FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
06.04.20, 06:24

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Takaisin virtuaalitaivaalle
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Takaisin virtuaalitaivaalle  (Read 667 times)
jovak
Former member
Takaisin virtuaalitaivaalle
« on: 24.07.05, 15:57 »

Terve vain kaikki!

Pari vuotta sitten pyörin täällä aika aktiivisesti ja olin muutenkin innokas virtuaali-pilotti. Sitten innostus vähän lopahti ja tuli pari hiljaista vuotta lentämisen saralla. Mutta nyt on taas ilmailukärpänen päässyt puremaan ja ajattelin tehdä comebackin taivaalle, teidän suosiollisella avustuksellanne.

Hyllystä löytyy FS2002, mutta olisi varmaan aika päivittää simulaattori uusimpaan versioon. Tosin olen myös katsellut X-Planea, joka vakuuttelee olevansa maailman realistisin lentosimu. Itse kuitenkin kallistuisin enemmän FS:n puoleen, lähinnä tuon laajan lisäosa valikoiman takia.  Suositukset näiden kahden suhteen ovat tervetulleita.

Jos, ja kun, uuden FS:n ostan, niin mitkä lisäosat aivan must? Varmaan perinteiset autosavet ja realweatherit osaan hankkia itsekin, mutta onko jotain uusia "pakollisia" palikoita ilmestynyt. Sceneryitä, koneita ihan mitä tahansa voi luetella. Aika liuta on näköjään noita suomalaisia kenttiä ilmestynyt näiden parin vuoden aikana, FISDin pojat ovat olleet ahkeria.

Tuossa kiinnostuneena katselin Virtual Pilot Collegen sivuja. Onko tuosta lafkasta mihinkään? Smiley Olisi ihan hyvä vähän palautella mieleen noita perusjuttuja ja tuolla oppisi samalla myös radion käyttöä.
« Last Edit: 24.07.05, 16:58 by Joona Karlsson »
Manda
Former member
Re: Takaisin virtuaalitaivalle
« Reply #1 on: 24.07.05, 16:16 »

Makuasioista tietty hankala sanoa .. mutta mitä itte testannut.
X-Plane on mukava lentomalli puolella (mut senkin saa mukavasti bugaamaan sillon tällön, tosin varmaan korjattu nykyään), sceneryt on euroopan puolella huonot.
X-Planen voi hakea demo versiona joka toimii 15min muistaakseni ja ainakin jollain wanhemmalla versiolla pystyi jopa lisäämään suomen aluee sceneryn ja testaamaan siellä (nyttemin demossa kait estetty)
FS9 taas ei loista lentomallilla eikä ne perus koneet kauheen ihmeellisiä, mutta se add-on:ien määrä ... ja tiettu vatsim yms.
Eli vaikka kuinka vihaankin tota M$ niin kyllä se FS9 vielä ainakin on edellä X-Planea Smiley

Toni13
Former member
Re: Takaisin virtuaalitaivalle
« Reply #2 on: 24.07.05, 16:24 »

FS9 taas ei loista lentomallilla eikä ne perus koneet kauheen ihmeellisiä, mutta se add-on:ien määrä ... ja tiettu vatsim yms.

Toki VATSIM toimii myös X-Planella.
Esa
Former member
Re: Takaisin virtuaalitaivaalle
« Reply #3 on: 25.07.05, 07:00 »

Suomeen FinnClass, FinnTerrain ja FinnMast ovat aika must. Ne mahdollistavat visuaalilentämisen koko Suomen alueella. Enempi täällä päin pörräävälle FinnBuildings ja FinnTrees parantavat ulkonäköä paljon. Suomen pienkoneliikenne GAFIN ja sen tarvitsema Finnish Afcads tekevät ison eron suomen pikkukentillä. Näistä on tietysti eniten iloa meille hiljaa ja matalalla lentäville.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1