FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.08.19, 07:31

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Ohjelmat ja laitteet (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Ongelma throttlessa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Ongelma throttlessa  (Read 1384 times)
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Ongelma throttlessa
« on: 01.05.05, 07:11 »

Eli tikkuna on Logitech Wingman Force 3D ja eilen alkoi ilmetä sellaista ongelmia, että kun laitan lisää kaasua, niin kaasuvivut jäävät n. 50% tehoille eikä tikun throttlella voi vähentää eikä lisätä kaasua. Olen calibroinut tikun uudelleen ja säätänyt jotain sieltä valikoista, mutta mikään ei tunnu auttavan. Oiskos jollain ratkaisua tällaiseen ongelmaan?
« Last Edit: 06.05.05, 19:09 by Juho Penttilä »

motojuzzi
Former member
Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #1 on: 01.05.05, 09:32 »

Jees, mulla oli sama vika kerran, ja ainoa asia mikä auttoi, oli tikun irrotus koneesta ja laittaminen takasin. On se ihmeellinen, tämä tietokoneiden maailma.
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #2 on: 02.05.05, 19:36 »

Ei auttanu tähän masiinaan tuo, mitäköhän tässä vielä tekis  Huh

Esa
Former member
Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #3 on: 03.05.05, 08:06 »

Eihän sulla ole muita peliohjaimia kiinni? Jos on, niin tarkista FS:n ohjainasetuksista, ettei kaasun säätö ole myös jossain muussa ohjaimessa.
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #4 on: 04.05.05, 12:25 »

Eihän sulla ole muita peliohjaimia kiinni? Jos on, niin tarkista FS:n ohjainasetuksista, ettei kaasun säätö ole myös jossain muussa ohjaimessa.

Ei ole muita peliohjaimia. Tikussa ei ole mitään vikaa, koska throttle toimii kalibroinnissa ihan normaalisti. Uusiksi en kyllä ala asentamaan tuota FS:ää  Smiley

Ari Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 133
Date Registered: 07.01.03

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #5 on: 04.05.05, 13:03 »

Tarkistappa vielä FS:n puolelta, että "sensitivities" kohdasta on tuolla throttlella "sensitivity" maksimissa ja "null zone" minimissä.

Jos tämäkään ei auta, kokeile poistaa tikku kokonaan windowsista. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen asenna tikku takaisin ja määritä FS:ssä toiminnot uudestaan.
motojuzzi
Former member
Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #6 on: 04.05.05, 13:05 »

Ei auttanu tähän masiinaan tuo, mitäköhän tässä vielä tekis  Huh

Nyt kun tarkemmin muistelen muistaisin itse sammuttaneeni koneeni, ennen kuin löin piuhan takaisin koneeseen kiinni. Eli pistin tikun takaisin vasta seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Ei varmaan maksa mitään kokeilla seuraavan kerran, kun koneen suljet. Piuha irti ennen sulkemista ja takaisin käynnistyksen jälkeen. Eihän tämä mikään pro ohje ole, mutta näin minä tein, ja toimi.

edit: Ja varmaan kannattaa samalla poistaa tikku ohjauspaneelin peliohjaimet-kohdasta, kuten yllä neuvotaan.
« Last Edit: 04.05.05, 13:07 by Jussi Nieminen »
Loki
Former member
Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #7 on: 04.05.05, 13:34 »

Itselläni oli aikoinaan ongelmia Saitek X-45:n kanssa. Syynä taisi olla usb-portin ajurit, eli päivittämällä 2.0:ksi homma alkoi pelittämään. Pelissä (IL-2) ongelma ilmeni hirveällä viiveellä ohjauksessa.
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #8 on: 05.05.05, 12:37 »

Nyt on kokeiltu tikun irroittamista ennen käynnistystä ja takaisin seuraavan käynnistyksen yhteydessä, poistoa ja uudelleen asennusta ja tuota sensitivity hommaa. Eikä pelitä vieläkään...  Angry

Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #9 on: 05.05.05, 16:51 »

Kokeilin vaihtaa tuon kaasun tikun Y-akseliin ja sama ongelma silloinkin. Nyt siis ilmeisesti koko throttle komento on jotenkin sekaisin FS:ssä. Onko noissa .cfg filuissa esim. FS9.cfg jotain sellasta mikä vaikuttas tohon?

Ilkka Linnamäki
Offline Offline

Posts: 489
Date Registered: 03.05.04

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #10 on: 05.05.05, 17:43 »

Moi!

Kun vaihtoehdot alkavat loppua niin voisit koittaa asentaa tikun uudestaan...

Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #11 on: 05.05.05, 18:02 »

Moi!

Kun vaihtoehdot alkavat loppua niin voisit koittaa asentaa tikun uudestaan...

Niinkuin postasin tuossa päivällä, niin tosiaan uudelleenasennustakin on kokeiltu.

Esa
Former member
Re:Ongelma joystickin throttlessa
« Reply #12 on: 06.05.05, 04:41 »

Onko noissa .cfg filuissa esim. FS9.cfg jotain sellasta mikä vaikuttas tohon?

On, siellä ne määritellään. Oikean kohdan löytäminen voi olla hankalaa, mutta jos kerran ennen on toiminut, niin sieltä peräisin oleva virhe korjaantuu silläkin, että poistat fs9.cfg:n tai nollaat sen käynnistämällä simun ctrl ja shift pohjassa. Mahtoikohan tuossa olla lisäksi vielä controls.cfg tai jotain sinne päin simun pääkansiossa, missä ohjaimien parameteja määritellään. Jos oli, niin sen voi tarvittaessa palauttaa. Vaikka mikäpäs sen olisi muuttanut.
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma throttlessa
« Reply #13 on: 06.05.05, 18:53 »

Kyllä muuten syö miestä tällanen, kun ei oo mitään tietoa mistä tollanen johtuisi ja tuntuu, että kaikkea on jo kokeiltu. Etsiskelin  muilta foorumeilta jotain tähän viittaavaa ja ainut mitä löysin oli yksi postaus johon ei ollut vastattu  Smiley.

En ole muuttanut tuota FS9.cfg viimeaikoina, joten ei kai se mihinkään sitten ole muuttunut. Vika jossain muualla. Throttlesta kaasut menee siis vain 67%-70% tehoille. Loput pitää säätää käsin ja jos täysillä tehoilla throttleen koskee, niin tehot putoaa alle 50%. Myöskään nollatehoille tikun throttlesta tehoja ei saa.

nimim. Pää räjähtää (en kai vaan ole jäänyt koukkuun tähän peliin) Shocked

Wingman
Former member
Re:Ongelma throttlessa
« Reply #14 on: 07.05.05, 19:01 »

Viittaisi jääneen Auto throttle jostain lennosta päälle, näin yht`äkkiä funtsien. Saat sen pois avaten jonkin Auto throttlen sisältävän paneelin ja säätäen sen off asentoon. Mikäli ei onnistu, niin yksinkertaisesti poistat FS9 cfg:n, buuttaat simun uudelleen ja asetat näyttöasetukset + sensitivity säädöt uudelleen. Jos vieläkin spragaa, niin peliportti, tai tikku, joko paskana, tahi pielessä,. kiitos.
Juho Penttilä
Offline Offline

Posts: 1202
Date Registered: 02.01.05

Re:Ongelma throttlessa
« Reply #15 on: 09.05.05, 19:51 »

On nämä koneet kummallisia. Eilen kokeilin simua niin nyt se toimi ihan niinkuin pitääkin. Kumma juttu...  Ne on nämä Microsoftin pelit kun ei näytä toimivan  Angry

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1