FAQ: IOCards-threadi

(1/4) > >>

tigert:
Pistetään tähän näitä "usein kysyttyä" -juttuja, kun "mañana-miesten" foorumista on välillä hiukan hankala löytää mitään.

Eli kun keksitte jotain uutta tai löydätte vastauksen, tai vain konffaatte omaa viritystänne, pistäkää tähän kommenttia miten mitäkin tehdään. Mä voin aloittaa muutamalla jutulla. Lisäilkää omianne tähän kommenteiksi perään vain.

UUTTA: Linkki: "IOCards paso a paso" - Tutoriaali iocardsin käyttöön, nimestään huolimatta englanniksi.

Rotary Encoders

Tapa 1
FSBUSin tapaan tavallisia 12-asentoisia kiertokytkimiä voi käyttää encodereina (suom: radion nuppi, autopilotin "heading" jne pyöritettävä nappula) - kytketään nastat seuraavasti:

You connect:
pins 1-4-7-10 in the rotary switch to the first input, then
pins 2-5-8-11 to the second and finally
pins 3-6-9-12 to the last input
The common pin in the rotary with the corresponding ground pin for the group

Tapa 2
IOCards ilmeisesti myös tukee "rotaryitä" joissa on "2 bit binary coding" - eli siis tämmöinen:Olen antanut itseni ymmärtää että oleellista tuossa on se, että minkään pykälän välissä ei muutu kuin yksi "bitti". Eli kaikki tuommoiset missä on kaksi aaltoa eri vaiheessa eivät välttämättä käy. Jos juuri tuollainen löytyy, sen voi tökätä suoraan master-kortin inputteihin kiinni. En ole vielä kokeillut, mutta tuolla koodilla löytyy muutama eri encoderi:

IOCards-sopivat:
digikey 288V232R161B2,
mouser ECW1J-B24-BC0024
Bourns 1/4 hollow! ESD0D-S00-GC0006

Tuo hollow shaft on kiintoisa, siinä on näet periaatteessa 4mm reikä mihin voinee saada putken kiinni jossa on 2mm sisähalkaisija, josta tanko taaemmalle encoderille, härvelit peräkkäin ja siitä tulisi esim. Garmin GNS430-paneeliin kiva nuppi (siinä kun tarvitaan 2 sisäkkäistä nuppia missä pienemmässä on myös painonappi)

Sitten tietenkin siihen encoder-korttiin voi pistää melkein mitä hyvänsä kiinni. Esim. Alpsilla on kiintoisa EC11 -encoder-tuoteperhe missä on yksi "dual concentric" -malli, eli "radion taajuussäätö", mutta a) se ei ilmeisesti käy kuin encoder-kortin kautta iocardsiin ja b) niitä ei saa mistään, joten se siitä toistaiseksi.. Jos löydät, kerro. Valmistajalta pienin erä tilattaessa on 1000 kappaletta

Varoitusvalot ym ledit..
Master-kortin outputteihin voi suoraan kytkeä ledejä, mutta niihin tarvitaan etuvastus. IOCardsin foorumista löytyi tieto että ko. vastus pitää olla R330 eli 330 ohmin vastus. Ole tarkkana että et vahingossa osta 330k ohmin vastusta, mikä on vain tuhat kertaa liian iso

Muilla jotain kerrottavaa? Pistä jatkoksi!

//Tuomas

Zim:
No niin, ensimmäinen testitilaus tehty, Digi-key:ltä  tilattu "FDS" encodereita eli CTS 288V232R161B2 tyypin rotary encodereita joissa siis lisäksi painonappi. Yksinkertaisesti sanottuna ne toimii kuin junan vessa. Keski johto maahan ja kaksi muuta peräkkäisiin paikkoihin (esim 1-2 tai 34-35). Painonappi siiten maahan ja johonkin muuhun terminaaliin.


Eli about noin...
[ Attachment removed / expired ]

Tuon näköinen se on... Vartta kun siis painaa sisäänpäin aktivoituu momentaanikytkin.
[ Attachment removed / expired ]

Tuossa yksinkertainen konfigurointi, eli kerrotaan että autopilootin HDG nuppia ollaan virittämässä
[ Attachment removed / expired ]

Seuraavassa välilehdessä sitten kytkimen konffaus: nimi, ensimmäisen inputin nro, ekan välilehden VARIABLE, sitten pari suurretta jotka vaikuttaa kytkimen käytökseen ja viimeisenä tärkeä eli kytkimen tyyppi (Gray 2 bit)
[ Attachment removed / expired ]

Semmosta tällä kertaa, ollan mahdollisesti tekemässä isompaa kimppatilausta tuolta, joten kiinnostuneet voi  laittaa viestiä. 3-4 vkon päästä on vielä tulossa Mouserilta toinen koesatsi rotaryjä jotka on nupista onttoja, jos ne toimivat myös suoraan IOCardsin kanssa voisin näistä saada näppärästi tupla-rotaryjä radioita jne varten. Mutta lisää niistä kun saapuvat (tulevat maapostina kun en viittinyt maksaa viidestä kytkimestä 55e postimaksuja + veroja).  

J

tigert:
Tein SIOC-koodijutuille oman threadinsa, koska kyseessä on aika omanlaisensa aihe, löytyypi tästä.

Esko:
Hei Kaikki, näytää siltä että Opencockpitsin kotisivu on kaapattu.
En minä ainakaan pääse sinne, näen vain kaapparin omakuvan kuin yritän.

Esko

tigert:
Quote

Hei Kaikki, näytää siltä että Opencockpitsin kotisivu on kaapattu.
En minä ainakaan pääse sinne, näen vain kaapparin omakuvan kuin yritän.

Esko


Joo, taas. Kun vain päivittäisivät sen php-nuke -sivunhallintasoftansa niin ei tommoista tapahtuisi. Sehän on tuo sama asia toistuu joka toinen viikko 

//T

Navigation

Up one level

Next page