FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
14.12.17, 22:48

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?  (Read 542 times)
Ollim
Former member
Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« on: 05.11.04, 16:31 »

Flight simuun on asenettu uusin EFHK Scenery. Kun valitsen koneelle aloitusportin, se ilmestyy oikean portin kohdalle mutta talon sisälle. Konetta täytyy hieman "pakittaa", jotta se osuisi putken päähän.  Mistä pitäisi säätää?
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13578
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #1 on: 05.11.04, 16:33 »

Flight simuun on asenettu uusin EFHK Scenery. Kun valitsen koneelle aloitusportin, se ilmestyy oikean portin kohdalle mutta talon sisälle. Konetta täytyy hieman "pakittaa", jotta se osuisi putken päähän.  Mistä pitäisi säätää?

Olethan asentanut EFHK:n AFCAD-tiedoston?

Edit: Täältä löytyy sitten apua muihinkin simuongelmiin: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=14;action=display;threadid=24199
« Last Edit: 05.11.04, 16:34 by Ilkka Portti »


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
apsk
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #2 on: 05.11.04, 16:34 »

Onkos se EFHK AFCAD asennettuna?

EDIT: Jaahas jaahas Ilkka oli taas kerran nopeampi
« Last Edit: 05.11.04, 16:35 by Antti-pekka Kuittinen »
Superfinnair
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #3 on: 05.11.04, 16:37 »

Asenna EFHK Afcad tiedosto, täältä FSN:n tiedostokirjastosta (Hannes Junnilan tekemä) Asenna se Addon Scenery-> Scenery kansioon, niin koneen pitäisi ilmestyä oikealle kohdalle Wink

EDIT: Hitain Sad Smiley
EDIT2: Toiseksi hitain Cheesy
« Last Edit: 05.11.04, 16:46 by Markus Tapani Alardt »
hannes
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #4 on: 05.11.04, 16:44 »

Päivitetty versio tuosta tulee mukana FinAfcads-paketissa...
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #5 on: 05.11.04, 16:44 »

Asenna sille kentälle tehty AFD-tiedosto (kutsutaan myös sen ohjelman nimellä AFCAD).

- Hämeen Hitain Grin

Ollim
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #6 on: 05.11.04, 16:50 »

Kertokaa vähän enemmän noista AFCAD tiedostoista. Mitä ne oikein on?
Superfinnair
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #7 on: 05.11.04, 16:53 »

Mitä ovat AFCAD-tiedostot?

AFCAD-ohjelmalla käyttäjät voivat tehdä lisätiedostoja MSFS:ään, joilla voidaan muokata monia simulaattorin maiseman ominaisuuksia. AFCAD-tiedstoilla voidaan muokata lentojen aloituspisteitä, koneiden pysäköintipaikkoja, rullausreittejä ja AI-liikenteen reittejä ja pysäköintiä. Lisäksi ohjelmalla voidaan muokata GPS:ssä nähtäviä elementtejä ja lennonsuunnitteluruudun navigaatiotietoja. AFCAD:lla voidaan myös vaikuttaa visuaalisen maisemaan simulaattorin lentoasemilla, sillä ohjelmalla voidaan lisätä / muokata kiitoteitä, rullausteitä, asematasoja ja niiden valoja ja merkkikylttejä. Täysi listaus ohjelman toiminnoista löytyy sen dokumentaatiosta.

Muokatakseen mitä tahansa yllä mainittuja asioita, käyttäjät ovat luoneet AFCAD lisäosia lentoasemille Flight Simulatorissa. AFCAD-tiedostot voivat olla joko simulaattorin vakiomaiseman lentoasemille tai mille tahansa ulkopuolisten tekemälle lisäosamaisemalle. Yksi yleinen syy AFCAD-tiedoston julkaisemiseen on koneiden pysäköintipaikkojen ja AI-liikenteen reittien muuttaminen uuden lisäosamaiseman kanssa yhteensopivaksi.

Voit löytää AFCAD-ohjelman ja AFCAD-tiedostoja meidän tiedostokirjastostamme. Tätä ohjetta varten tarvitset vain AFCAD-tiedostoja, itse ohjelmaa ei tarvita.

Ja lainaus on täältä FS Nordiccista: http://www.fsnordic.net/article/article_view.php?ID=56
« Last Edit: 05.11.04, 16:54 by Markus Tapani Alardt »
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13578
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #8 on: 05.11.04, 16:53 »

Kertokaa vähän enemmän noista AFCAD tiedostoista. Mitä ne oikein on?

Niiden avulla lentokentille voidaan lisätä mm. parkkipaikkoja, mikäli niitä ei ole kentällä tarpeeksi. AFCAD-tiedostot asennetaan simun addon scenery\scenery kansioon ja ne voivat olla esim muotoa AF2_EFHK.bgl.

Edit: Markukselta tulikin jo tyhjentävä vastaus.
« Last Edit: 05.11.04, 16:54 by Ilkka Portti »


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Ollim
Former member
Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #9 on: 05.11.04, 16:58 »

Nyt kone ilmestyy niin kuin pitää. Syynä oli se puuttuva tiedosto. Kiitos avusta!
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re:Väärien porttikoordinaattien korjaaminen?
« Reply #10 on: 05.11.04, 17:01 »

Niin AFCAD on ohjelma, jolla voidaan määritellä näitä edellä mainittuja asioita, jopa tehdä kokonainen yksinkertainen lentokenttä. Kannattaa tutustua jos se puoli kiinnostaa, se on erittäin hyvin tehty ohjelma. Nimi tullee sanoista AirField CAD, ja CAD on yleinen termi suunnitteluohjelmalle (Computer Aided Design).

Näiden AFCADilla tehtyjen lentokenttätiedostojen nimityksestä käytetään nimitystä AFCAD-tiedosto, mikä tarkoittaa siis AFCADilla tehtyä tiedostoa, tai AFD-tiedosto, mikä tullee sanoista AirField Definition? FS2004:lle nämä toimitetaan valmiina BGL-muotoisina tiedostoina, joiden tarvitsee vain olla jonkin käytössä olevan maiseman Scenery-hakemistossa. Tehtyjen kenttämaisemien yhteydessä ne voivat olla sen kentän kansiossa, vakiokentille tehdyt parannetut AFD:t sijoitetaan yleensä Addon sceneryn Scenery-kansioon.

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1