FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.01.19, 19:01

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  FAQ: IOCards-threadi
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: FAQ: IOCards-threadi  (Read 43657 times)
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
FAQ: IOCards-threadi
« on: 08.05.05, 16:50 »

Pistetään tähän näitä "usein kysyttyä" -juttuja, kun "mañana-miesten" foorumista on välillä hiukan hankala löytää mitään.

Eli kun keksitte jotain uutta tai löydätte vastauksen, tai vain konffaatte omaa viritystänne, pistäkää tähän kommenttia miten mitäkin tehdään. Mä voin aloittaa muutamalla jutulla. Lisäilkää omianne tähän kommenteiksi perään vain.

UUTTA: Linkki: "IOCards paso a paso" - Tutoriaali iocardsin käyttöön, nimestään huolimatta englanniksi.

Rotary Encoders

Tapa 1
FSBUSin tapaan tavallisia 12-asentoisia kiertokytkimiä voi käyttää encodereina (suom: radion nuppi, autopilotin "heading" jne pyöritettävä nappula) - kytketään nastat seuraavasti:

You connect:
  • pins 1-4-7-10 in the rotary switch to the first input, then
  • pins 2-5-8-11 to the second and finally
  • pins 3-6-9-12 to the last input
  • The common pin in the rotary with the corresponding ground pin for the group


Tapa 2
IOCards ilmeisesti myös tukee "rotaryitä" joissa on "2 bit binary coding" - eli siis tämmöinen:



Olen antanut itseni ymmärtää että oleellista tuossa on se, että minkään pykälän välissä ei muutu kuin yksi "bitti". Eli kaikki tuommoiset missä on kaksi aaltoa eri vaiheessa eivät välttämättä käy. Jos juuri tuollainen löytyy, sen voi tökätä suoraan master-kortin inputteihin kiinni. En ole vielä kokeillut, mutta tuolla koodilla löytyy muutama eri encoderi:

IOCards-sopivat:
  • digikey 288V232R161B2,
  • mouser ECW1J-B24-BC0024
  • Bourns 1/4 hollow! ESD0D-S00-GC0006

Tuo hollow shaft on kiintoisa, siinä on näet periaatteessa 4mm reikä mihin voinee saada putken kiinni jossa on 2mm sisähalkaisija, josta tanko taaemmalle encoderille, härvelit peräkkäin ja siitä tulisi esim. Garmin GNS430-paneeliin kiva nuppi (siinä kun tarvitaan 2 sisäkkäistä nuppia missä pienemmässä on myös painonappi)

Sitten tietenkin siihen encoder-korttiin voi pistää melkein mitä hyvänsä kiinni. Esim. Alpsilla on kiintoisa EC11 -encoder-tuoteperhe missä on yksi "dual concentric" -malli, eli "radion taajuussäätö", mutta a) se ei ilmeisesti käy kuin encoder-kortin kautta iocardsiin ja b) niitä ei saa mistään, joten se siitä toistaiseksi.. Smiley Jos löydät, kerro. Valmistajalta pienin erä tilattaessa on 1000 kappaletta Smiley

Varoitusvalot ym ledit..
Master-kortin outputteihin voi suoraan kytkeä ledejä, mutta niihin tarvitaan etuvastus. IOCardsin foorumista löytyi tieto että ko. vastus pitää olla R330 eli 330 ohmin vastus. Ole tarkkana että et vahingossa osta 330k ohmin vastusta, mikä on vain tuhat kertaa liian iso Smiley

Muilla jotain kerrottavaa? Pistä jatkoksi!

//Tuomas

« Last Edit: 13.08.06, 12:50 by Tuomas Kuosmanen »

Johan Löfgren
Offline Offline

Posts: 673
Date Registered: 11.07.03

Re:FAQ: IOCards-threadi
« Reply #1 on: 30.05.05, 17:43 »

No niin, ensimmäinen testitilaus tehty, Digi-key:ltä  tilattu "FDS" encodereita eli CTS 288V232R161B2 tyypin rotary encodereita joissa siis lisäksi painonappi. Yksinkertaisesti sanottuna ne toimii kuin junan vessa. Keski johto maahan ja kaksi muuta peräkkäisiin paikkoihin (esim 1-2 tai 34-35). Painonappi siiten maahan ja johonkin muuhun terminaaliin.


