Luontokuvia :)

<< < (1125/1143) > >>

Toppolino:
Lisää järvimaisemaa Satamosaaresta Saimaalta sunnuntailta.


Welder12:
Mikähän itikkalaji on kyseessä? Olivat lemmenhetkellään meidän pihassa viikonloppuna. Saa tuolla Lumiallakin ihan kohtuu kuvia.
pho201:
Quote

Korvasienten kuivaamo.

...

Näin ne kutistuvat.

...

HeikkiKeräsin opiskeluaikoinani 1960-70-lukujen vaihteessa korvasieniä myyntiin. Hyvinä sienivuosina niistä sai mukavat opintorahat. Myin ne yleensä tuoreena, vaikka hinta kilolta oli huomattavasti pienempi. Nuo kun kevenevät valtavasti kuivattuina. Kerran kokeilin kuivatusta, mutta totesin, että ei kannata. Samasta kilomäärästä tuoreena sai paremman hinnan kuin kuivattuna. Miten lie sitten nykyään? En ole myyntiin noita kerännyt enää vuosikymmeniin. Varmaan EU on jo niiden kaupallisen hyödyntämisen kieltänytkin, myrkyllisiä kun ovat ilman oikeaa käsittelyä.

Pekka

valvoja:
Quote

Varmaan EU on jo niiden kaupallisen hyödyntämisen kieltänytkin, myrkyllisiä kun ovat ilman oikeaa käsittelyä.


Kansalliset ohjeet. Unioni ei ota kantaa, joskin joku "pohjoismainen sienityöryhmä" on kuulema keskustellut asiasta.

Arktiset aromit
Korvasienten myyntiä koskevat erityisvaatimukset

Maa- ja metsätalousministeriön asetukseen 264/2012 sisällytettiin eräitä merkintävaatimuksia, joiden säilyttämistä kansallisessa lainsäädännössä pidetään edelleen perusteltuna.  Uuteen asetukseen sisällytettiin mm. korvasienistä annettavat tiedot (asetuksen 5 §). Kansallisen ruokasieniasetuksen (489/2006) kumoamisen jälkeenkin korvasieniä saa pitää kaupan. Myytäväksi tarkoitettujen korvasienten pakkauksissa tai irtomyynnin yhteydessä on oltava varoitusmerkinnät ja käsittelyohjeet.

Muuhun kuin teolliseen tarkoitukseen myytävien tuoreiden tai kuivattujen korvasienten pakkauksessa on oltava seuraava varoitus sienten myrkyllisyydestä ja niiden käsittelyohje. Elintarviketurvallisuusvirasto on laatinut korvasienten myyjille useilla eri kielillä painettuja korvasienen käsittelyohjeita. Myyjä voi myös itse laatia pakkaukseen tai pakkaamattoman sienen välittömään läheisyyteen kuluttajan helposti havaitseman käsittelyohjeen:

"Korvasieni on myrkyllinen käsittelemättömänä. Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä. Kuivaamalla säilöttyjä korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10 g sieniä ja 2 dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet. Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin. Korvasienten liotus- tai keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa".


Eviran Korvasienten käsittely ja varoitusmerkinnät.

Hente1:
Oli meillä ainakin ilmava kuivauspaikka, eivätkä lapset päässeet sinne. Kyllä ne omaan käyttöön tulevat.
Mukava on vuokrata Kuhmosta 12 hengen metsäkämppä neljälle. Sitä tunnelmaa voi Paloheinässä vain uneksia.

Heikki

Navigation

Up one level

Next page

Previous page