FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.09.18, 19:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Reply Print
Author Topic: Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!  (Read 19084 times)
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15347
Date Registered: 03.07.01

Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #80 on: 09.11.04, 22:59 »

Sami lennättekö muuten SID:t aina ilman LNAV:ia ? Mitenkä STAR:ien laita? Eikös ollutkin niin että ATR72:n laitteisto ei ole RNAV kelpuutettu (päteekö myös -500 sarjaan), jolloin ainakaan RNAV SID:ejä ja RNAV transitioita ei ole lupa lentää?

RNAV-transuja tai sidejä ei saa lentää koska purkki on B-RNAV (Basic) hyväksytty ja em. vaativat P-RNAVin (Precision). LNAV:lla voi kuitenkin lentää normaali Sidejä ja Stareja (esim. Pivak 3D / EFHK, näin joku esimerkki hatusta vedettynä).


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
kille
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #81 on: 10.11.04, 01:11 »

Ehkä asennuksessasi tms. on sitten jotain pielessä. Olen lentänyt kymmenkunta lentoa ympäri Eurooppaa (jopa verkossa) sp1betalla ( sp1 on jo ladattu mutta ei asennettu) ja tämä kone on ollut harvinaisen vakaa, vaikka syökin tehoja (ymmärrettävästi). Ainoa kaatumiseni tuli heti aloitettuani simun (LOWI GAP) ennenkuin edes ehdin napsauttaa mitään.. (syy tod.näk se että taisi olla 3. tai 4. simun käynnistys ilman tietokoneen boottausta).

Käypä lukemassa (ja kirjoittamassa) ATR:n omaa foorumia.

Jees, seuraan ja kirjoittelen ATR:n omalle foorumille kuten jo mainitsin, mutta siellä on samanlaista postausta jo kasapäin. Katsotaan nyt miten homma siellä etenee.

Kaikki kaatumiset minulla ovat tapahtuneet nimenomaan FMC:n käytön yhteydessä, käytätkö itse ko. laitetta lainkaan? Sitähän ei välttämättä tarvita lennolla. Ainakin EETN:n starit ja tutorial-lennon reitti aiheuttavat tätä ongelmaa, paljoa muita en ole ehtinyt kokeilla. Ensimmäisen loppuun viedyn lennon sain kuitenkin tehtyä, EETN-EFHK, huraa!  Wink Tällä välillä ei ollut mitään FMC-ongelmia.

Vaikuttaa kovasti siltä että kaatumiset johtuu mädästä navdatasta. Tietokanta on ilmeisesti generoitu DAFIF-sotilastietokannassa jonka muuntamisessa simukäyttöön on ollut ongelmia muillakin tekijöillä. Feeltheren CRJ:n DAFIF-kannasta tehty navdata, erityisesti SID/STAR osasto on hyvin rikkonainen ja euroopan osalta hyvinkin heikko.

petepawn
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #82 on: 10.11.04, 09:17 »

"Kaikki kaatumiset minulla ovat tapahtuneet nimenomaan FMC:n käytön yhteydessä, käytätkö itse ko. laitetta lainkaan? "

Kyllä. Olen varmaankin tehnyt joka lennon FMC:n avulla.. niin pitkälle kuin mahdollista.

En tiedä onko SP1 (tai sen beta) osannut korjata tätä? Nimittäin ennen SP:ejen ilmestymistä annettiin ohjeeksi käydä poistamassa NAVdata kansiosta kaikki tiettyä päiväystä vanhemmat filut, koska epäilivät vahingossa mukaanjääneiden vanhojen duplikaattien olevan fmc:n kaatumisen syy. Tein sen ennenkuin edes kertaakaan olin käynnistänyt simua. Käypä tarkistamassa se navdatakansiosi, koska eno saa sanoa poistiko/poistaako sp:n asentaminen nämä vanhat..
ahaka
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #83 on: 10.11.04, 14:57 »

Kyllä se FMC koneen kaataa jos tekee jotain mistä se ei tykkää. Esim. joissain tapauksissa klikkaa pari kertaa legs -sivulla waypointin nimeä vahingossa ja desktopilla ollaan. Tosin ilmeisesti kaikilla se ei kaadu vaikka mitä tekisi, luulisi että olisivat beta vaiheessa jo huomanneet tuon kun nytkin näin moni käyttäjä asiasta valittaa.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #84 on: 10.11.04, 21:47 »

luulisi että olisivat beta vaiheessa jo huomanneet tuon kun nytkin näin moni käyttäjä asiasta valittaa.

