FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.07.17, 14:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Radio laitteet
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print
Author Topic: Radio laitteet  (Read 20380 times)
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #40 on: 01.11.05, 08:48 »

En ole ihan vielä varma jos nämä rotaryt toimii IOcardsin kanssa.
Ne on alunperin ostettu FSBUSsia varten.

Jos nuo on sellaisia mistä eri pinneistä tulee pulssia riippuen mihin suuntaan kääntää, ne saa kyllä toimimaan. Pitää sioc.ini:stä pistää "masterrefresh" pieneksi (mulla 1, auttaa kaikkiin rotaryihin) - ja sitten siocilla tehdä vaan pätkä koodia mikä muuntaa arvoa sen mukaan kummasta kytkimestä tulee pulssi. Ja tosiaan kytkee tuon kahdeksi kytkimeksi.

//Tuomas

Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #41 on: 05.11.05, 20:02 »

iltaa kaikki!

Ostinpa Kjell & Companysta tällaiset led valot ...


[ attachment removed ]
Niisä on teippi että ne voi helposti teipata paikalleen.


[ attachment removed ]
Ja Tässä tulos.
Omasta mielestä hieman liian valokkaat yövaloksi, mutta jospa kytken ne Potentiomeetterin kautta, saan ne himmeäväksi.

Maksoivat 179 kruunua, ja on olemassa myös valkoiset ledi lamput jos ei tykkää sinisestä valosta.

Terveiset, Esko
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Global Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #42 on: 06.11.05, 21:48 »

Maksoivat 179 kruunua, ja on olemassa myös valkoiset ledi lamput jos ei tykkää sinisestä valosta.

Pienkoneissa nuo on vaan monesti punaiset. Löytyykös sellaisia?

Mutta muuten on kyllä jälki pirun komeeta Esko! Smiley

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #43 on: 06.11.05, 22:38 »

Pienkoneissa nuo on vaan monesti punaiset. Löytyykös sellaisia?

Mutta muuten on kyllä jälki pirun komeeta Esko! Smiley

Uusissa Pipereissä on kait siniset yövalot kanssa joissain - niitä on aika monenmoisia. Punainen kanssa toki toimii hyvin. Komeaa kyllä kerrassaan!

//T

Pekka Puhakka
Offline Offline

Posts: 326
Date Registered: 22.03.03

Re: Radio laitteet
« Reply #44 on: 06.11.05, 23:44 »

Uusissa Pipereissä on kait siniset yövalot kanssa joissain - niitä on aika monenmoisia. Punainen kanssa toki toimii hyvin. Komeaa kyllä kerrassaan!

//T


Juu, myös esimerkiksi PKT:n kohdevalo siellä katossa on nimenomaan sinertävä.
Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #45 on: 07.11.05, 16:13 »

Kiitos Mikko ja te kaikki muut!

En löydä punaisia ledi teippiä Kjell & Companyn kataloogista, mutta niitä on ihan varmastikkin muualta saatavina.
Tai sitten tinaat ne itse kasaan.

Terveiset,Esko

Kate Alhola
Offline Offline

Posts: 806
Date Registered: 04.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #46 on: 09.11.05, 21:08 »

Terve Joni!

Rotaryt on ALPS
http://www.elfa.se/pdf/35/03584745.pdf

En ole ihan vielä varma jos nämä rotaryt toimii IOcardsin kanssa.
Ne on alunperin ostettu FSBUSsia varten.
[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]
Ja näin kasasin koko paketin.....

Siis kaksi encoderia päällekkin ja porasit päällimmäisen akselin läpi reiän ?
Mistä olet hankkinut tuon kahden sisäkkäisen akselin nupin mekaniikan ?
Tehty itse vai saako jostain valmiina.

Kate
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #47 on: 10.11.05, 08:48 »

Siis kaksi encoderia päällekkin ja porasit päällimmäisen akselin läpi reiän ?
Mistä olet hankkinut tuon kahden sisäkkäisen akselin nupin mekaniikan ?
Tehty itse vai saako jostain valmiina.

