FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.17, 23:56

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Radioliikenne ei kuulu...
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Radioliikenne ei kuulu...  (Read 851 times)
Anatole
Former member


Email
Radioliikenne ei kuulu...
« on: 08.09.04, 17:14 »

Morjestas kaikille,

  Osaisitteko neuvoa, että miten saan FS004:sta Radioliikenteen äänet kuulumaan? Äänimaailma on jotenkin päässyt rappeutumaan, kun moottoreiden äänet katoilevat ja kommunikaatioäänet lennonjohdon kanssa eivät kuulu lainkaan. Oon yrittänyt asentaa uudestaan jo kolmatta kertaa tuloksetta. Tuntuu siltä, että kun ohjelman uninstalloi, niin peli ei häviä kokonaan. Uudelleenasennettaessa vanhat asetukset säilyvät vaikka poistan jokaikisen peliin liittyvän folderssonin. Jeesatkaas nyt miestä mäessä.
Antti Lehtilä
Offline Offline

Posts: 637
Date Registered: 08.06.04

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #1 on: 08.09.04, 17:18 »

Ei äänikortissa olisi häikkää?
Antti

Sepä se...
Anatole
Former member


Email
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #2 on: 08.09.04, 18:04 »

Ei pitäisi olla. asensin äänikortin (SB live player 5.1) ajurit päivityksineen uudelleen
ja se tuntuu toimivan ihan kohtuullisesti. Luulen, että vika on softapuolella. Asensin taannoin jonkun äänipaketin FS:ään ja sen jälkeen on ollut hiljaista.
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15343
Date Registered: 03.07.01

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #3 on: 09.09.04, 12:24 »

..Onko tuo vain FS:ssä vai ilmeneekö muissakin peleissä? Koska jos äänet pätkivät / katoavat aina välillä, niin silloin ei oikein mikään simun asetusvika voi olla.

Mutta taasen jos ATC-äänet ovat hävinneet sen lisä-äänipaketin jälkeen niin sitten varmaan siitäkin osittain kiinni.. Mutta jos olet jo simun poistanut sen jälkeen (poistitko muuten uninstallerin jälkeen myös simukanson kokonaan ettei sinne jäänyt turhia roskia?), niin ei ehkä sittenkään siitä kiinni vaan kallistun tuohon ensimmäiseen...  Roll Eyes


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Anatole
Former member


Email
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #4 on: 09.09.04, 12:47 »

Moro,

  Ajoin sen unistallerin ja valitsin option joka poistaa myös tallenetut lennot. Sitten poistin koko FS9 hakemiston ja omat tiedostot kansiosta my saved flight kansion. Hävitinpä myös pikakuvakkeen työpöydältä.

  Kun asensin pelin uudelleen, ohjelma muisti itsestään defaulttilentoni (tosin herjaten, että nyt en löydä sitä ja sitä fileä). Samoin näytön resoluutioasetukset olivat samat kuin aikaisemmin sekä muut detaljit.

  Ajattelen, että jos koneeni muistaa nue edellämainitut asiat, muistaa se varmasti miten korruptoida äänet pelistä. Seuraavaksi taidan kokeilla, mitä tapahtuu, jos asennan Flight Simulatorin johonkin toiseen asemaan... Jos sekään ei auta, täytynee tarttua kirveestä kaksin käsin ja myllätä koko kovalevy.
Juha Hänninen
Offline Offline

Posts: 563
Date Registered: 29.03.02

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #5 on: 09.09.04, 12:55 »

Jospa rekisteriin jää uninstalloinnin jälkeenkin jotain sotkua? Kokeile uninstalloinnin jälkeen ajaa EasyCleanerin (lataus esim. täältä) -nimisen ohjelman rekisterin siivous. Sitten kokeile asentaa FS uudestaan. En ole varma onko tästä kyllä mitään apua, ehkä joku viisaampi voisi valaista?
« Last Edit: 09.09.04, 12:55 by Juha Hänninen »
Heikki Knuutila
Offline Offline

Posts: 617
Date Registered: 30.10.03

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #6 on: 09.09.04, 13:17 »

Jospa rekisteriin jää uninstalloinnin jälkeenkin jotain sotkua?


Rekisteriin jää takuulla tauhkaa, en ole vielä törmännyt uninstalleriin joka oikeasti osaisi kaiken poistaa... Kannattaa ehdottomasti käydä rekisteri läpi. Ja tuo EasyCleaner on (täältä saadun vihjeen perusteella) hyväksi todettu ja havaittu, joten itsekin suosittelen sen käyttöä.
Anatole
Former member


Email
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #7 on: 09.09.04, 15:49 »

Ei vieläkään...

