Scenejä harjoituskäyttöön..

(1/3) > >>

tigert:
Tuli tässä idea kun tuota Emma Field -threadia katselin ja siellä oli screenshotissa valikko: Show traffic pattern.

Olisiko ihan hassu idea tehdä tuommoisia "training scenejä" millä eri lentokentille merkittäisiin selvästi maamerkkejä, laskukierrokset, melunvaimennusalueet jne? Kas ne voisi olla esim. melkein läpinäkyviä polygoneja joiden läpi voi lentää ilman crashia, esim. Hyvinkään sceneen voisi tehdä noita melunvaimennusjuttuja - siellähän on se hautausmaa siinä 22:n finaalissa ja samoin Hyvinkään kaupungin päällä ei pitäisi lentää. Mutta ainakin mulle se on vähän hämärää että missä se hautuumaa oikeasti on, siinä kun on muutakin tekemistä lähestyessä kuin tiirata hautakiviä maassa..

Tuommoinen scenery minkä voisi laittaa "päälle" esim. kenttään tutustumisen ajaksi voisi olla varsin hyvä tapa tutustua ko. lentopaikan ilmatilaan ja paikallisiin menetelmiin.

Samoin tuommoinen voisi olla kätevä myös käytännön juttujen kannalta - "KAUPPA", "KAHVIA", "LÄHIN VESSA" jne - nuo asiat ovat sitten yllättävän tärkeitä kun ko. kentälle menee lentäen - kas kun lentokenttä ja "ei autoa" ovat semmoinen yhdistelmä johon yleensä liittyy kävelemistä, ja usein vielä aika paljon.

Tuli vaan mieleen kun tässä nyt aika paljon FS ja "oikea ilmailu" menevät päällekäin ja tämmöisiä yhteistyöjuttuja muutenkin on pohdittu, tuommoiset "overlay-scenet" oikeiden scenejen kylkiäisinä voisi olla aika hauska idea..? Ehkä tuo lähti vähän rönsyilemään tuo idea, mutta esim. laskukierros-objekti ja isot nuolet "NOKKA" ja "DEGER" voisivat monelle olla ihan hyödyllisiä alussa. Kyllähän ne kartallakin tosiaan löytää, ei siinä mitään, mutta kunhan tässä tuli ajateltua ääneen ja vielä postattua se ajatelma tänne foorumiin

//Tuomas

Wanhis:
Aivan loistava idea! Esimerkiksi voisi olla vaikkapa sellainen lisäosa-scenery joka toisi maastoon vaikkapa ilmassa leijuvia merkkejä jotka näyttäisivät ilmoittautumispaikkojen sijainnin Suomen kentillä. Tämän lisäosan voisi sitten tietysti ruksata pois käytöstä scen.libraysta niin halutessaan.

tigert:
Heh, vain kuusi vuotta viestin kirjoituksen ja vastauksen välillä

Mutta joo, idea on edelleen ihan ajankohtainen

//T

Wanhis:
Vein hieman eteenpäin tätä Tuomaksen mainiota ideaa ja väsäsin tuohon Vaasan kentän ympäristöön nuo ilmoittautumis pisteet.
Elikkä ilmassa leijuu tuollaisia jättimäisiä tekstejä siinä kohden missä ilmoittautumispaikka sijaitsee. Tekstien läpi voi voi lentää, en laittanut niihin "GRASH" toimintoa.
 
Tekstit ovat noin 1000 jalan korkeudella. Tätä korkeutta mietin, että pitäisikö ne olla maassa . . . mutta kyllä ne minusta hyvin toimivat tuossa korkeudessa. Lähialueen rajaviivaa en ole vielä laittanut, ehkei sitä tarvitakaan? Eipä senpuoleen en kyllä ole vielä miettinyt, että miten sen toteuttaisi (vinkkejä voi antaa).

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]

Lähestytää MALAX porttia. Tekstin kohdallä pämähtää DME:hen kartan osoittama 8.2 Nm.

[ Attachment not found - or removed ]

Tekstit ovat melko isoja ja jotkut näkyvät jopa kentälle maahan asti. Jos ei näitä näe niin silloin ei pitäisi olla lentolupakirjaakaan. Kaikenlaisia ideoita saa esittää asian tiimoilta . . Pitäisikö tekstien pyöriä? Vai pitäisikö niistä tulla savua, kiinnostaako ketään jos tälläisiä saisi lisäosana Fs:sään jne.
 

[ Attachment not found - or removed ]

[ Attachment not found - or removed ]


Saikksa:
IHan pirun hieno toteutus Jarilta! Laitahan jakoon, ja väsäile näitä niin paljon kun jaksat 

Navigation

Up one level

Next page