Hohhoijaa. Luulisi, että ottaisit asioista kuitenkin selvää, ennenkuin sanot tuollaista. Testausta venytettiin ja venytettiin juuri siksi niin kauan, että löydettiin bugit ja ne myös korjattiin. Mutta koska on olemassa niin paljon eri laitteistoja ja etenkin käyttäjiä, ei meidänkään muutaman kymmenen hengen testaustiimi voi kaikkia bugeja löytää. Se on nääs kumma, että noita kaatumisia ei testaajilla edelleenkään pahemmin esiinny. Ja ne kaatumiset, jotka ovat olleet testausporukassa olleiden koneilla, ovat johtuneet pääasiassa tuosta virheellisestä tietokannasta, joka sitten siinä loppuhässäkässä pääsi pakettiin mukaan...

Harmi vaan, että minä en tiedä noista kaatumisten aiheuttajista yhtään mitään. Sen vähän, mitä olen tuota FMC:tä kokeillut, se ei ole kaatanut minun simua kertaakaan... Mutta Hans tekee koko ajan niska limassa töitä, että tuo paketti saataisiin kaikille toimimaan. Palkkana siitä tosin niin usein on tuollaiset "olisivat tehneet sen ja sen paremmin"-kommentit  Undecided

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
kille
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #85 on: 10.11.04, 22:03 »

ennen SP:ejen ilmestymistä annettiin ohjeeksi käydä poistamassa NAVdata kansiosta kaikki tiettyä päiväystä vanhemmat filut, koska epäilivät vahingossa mukaanjääneiden vanhojen duplikaattien olevan fmc:n kaatumisen syy. Tein sen ennenkuin edes kertaakaan olin käynnistänyt simua. Käypä tarkistamassa se navdatakansiosi, koska eno saa sanoa poistiko/poistaako sp:n asentaminen nämä vanhat..

SP1:n pitäisi kyllä ymmärtääkseni navdatat korjata, ainakin ne joiden tiedetään olevan viallisia. Kansiossa ei ole enää 1.11.2004 vanhempaa dataa, joten luulisi olevan ok.

Kokeilepa suorittaa lento Vantaalta Tallinnaan, ja katso mitä tapahtuu kun lennon aikana valitset STAR:in EESTI:n kautta kiitoradalle 08/26?

fishu
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #86 on: 10.11.04, 23:01 »

SP1:n pitäisi kyllä ymmärtääkseni navdatat korjata, ainakin ne joiden tiedetään olevan viallisia. Kansiossa ei ole enää 1.11.2004 vanhempaa dataa, joten luulisi olevan ok.

Kokeilepa suorittaa lento Vantaalta Tallinnaan, ja katso mitä tapahtuu kun lennon aikana valitset STAR:in EESTI:n kautta kiitoradalle 08/26?



Taisin foorumista lukea, että toi on yksi kahdesta FMC:n liittyvistä bugeista, jotka on jo korjattu (viesti siis eiliseltä, kun nyt on jo torstaita 1h verran).
Liitty vissiin problemaan yhden waypointin kanssa.
ahaka
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #87 on: 11.11.04, 15:52 »

Hohhoijaa. Luulisi, että ottaisit asioista kuitenkin selvää, ennenkuin sanot tuollaista. Se on nääs kumma, että noita kaatumisia ei testaajilla edelleenkään pahemmin esiinny. Ja ne kaatumiset, jotka ovat olleet testausporukassa olleiden koneilla, ovat johtuneet pääasiassa tuosta virheellisestä tietokannasta, joka sitten siinä loppuhässäkässä pääsi pakettiin mukaan...

En vaitakkaan etta tuon tasoisen FMC simulaation ohjelmoiminen olisi helppoa. On taysin inhimillista etta bugeja tulee olemaan nain monimutkaisessa lisaosassa, ja etta niita korjaillaan sitten viela asiakkaiden avulla.

Mutta forumin perusteella jokaisen muutaman kymmenen kayttajan joukosta loytyy henkiloita joilla FMC kaataa konetta, tai viestien maarasta niin voi ainakin paatella. Siksi se sai minut ihmettelemaan miksei noita beta vaiheessa huomattu. Itsekin kun olen kahdella erilaisella laitteistolla tuota kokeillut joista toinen on viela taysin puhdas FS kone (ei mitaan muuta ylimaaraista asennettuna) ja molemmilla FMCn saa tietyista yhdistelmista kaatumaan. Mutta jos kerran beta testaajilla ei naita ilmennyt, niin en vaita vastaankaan. Kuitenkin jonkin sortin yhteensopivuusongelma/muu bugi tuo on, enka ihmettele etta asiakkaat siita huomauttaa, suurin osa taysin asialliseen savyyn.