Kate

Kate, sitten yksi ihan toimiva tapa on käyttää semmoista encoderia missä on painonappi. Ruuvataan megahertsit, painetaan nappi pohjaan ja ruuvataan megahertsin osat. Toimii käytännössä hyvin ja on yksinkertaisempi toteuttaa. Itse teen tuolla tavalla kakkosradion omaani.

Kuinkahan hankala olisi tehdä tuommoinen usb-mokkula missä olisi joystick-interface ja siinä mukana logiikka tuommoisten phase-shift-encoderien logiikan purkamiseen? FSUIPC:llä voi tehdä tuon mutta kone putoaa kyydistä nopeassa ruuvaamisessa, tuntuisi fiksummalta tehdä tuo koodaus rautalogiikalla mahdollisimman lähellä sitä itse encoderia..? Mulla on noita IOCardsin kortteja mutta nekin tuntuvat putoavan kelkasta jos on 24-pykäläinen tai isompi encoder. Samoin jos pulssit on kovin lyhyitä, ei ole ihan toimivaa ratkaisua vielä löytynyt tuohon.

//Tuomas
« Last Edit: 10.11.05, 08:50 by Tuomas Kuosmanen »

Kate Alhola
Offline Offline

Posts: 806
Date Registered: 04.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #48 on: 11.11.05, 15:55 »

Kuinkahan hankala olisi tehdä tuommoinen usb-mokkula missä olisi joystick-interface ja siinä mukana logiikka tuommoisten phase-shift-encoderien logiikan purkamiseen? FSUIPC:llä voi tehdä tuon mutta kone putoaa kyydistä nopeassa ruuvaamisessa, tuntuisi fiksummalta tehdä tuo koodaus rautalogiikalla mahdollisimman lähellä sitä itse encoderia..? Mulla on noita IOCardsin kortteja mutta nekin tuntuvat putoavan kelkasta jos on 24-pykäläinen tai isompi encoder. Samoin jos pulssit on kovin lyhyitä, ei ole ihan toimivaa ratkaisua vielä löytynyt tuohon.

Ei sinänsä olisi kovinkaan kummoinen homma tuo USB-mokkula. Melkein minkä tahansa C-ohjelmoitavan
mikrokontrollerin vääntö riittää helposti tuollaisen encoderin lukemiseen ja moneen muuhunkin samalla  esim
näyttöjen multiplexaukseen niin ei tarvitse niin hirveästi kaapeleita. Esimerkki löytyy vaikkapa
[urlhttp://elmicro.com/hc08web/usb08/][/url].

Jos haluaa kortin esin radio-stacille niin melkein kannattaa tehdä koko kortti jossa
on samalla näytöt, encoderit ja prosessori niin säästyy lankahässäkältä. Itse kortti ei paljoa maksa vaikkapa
http://www.olimex.com, eli 33USD / 100x160mm kortti.

Jos haluaa USB kontrollerin joka ei opaljoa maksa ja jossa on
vääntöä ja täysi 32 bit gcc niin Atmelin SAM7 sarja.
Olimexin kokeilukortti:http://www.olimex.com/dev/sam7-p64.html

Tietenkin lopulliseen ratkaisuun kannatta tehdä oma kortti.

Kate
Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Radiot toimivat
« Reply #49 on: 26.11.05, 07:58 »

Moi kaikki!

Eilen kokeiltiin ensikertaa uusia radiolaitteitani.
Molemmat COM ja NAV radiot toimivat.
Vielä on ohjelmoitavat Transponderi, ADF ja DME radiolaitteet.

Pieniä sähkövikoja on myös.
COM ja NAV taajuuksien ykköset ovat liian kirkkaita. Täytyy suurentaa vastusta hieman.
Ja haluaisin jonkinlaisen dimmerin painonappuloiden valoihin, koska ne ovat myös liian kirkkaita, ja häiritsevät silmää.

Minun hyvä kaveri Johan Ahnlund on auttanut minua SIOCin  ohjelmoinnissa.




[ attachment removed / expired ]
Minun kamera ei ole niin hyvä, mutta kyllä kai tästä kuvasta saa vähän selvää....

