FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.19, 03:41

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"  (Read 827 times)
TimoT
Former member
Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« on: 30.06.04, 09:44 »

Kun käy läpi kyseisen koneen manuaalia, niin useissa kohdissa siinä viitataan "automatic torque switches" eli ne joko pitää kytkeä päälle tai toisaalta ottaa päältä pois.

En kuitenkaan yrityksistäni huolimatta ole onnistunut löytämään kyseisiä vipuja.

Voisiko joku kokeneempi neuvoa missä nämä vivut sijaitsevat ja mitä lentämistä helpottavaa merkitystä niillä on.

Kiittäen:

Timo Tikkanen

timo.tikkanen@opaasi.fi
Juuso Horppu
Offline Offline

Posts: 493
Date Registered: 06.03.04

Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #1 on: 30.06.04, 09:56 »

Sehän riippuu paneelista. (kai)Puhummekos me nyt Ew atikasta?
« Last Edit: 30.06.04, 09:56 by Juuso Horppu »

FSNS_Haukka
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15351
Date Registered: 03.07.01

Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #2 on: 30.06.04, 10:20 »

Excuse me.....? En ainakaan kyseistä termiä ole koskaan kuullut.

Systeemihän on periaatteessa sellainen että kaasuvivuissa on (65 asteen kohdalla) pieni lovi ("notch") johon kahvat laitetaan kun aloitetaan lähtökiihdytys. Kompuutterit sitten laskevat itse halutun tehon (näkyy niistä torque-mittareista, ja lentoonlähdössä se on 90%). Kun valitaan nousuteho, niin ei tarvita muuta kuin että väännetään paneelissa oleva nappi CLB-asentoon ja vähennetään potkurin kierrokset (NP) 86%:iin. Tehovipuja voi periaatteessa pitää tuossa notch-asennossa aina siihen asti kun lähdetään liukuun alaspäin, tietokoneet laskee loput. (tosin huollon kannalta on viisainta nousun yhteydessä vähentää tehoja hitusen tuosta notch-asennosta 61 asteen kohdalle (nuo kahvojen asteluvut näkyvät siinä kaasuvipujen vieressä)).  

EW:n atr:ssä ei tuota notch-asentoa taida olla mallinnettu?


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
hpman
Former member
Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #3 on: 30.06.04, 10:25 »

EW:n atr:ssä ei tuota notch-asentoa taida olla mallinnettu?

Niin se ei taida olla ihan top-notch Grin
Juha Lahtonen
Offline Offline

Posts: 1173
Date Registered: 05.07.01

Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #4 on: 30.06.04, 11:45 »


EW:n atr:ssä ei tuota notch-asentoa taida olla mallinnettu?
Kyllä ne on mallinnettu. Kaasuvipu käännetään siihen valkoisten pilkkujen kohdalle ja sen jälkeen napautetaan niitä vipuja hiiren oikeanpuolimmaisella namiskalla. Sitten kun haluaa taas itse päästä sähläämään, niin uusi näpäytys hiiren oikealla napilla vapauttaa ne vivut.

Ei ehkä elegantein mahdollinen ratkaisu, mutta toimii.

-Juha
Jorma Silo
Offline Offline

Posts: 720
Date Registered: 06.02.04

Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #5 on: 30.06.04, 12:57 »

Näinhän se menee. Tosin toiminto riippuu myös tyypistä:

42-200 - trq ja prop vain manuaalisestii
72-200 ja 72-212 - trq edellä kuvatulla tavalla, prop vain manuaalisestii
42-500 ja 72-500 - molempia voi säätää kuten Juha kertoi.

Nämä löytyvät manuaalissa aika selkeästi selostettuina alk. sivulta 27, viite paneeliin no. 18 - tosin minulla on päivitysrompun mukana tullut, saksankielinen "Addendum."

- terv. Jorma
TimoT
Former member
Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #6 on: 30.06.04, 14:22 »

Kiitos Juuso, Sami, Jarkko, Juha ja Jorma vastauksistanne.

Kun puhuin manuaalista, niin tarkoitin tätä 4-sivuista "checklistaa", jossa näistä vivuista puhuttiin.

Jorman vastauksesta ilmeni, että tällekin koneelle on saatavilla oikea manuaalikin, mutta kuka tietäisi, mistä sen voisi ladata ja saada käyttöönsä?

Vielä kerran paljon kiitoksia palautteesta!

Terveisin:

Timo Tikkanen
JussiHie
Former member
Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #7 on: 04.07.04, 16:01 »

No. Laitan tähän topickiin, koska tää periaatteessa liittyy noihin.
Eli mitä asentoa käytetään decentissä? Pitääkö siinä säätää kaasu käsin tai jotain?
Samin postin liu`un alaspäin käsitän ILS-liukuna, vai tarkoittaako hän nimenomaan pinnalta laskeutumista?
« Last Edit: 04.07.04, 16:03 by Jussi Hiekkataipale »
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15351
Date Registered: 03.07.01

Re:Missä ovat ATR-koneen " automatic torque switches"
« Reply #8 on: 04.07.04, 18:03 »

Pinnalta alaspäin tarkoitin. Tehoa sen mukaan mikä on vajoamisnopeus, ja että nopeus pysyy kurissa.


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1