Eli about noin...
[ Attachment removed / expired ]

Tuon näköinen se on... Vartta kun siis painaa sisäänpäin aktivoituu momentaanikytkin.
[ Attachment removed / expired ]

Tuossa yksinkertainen konfigurointi, eli kerrotaan että autopilootin HDG nuppia ollaan virittämässä
[ Attachment removed / expired ]

Seuraavassa välilehdessä sitten kytkimen konffaus: nimi, ensimmäisen inputin nro, ekan välilehden VARIABLE, sitten pari suurretta jotka vaikuttaa kytkimen käytökseen ja viimeisenä tärkeä eli kytkimen tyyppi (Gray 2 bit)
[ Attachment removed / expired ]

Semmosta tällä kertaa, ollan mahdollisesti tekemässä isompaa kimppatilausta tuolta, joten kiinnostuneet voi  laittaa viestiä. 3-4 vkon päästä on vielä tulossa Mouserilta toinen koesatsi rotaryjä jotka on nupista onttoja, jos ne toimivat myös suoraan IOCardsin kanssa voisin näistä saada näppärästi tupla-rotaryjä radioita jne varten. Mutta lisää niistä kun saapuvat (tulevat maapostina kun en viittinyt maksaa viidestä kytkimestä 55e postimaksuja + veroja).  Angry

J
« Last Edit: 30.05.05, 20:50 by Johan Löfgren »

PPL (A)
Everybody has the right to be stupid, some people just abuse the privilege
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #2 on: 17.08.05, 07:11 »


Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #3 on: 11.09.05, 08:50 »

Hei Kaikki, näytää siltä että Opencockpitsin kotisivu on kaapattu.
En minä ainakaan pääse sinne, näen vain kaapparin omakuvan kuin yritän.

Esko
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #4 on: 11.09.05, 17:49 »

Hei Kaikki, näytää siltä että Opencockpitsin kotisivu on kaapattu.
En minä ainakaan pääse sinne, näen vain kaapparin omakuvan kuin yritän.

Esko

Joo, taas. Kun vain päivittäisivät sen php-nuke -sivunhallintasoftansa niin ei tommoista tapahtuisi. Sehän on tuo sama asia toistuu joka toinen viikko  Angry

//T

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #5 on: 25.09.06, 06:01 »

Yleisesti korttien kytkennästä, eli kertokaapa kuinka pitkän johdon voi näihin kortteihin kytkeä niin, että vielä toimivat oikein. Ilmeisesti ainakin tuo usb-johto saa olla pidempikin. Entä onko kokemuksia FSBUS:n johtojen pituuksista. Mietin mahdollisuutta sijoittaa kaikki kortit räkkikaappiin pilotin taakse, mutta mitenkähän on, tuleeko johtojen pituudesta ongelma. Kuinka pitkälle esim. potentiometrin-johdot voi vetää ilman häiriötä.
Juha Klemettinen
Offline Offline

Posts: 5426
Date Registered: 14.04.04

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #6 on: 25.09.06, 09:53 »

Yleisesti korttien kytkennästä, eli kertokaapa kuinka pitkän johdon voi näihin kortteihin kytkeä niin, että vielä toimivat oikein. Ilmeisesti ainakin tuo usb-johto saa olla pidempikin. Entä onko kokemuksia FSBUS:n johtojen pituuksista. Mietin mahdollisuutta sijoittaa kaikki kortit räkkikaappiin pilotin taakse, mutta mitenkähän on, tuleeko johtojen pituudesta ongelma. Kuinka pitkälle esim. potentiometrin-johdot voi vetää ilman häiriötä.