  ASensin ton easyclean ohjelman, ja hyvältä vaikutti. Tuntuu, että windows starttaa vähän ärhäkämmin. FS oli unohtanut edelliset asetukset, mtta ääniongelma säilyi, joten taitaa olla mun parempi vilaista tonne konehuoneen puolelle, että onko kortti kunnolla kiinni ja piuhat oikeilla paikoillaan.
Superfinnair
Former member
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #8 on: 09.09.04, 15:55 »

Terve!

Onko FS:n asetuksista säädetty sen radioliikenten yms. napikat kaakossa tai sillä välillä Wink

T: Markus
Lasse Förström
Offline Offline

Posts: 334
Date Registered: 24.01.03

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #9 on: 09.09.04, 18:01 »

Moro,
meikäläisellä oli joskus hävinnyt rasti tuosta kuvassa ympyröidystä kohdasta, jolloin ei kuulunut mitään FS:n omasta raadiosta. Sitä tuli pähkäiltyä joskus tovi, mutta ei sen kauempana ollut ongelma. Tarkista se, jos sekin on päällä en keksi ainakaan muuta...


[ Attachment removed / expired ]

QDM!!! QDM!!!
Anatole
Former member


Email
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #10 on: 09.09.04, 19:41 »

Selvitin tätä taas lisää ja huomasin, että missään Boeingissa ei toimi juuri mitkään äänet. Tuuli suhisee cockpitissä kun ajelee. Saattaa olla niin, että tossa mun neloslevyssä on pari tosi pientä naarmua ja niiden naarmujen kohdalla on sitten juuri ne puuttuvat äänijutut, tiedä sitä...
weltsu
Former member
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #11 on: 10.09.04, 00:53 »

Minulla oli sama ongelma tässä viime viikolla.
Ongelman syyksi paljastui jonkun codec-tiedoston muuttuminen tai minun tapauksessani
sen poistuminen "bittitaivaaseen".  Minulla oli ongelmia varsinkin AVI-tiedostojen kanssa.
Imutin netistä codec-paketin jonka piti ratkaista ongelmat. En ollut tyytyväinen kyseiseen pakettiin joten poistin sen koneelta. Seuraavana iltana ajattelin lentää cessnalla pyrähdyksen Tallinnaan, mutta silloin huomasin että lennonjohto oli lakossa. Kaikki muut äänet olivat ihan OK mutta lennonjohto ei suostunut sanomaan sanaakaan.
Asensin fs9 uudestaan, ei muutosta.
Fs9 ei sisällä nähtävästi aivan kaikkia tiedostoja vaan se tukeutuu jo winhotuksessa oleviin tiedostoihin, ainakin tällä äänipuolella.
Koska en tiennyt mitä codecia fs9 ATC käyttää imuroin
http://www.softpedia.com/public/cat/11/2/7/11-2-7-10.shtml
osoitteesta codec-paketin ja asensin sen. ATC-äänet sekä joidenkin "föönien" äänet toimivat taas.
Toinen vaihtoehto (HUH HUH) olisi ollut Winhotuksen uudelleenasennus jotta sen oma codec olisi taas mukana kuvioissa.
Pieni varoituksen sana kuitenkin näiden codec-pakettien vaikutuksesta. Ne saattavat vaikuttaa muiden videoplayereiden toimintaan. Minulla kuitenkin kaikki playerit toimivat yhtä hyvin tai huonosti kuin ennenkin. Pääasia kuitenkin oli että simun äänet toimivat taas.
Anatole
Former member


Email
Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #12 on: 10.09.04, 14:45 »

MAHTAVAA!!! Cheesy

Rynkyttäisin sulle Seppo Karmaa vaikka huomisaamuun asti, mutta bittitaivas kutsuu...

Olin tosiaan unohtanut, että taannoin asensin koneelleni ffdshow nimisen codec paketin. Poistin sen ja asensin ton sun suositteleman CoDekin tilalle ja voi sitä lennonjohdon livertelyä. Olo on kuin koiralla joka löysi luun!!  Kiitokset kaikille jeesanneille ja olkaahan varovaisia niiden Codekkipakettien kanssa.
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:Radioliikenne ei kuulu...
« Reply #13 on: 11.09.04, 10:15 »

Koodekkien pitäisi olla täysin irrallisia ohjelmista, eli tärkeää on vain että kaikki tarvittavat koodekit löytyvät tarpeeksi tuoreena versiona koneelta. Noiden pakettien unisnstallointi voi siis todellakin olla huono idea. Pikapaikkauksena tuollaisessa tapauksessa saattaa ehkä auttaa tiedoston soittaminen media playerissä, se kun yrittää ladata puuttuvan koodekin.

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1