FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.08.19, 22:27

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Radiokompassi boeing 747-koneessa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Radiokompassi boeing 747-koneessa  (Read 596 times)
sakvaka
Former member
Radiokompassi boeing 747-koneessa
« on: 18.08.05, 13:59 »

Kysyinkin tätä jo, mutta poistin sen samantien katsoakseni asiaa flight simulatorin oppaista. se ei auttanut, joten kysyn uudelleen, miten boeing 747-koneessa käytetään radiokompassia (ADF)?
Mikk0
Former member
Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #1 on: 18.08.05, 15:30 »

No ehkä Vor1 on helpompi ja parempi Wink kun sä tette simussa teittejä niin siinä on GPS ja High altitude ja mikäs se toinen olikaan niin se alempi Vorilla lentää eli radiolla lentää, ja voit myös tehä että laitta NAV2 vorin tajuus siis sen tajuus mihin aijot lentää  Wink .
Lasse Förström
Offline Offline

Posts: 334
Date Registered: 24.01.03

Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #2 on: 18.08.05, 15:39 »

No ehkä Vor1 on helpompi ja parempi Wink kun sä tette simussa teittejä niin siinä on GPS ja High altitude ja mikäs se toinen olikaan niin se alempi Vorilla lentää eli radiolla lentää, ja voit myös tehä että laitta NAV2 vorin tajuus siis sen tajuus mihin aijot lentää  Wink .

Tuosta en tajua mitään, mutta käsittääkseni simun defaultti 747:ssa on radiopaneelissa mahdollisuus virittää ADF:n taajuuksia, esim 408 kHz ym.
Kai siinä ND:llä sitten näkyy (sininen?) nuoli joka osoittaa NDB:n suunnan.

QDM!!! QDM!!!
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15351
Date Registered: 03.07.01

Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #3 on: 18.08.05, 17:42 »

No ehkä Vor1 on helpompi ja parempi Wink kun sä tette simussa teittejä niin siinä on GPS ja High altitude ja mikäs se toinen olikaan niin se alempi Vorilla lentää eli radiolla lentää, ja voit myös tehä että laitta NAV2 vorin tajuus siis sen tajuus mihin aijot lentää

Juu, tuosta vastauksesta ei paljoa apua taida olla, kun ainakaan minä en edes tekstistä selvää saa. Eli Mikko - olisi hieman aika panostaa tuohon kirjoitukseen, jotta viestit olisivat ymmärrettäviä....

Alkuperäiseen kysymykseen vastaten. Ihan samalla tavallahan sitä 747:ssä käytetään kuten pikkuCessnassakin. Vai mitä tarkoitit?  Wink


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
sakvaka
Former member
Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #4 on: 18.08.05, 17:55 »

Tarkoitin, että onko se adf-nuoli HSI-mittarissa, ja jos on, niin miten sen erottaa? Cessnassa voi säädellä heading-asetusta adf-kompassille, boeingeissa ei.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #5 on: 18.08.05, 19:49 »

Tuossapa kuva. Väännät NDB majan taajuuden ADF vastaanottimeen ja nuoli ilmestyy ND näyttöön sinisenä.

[ attachment removed ]

'Don't panic'
Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #6 on: 18.08.05, 21:42 »

No ehkä Vor1 on helpompi ja parempi Wink kun sä tette simussa teittejä niin siinä on GPS ja High altitude ja mikäs se toinen olikaan niin se alempi Vorilla lentää eli radiolla lentää, ja voit myös tehä että laitta NAV2 vorin tajuus siis sen tajuus mihin aijot lentää  Wink .


Vor on kuitenkin hiukan eri asia kuin ADF jota kysyttiin.

//Tuomas

sakvaka
Former member
Re: Radiokompassi boeing 747-koneessa
« Reply #7 on: 19.08.05, 04:12 »

Nyt tajusin koko jutun. kiitos!
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1