FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.06.18, 16:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Resoluutio ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Resoluutio ongelma  (Read 769 times)
Jori Kankaanpää
Offline Offline

Posts: 237
Date Registered: 02.05.05

Resoluutio ongelma
« on: 19.07.05, 08:15 »

Tuli pakollinen tunne kokeilla suurempaa resoluutiota ja, kun vaihdoin sen kokoon 1280x1024x32
niin päätti lyödä näytön mustaksi.  Embarrassed

Nyt ei sitten enää käynnisty koko fs2004 paitsi se ensimmäinen "kuva" tulee jonka jälkeen menee mustaksi ja en pääse valikkoon käsiksi.

Eli nyt sitten tarvittaisiin viisaampien neuvoja, kuinka saan resoluution normaaliin ja mitä tiedostoa pitää muokata. Hivenen sekava selitys, mutta toivottavasti saatte selvää.
Kiitoksia kaikille vastanneille jo etukäteen.
« Last Edit: 19.07.05, 08:19 by Jori Kankaanpää »

Buumi
Otto Kilpirinne
Offline Offline

Posts: 1098
Date Registered: 02.03.02

WWW
Re: Resoluutio ongelma
« Reply #1 on: 19.07.05, 08:21 »

Kokeilepa pitää simun käynnistyessä pohjassa näppäinyhdistelmää Ctrl+Shift. Se palauttaa simun perusasetukset. Jos ei toimi niin koetetaan auttaa lisää.

Mä vaan oon täsä.
Jori Kankaanpää
Offline Offline

Posts: 237
Date Registered: 02.05.05

Re: Resoluutio ongelma
« Reply #2 on: 19.07.05, 08:23 »

Kyllä toimii, eipä olisi tullut mieleenkään.  Shocked
Kiitoksia erittäin paljon avusta ja nopeasta vastauksesta, taas päästään lentelemään.  Cheesy

Buumi
Otto Kilpirinne
Offline Offline

Posts: 1098
Date Registered: 02.03.02

WWW
Re: Resoluutio ongelma
« Reply #3 on: 19.07.05, 08:24 »

Kyllä toimii, eipä olisi tullut mieleenkään.  Shocked
Kiitoksia erittäin paljon avusta ja nopeasta vastauksesta, taas päästään lentelemään.  Cheesy

Ei kestä. Itellä oli joskus samantapainen ongelma. Smiley

Ja tuo tosiaan nollaa ne asetukset ja joutuu säätämään uudestaan, mutta auttaa se monesti.

Mä vaan oon täsä.
Renee Jaasson
Offline Offline

Posts: 777
Date Registered: 04.10.03

Re: Resoluutio ongelma
« Reply #4 on: 19.07.05, 10:48 »

Tuli pakollinen tunne kokeilla suurempaa resoluutiota ja, kun vaihdoin sen kokoon 1280x1024x32
niin päätti lyödä näytön mustaksi.  Embarrassed

Jos sulla on kuvaputkinäyttö, niin kokeile seuraavaksi 1280x960, 1280x1024 on tarkoitettu lähinnä littunäytöille (erilainen kuvasuhde).
Juha Hepokangas
Offline Offline

Posts: 2753
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Resoluutio ongelma
« Reply #5 on: 20.07.05, 00:55 »

Kokeilepa pitää simun käynnistyessä pohjassa näppäinyhdistelmää Ctrl+Shift. Se palauttaa simun perusasetukset.
Toinen konsti on editoida fs9.cfg-tiedostoa.

Eli etsitään kohta [DISPLAY.Device.Näytönohjaimen nimi/malli.0] ja sen alla Mode-riville muutetaan sopiva resoluutio.

Eli esimerkiksi näin:
[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce FX 5200.0]
Mode=1024x768x16


Itselläni on se ongelma, että ICL Fujitsun ajuri antaa maksimiresoluutioksi "vain" 1280x1024. Mutta kun puijaan Wintoosaa asentamaan näytöksi "Default monitor", niin jopa onnistuu 1600x1200. On tosin vähän rivakka reso 17" putkelle, mutta toisaalta ei tarvitse antialiasingia lainkaan, vaan sahalaidat sumenevat ihan itsestään...  laugh
« Last Edit: 20.07.05, 01:00 by Juha Hepokangas »

"There's a special place I'd like to fly
Right by the moon
In the velvet darkness of the sky"

"Why drive a car when you can pilot a Saab?"

Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Re: Resoluutio ongelma
« Reply #6 on: 20.07.05, 06:36 »

Ajattelin muuten kysäistä tähän resoluutioon liittyen että toimiiko simu paremmin jos lentää suurella resolla?
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Resoluutio ongelma
« Reply #7 on: 20.07.05, 06:41 »

Toimii sikäli, että mittareista saa selvää ja maisema näyttää paremmalta. Näyttökortista riippuu paljonko resoluution kasvattaminen hidastaa vai hidastaako yhtään. 1280x960 on jo ihan hyvä, 1600x1200 ei paranna paljonkaan siitä.

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1