Tämä kiinnostaa minuakin. Omassa projektissa pisimmät kaapelit tulevat olemaan luokkaa 2 metriä. Pitäiskö pitkissä vedoissa käyttää häiriösuojattua kaapelia (jonka metrihintaa en uskalla edes arvailla)? Kaapeleiden niputtamista saattaisi tietysti helpottaa jos käyttäisi moninapaista kaapelia, ei tarvitsisi niputella miljoonaa yksittäistä kaapelia. Mutta varmaan joka tapauksessa riippumatta kaapeleiden pituudesta kannataa ne merkitä hyvin esim. johdinnumeroilla. Jos jotain joutuu korjaamaan löytyy oikea kaapelinpää helposti.
Juha.


**Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää**
Risto Lötjönen-Pihlaja
Offline Offline

Posts: 94
Date Registered: 31.05.04

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #7 on: 23.02.08, 11:18 »

Terve, mulla tulee tällaisia erroreita,ne tulevat heti kun käynnistettäessä FS 2004:n logon päälle . Kun vastan ei tulee seuraava jne . Itse FS toimii ok ?  Eli todennäköisesti olen kopioinut kyseiset tiedostot väärään paikkaan. Nyt ne on Zipattu sinne modulit kansioon.

Osaiskos joku kertoa missä ne pitäisi olla.

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

terv Risto




,




[ attachment removed / expired ]

Paistaa se päivä risukasaankin !
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #8 on: 24.02.08, 18:37 »

IOCards ja SIOC pitää asentaa ihan omaan hakemistoonsa (molemmat samaan toimii ihan OK) - EI sinne simun sisään.

Riittää että fsuipc on paikallaan ja asennettuna, ja mahdollisesti iocpserver jos sitä käytät, mut se on fsuipc:lle vaihtoehtoinen mokkula.

//T

Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #9 on: 04.12.08, 10:56 »

Miten tarkkaa on IOCardsille syötettävän lisävirran jännite? Pitäisi olla 5V mutta uskaltaako käyttää esim. matkapuhelimen laturi joka antaa 5,49V?

EDIT: Tarkoitan siis Master-korttia...
« Last Edit: 04.12.08, 11:46 by Tommi Ahonen »
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #10 on: 04.12.08, 17:55 »

Kyllä nuo IC piirit ovat tarkkoja jännitteelle, lisäksi kännykälaturin tarjoama virta on aika olematon. Ja kuormitettuna saataa jännite nyykähtää lähemmäs 4 volttia ?!

Vanha tai uusi PC poweri on paras vaihtoehto. Tasainen jännite ja virtaa piisaa.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #11 on: 04.12.08, 18:06 »

Ok, kiitos. Noin vähän meinasinkin mutta tuo on vaan niin mukavan kokoinen tuo kännylaturi.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #12 on: 03.01.10, 17:12 »

Terve!

Ongelmia ongelmia. Kuka viisas osaa sanoa mistä johtuu seuraava:

Opencockpitsin MCDU USB keys kortilla. Toimii kuin unelma.
Kytketään näyttöön signaalia ja helv**** on irti!! Angry

Encoder_keys ohjelmassa alkaa viimeksi painetut näppäimet vilistää villinä.
Samaten hiiri tuntuu menettäneen järkensä ja toimivan aivan miten sattuu.
Kaikki palaa ennalleen, kun irrotan PSone:n liittimestä singnaalijohdon.

Mikä mättää?!? Onko kellään tapahtunut vastaavaa?

E: Ongelma ratkaistu. Muutaman uudelleen johdotuksen jälkeen homma saatu aisoihin.
« Last Edit: 04.01.10, 07:55 by Tommi Ahonen »
smä
Former member
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #13 on: 07.05.11, 19:38 »

Tällainen ongelma tuli eteen, kun lähdin master cardia kytkemään koneeseen:

Käynnistän ohjelman "controlador.exe", saan ilmoituksen liittyen IO.DLL:ään: "Unable to start the IO.SYS service. Error code=1275". Klikkaamalla ok controlador käynnistyy. Kun painan "start" nappulaa, virheilmoitus on "privileged instruction". Parallel Port N/A lukee ikkunan alareunassa, vaikka kortti on tässä rinnakkaisportissa kiinni. Input-pinnien yhdistäminen ei vaikuta "inputs" kentään.