Tallaista sattuu, mielestani konetta ei olisi paremmin voinut tehda, mutta bugit on toki aina korjattava. Niinkuin tassakin nyt tehdaan.  Smiley

Tero Lähdesmäki
Offline Offline

Posts: 3222
Date Registered: 06.04.02

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #88 on: 18.11.04, 20:07 »

SP 2 on nyt beta-vaiheessa, joten toivotaan nyt että rupee se FMC:kin pikkuhiljaa toimimaan...  Wink

Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #89 on: 19.11.04, 09:27 »

SP 2 on nyt beta-vaiheessa, joten toivotaan nyt että rupee se FMC:kin pikkuhiljaa toimimaan...  Wink

Lisättäköön, että jos ei testauksessa löydy enää mitään uutta, tuon SP2:n julkaisu olisi näillä näkymin maanantaina...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Ville Jalonen
Offline Offline

Posts: 3007
Date Registered: 19.09.03

Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #90 on: 19.11.04, 13:45 »

Itse en kyseistä konetta omista,mutta ajattelin,että porukkaa saattaa kiinnostaa se,että avsim.com:iin on tullut parit uudet paintit kyseiseen koneeseen joiden joukosta löytyy KarAirin OH-KRC tiedostonimellä flight_one_atr_72-500_karair.zip
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #91 on: 23.11.04, 17:19 »

SP2 on nyt saatavissa osoitteesta http://atr.flight1.net/atr_downloads.asp. Ja tuo on tarkoitettu siis kaikille koneen omistaville. Jos on SP1 asennettuna, sitä ei tarvitse poistaa, vaan tuo SP2 pistetään siihen päälle. Kuitenkaan SP2 ei vaadi SP1:stä asennetuksi...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
ToniH22
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #92 on: 23.11.04, 17:25 »

Kiitos..siitos...Itelläni ei ole ongelmia ollut, mutta samapa tuo ja asentamaan Wink
Lauri Lahtinen
Offline Offline

Posts: 2652
Date Registered: 19.04.04

Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #93 on: 24.11.04, 12:31 »

Korjaako tuo nyt sen FMC:n?  Smiley
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #94 on: 24.11.04, 12:40 »

Korjaako tuo nyt sen FMC:n?  Smiley

Mitäpä luulet? Wink

Tai no, korjaako ja korjaako... Vaikea sanoa, koska esim. toisilla ei ole ollut mitään ongelmia koko laitteen kanssa, kun taas toisilla on ollut ongelmia enemmänkin. Mutta ne bugit, joita ihmiset ovat raportoineet, on pyritty korjaamaan. Eli kait se vastaus sitten on kyllä. Mutta on tietty mahdollista, ja hyvin todennäköistäkin, että bugeja löytyy vielä lisää, mutta kaikki sellaiset on kyllä tarkoitus korjata. Eli ei tuo varmaankaan vielä viimeinen service pack ole, mutta kokoajan päästään lähemmäksi...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Lauri Lahtinen
Offline Offline

Posts: 2652
Date Registered: 19.04.04

Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #95 on: 24.11.04, 13:01 »

Mitäpä luulet? Wink

Tai no, korjaako ja korjaako... Vaikea sanoa, koska esim. toisilla ei ole ollut mitään ongelmia koko laitteen kanssa, kun taas toisilla on ollut ongelmia enemmänkin. Mutta ne bugit, joita ihmiset ovat raportoineet, on pyritty korjaamaan. Eli kait se vastaus sitten on kyllä. Mutta on tietty mahdollista, ja hyvin todennäköistäkin, että bugeja löytyy vielä lisää, mutta kaikki sellaiset on kyllä tarkoitus korjata. Eli ei tuo varmaankaan vielä viimeinen service pack ole, mutta kokoajan päästään lähemmäksi...
Hieno homma jos sen saa pelaamaan. Minulla se ei hyppää yleensä desktopille vaan jää mustaan ruutuun mm. jos käytän FMC:n SID/STAR valintoja.

Voisin vaikka laittaa sitten myöhemmin infoa jos on korjaantunut.  Wink
Tero Lähdesmäki
Offline Offline

Posts: 3222
Date Registered: 06.04.02

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #96 on: 24.11.04, 13:10 »

Joo, yks koelento nyt lennetty ja toimii kuin junan vessa! Hyvä sai tuonkin kuntoon...rupeaa kunnolla saamaan rahalleen vastinetta...  Wink

Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #97 on: 24.11.04, 13:55 »

Joo, yks koelento nyt lennetty ja toimii kuin junan vessa!

Tarkoitatko nyt ATR:n vessaa, eli A TRain WC? Grin

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
porsas
Former member
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #98 on: 24.11.04, 22:23 »

Kuinka paljon tuo antaa lisää verrattuna EW:n ATR72-pakettiin?

Kysyn näin EW:n paketin omistajana miettiessäni kannattaako sijoitus uuteen.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re:Flight1 ATR-72-500 Julkaistu !!!!!
« Reply #99 on: 25.11.04, 07:43 »

Kuinka paljon tuo antaa lisää verrattuna EW:n ATR72-pakettiin?

Kysyn näin EW:n paketin omistajana miettiessäni kannattaako sijoitus uuteen.

PALJON, muuta en puolueellisuuteni takia sano Smiley

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1