Aikani guuglailin ja haeskelin eri foorumeilta. Tällainen ongelma on ilmeisesti liittynyt joihinkin SIOC versioihin kun käytössä on ollut 64bit windows 7 tai Vista. Jotkut kuitenkin raportoivat että tämä minulla käytössä oleva SIOC 3.7B1 toimisi näissä käyttiksissä myös. Aiempiin SIOC versioihin on ohjeena ollut ladata erillinen IOPORT.SYS. Kokeilin tätäkin ilman menestystä.

Laitoin asiasta kysmyksen myös Opencockpits-foorumille, mutta siellä näyttää olevan samantyyppisiä ongelmia ratkomatta, joten se suunta ei näytä kovin lupaavalta... tulisiko mieleen mitä tälle ongelmalle voisi tehdä?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #14 on: 07.05.11, 20:01 »

Voisko liittyä käyttöoikeuksiin kun on rautatason accessista kyse? Administratorina kokeilet? Meillä on se USB-expansion jonka perässä masterit kiinni, niin ei osaa sanoa sen enempää.

//T

smä
Former member
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #15 on: 07.05.11, 20:14 »

Administratorina kokeilet?

//T

Kyllä. Pitänee tutkia, saako tuota prosessia manuaalisesti mitenkään käyntiin...
smä
Former member
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #16 on: 12.05.11, 15:13 »

Tällainen ongelma tuli eteen, kun lähdin master cardia kytkemään koneeseen:

Käynnistän ohjelman "controlador.exe", saan ilmoituksen liittyen IO.DLL:ään: "Unable to start the IO.SYS service. Error code=1275". Klikkaamalla ok controlador käynnistyy. Kun painan "start" nappulaa, virheilmoitus on "privileged instruction". Parallel Port N/A lukee ikkunan alareunassa, vaikka kortti on tässä rinnakkaisportissa kiinni. Input-pinnien yhdistäminen ei vaikuta "inputs" kentään.

Aikani guuglailin ja haeskelin eri foorumeilta. Tällainen ongelma on ilmeisesti liittynyt joihinkin SIOC versioihin kun käytössä on ollut 64bit windows 7 tai Vista. Jotkut kuitenkin raportoivat että tämä minulla käytössä oleva SIOC 3.7B1 toimisi näissä käyttiksissä myös. Aiempiin SIOC versioihin on ohjeena ollut ladata erillinen IOPORT.SYS. Kokeilin tätäkin ilman menestystä.

Laitoin asiasta kysmyksen myös Opencockpits-foorumille, mutta siellä näyttää olevan samantyyppisiä ongelmia ratkomatta, joten se suunta ei näytä kovin lupaavalta... tulisiko mieleen mitä tälle ongelmalle voisi tehdä?

Tähän ei oikein mistään löytynyt apua. Tilasin sitten USB -expansion kortin, joka tuli tänään. Puolen tunnin väkertämisen jälkeen sain ensimmäisen nappulan toimimaan! Edelleen controlador.exe antaa tuon ensimmäisen virheilmon, mutta toimii kuitenkin. Oppina tästä ehkä muille 64 bittisen windows 7:n omaaville, että kannattanee heti samalla tilata myös USB kortti.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FAQ: IOCards-threadi
« Reply #17 on: 12.05.11, 19:48 »

Tähän ei oikein mistään löytynyt apua. Tilasin sitten USB -expansion kortin, joka tuli tänään. Puolen tunnin väkertämisen jälkeen sain ensimmäisen nappulan toimimaan! Edelleen controlador.exe antaa tuon ensimmäisen virheilmon, mutta toimii kuitenkin. Oppina tästä ehkä muille 64 bittisen windows 7:n omaaville, että kannattanee heti samalla tilata myös USB kortti.

Jep. Ja siihen saa sitten perään 3 masteria muistaakseni (vai oliko jopa 4) helposti, ja usb-expansionissa tulee myös 4 analogi-inputtia joihin saa potentiometrejä ja joihin pääsee kiinni SIOCilla.

//T

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1