Terveiset, Esko.

« Last Edit: 26.11.05, 08:46 by Esko Haanpää »
Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Rotary encoderit
« Reply #50 on: 26.11.05, 08:45 »

Moi taas!

Haluaisin vain selvittää näiden ALPSin rotary encoderi homman.
Minähän tein ne minun dual rotary vääntövivut FSBUSsia varten silloin kuin kokeiltiin FSBUS systeemiä Rallye simulaattorissani.
FSBUS ei minun mielestä toiminut hyvin, ja ostettiin OpenCockpits IOcards systeemit.
 
Kuin tilasin IOcardit Espanjasta, tilasin myös Rotary encoder kortin.
Ja käytän encoder korttia radioissani.
En ole kokeillut kytkeä niitä suoraan mastercardiin.


[ attachment removed / expired ]
Tämä encoder kortti toimii 100% hyvin minun ALPS rotarien kanssa.





« Last Edit: 26.11.05, 09:02 by Esko Haanpää »
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #51 on: 26.11.05, 17:10 »

Esko, toimiiko sulla rotaryt kunnolla vaikka käännät nopeasti?

Meinaan minulla jää pulsseja "välistä" jos käännän rotaryä nopeaa vauhtia, ja yritän miettiä mikä rotary olisi toimivin. Toimiiko iocardsin kanssa kenelläkään encoderit kunnolla, jos toimii, mitä komponentteja käytätte?

//Tuomas

Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #52 on: 26.11.05, 20:47 »

Terve Tuomas!

Juu minun ALPS rotary toimii IOcardsin rotary encoderi kortin kautta.
Kokeiltiin kytkeä ne suoraan master kortiin, mutta silloin ne käyttäytyi omituisesti.
Masteri ei pysy mukana vaan joskus signaalit menee sekaisin.



Mutta muistaakseni kaverini Johan on ohjelmoinut ne SIOCissa samoin tavoin kuin painokatkaisia.

Rotaryssä on 3 pinniä.

Ground,   A  ja  B

Jos on nopea silmä, niin tämän voi nähdä Controlladoorissa kun pyörittää rotaryä....
input 27 ja 28 vilkkuvat.
27=A
28=B

Jos B = 1, ja A = on,off,on,off,on,off, ja niin edelleen, niin rotary pyörii oikeaan suuntan.
Jos B = 0, ja  A = on,off,on,off,on,off............, niin Rotary pyörii vasentaan suuntaan.

Näissä minun Rotarissa nuo pinnit ovat ylhäältä katsoten:
Vasen pinni on A, keskimmäinen pinni on B, ja oikea pinni on ground.


[ attachment removed / expired ]

Toivottavasti saat minun vastauksesta selvää.

Terveiset, Esko
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #53 on: 26.11.05, 21:29 »

Hm.

Mulla kyllä noi monet rotaryt *toimii* mutta vain hitaasti. Jos kääntää kovaa, osa pulsseista katoaa tai menee sekaisin.

Pitänee tutkia tuota encoder-korttia. Mulla on kanssa sellainen - miten se kytketään?

//Tuomas

Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #54 on: 26.11.05, 22:23 »

Moi taas Toumas!

Ensinnäkin kortti tarvitsee 5volttia

Käännä kortin niin että viiden volttin liitin on kortin vasemmalla puolella.
+ on ylimmäinen pinni
- on alimmainen pinni

Sähkö liittimen alla on 9 pinnin liitin

G
B
A  rotary 4
B
A  rotary 3
B
A  rotary 2
B
A  rotary 1

Ne kytketään master kortin J3 tai J4. ylimmäinen pinni masterin maapinniin, ja At ja Bt vierekkäisiin loogisiin pinneihin.
esimerkiksi niin kuin minä tein input 27, 28 ja 29, 30 ja 31, 32 ja 33, 34.

[ attachment removed / expired ]

Humaa että on eroa fyysisellä pinni ja loogisella pinni numeroissa .

Ja sitten vielä on encoder kortissa 4 liittintä rotaryille.
joka liittimellä on 4 pinniä.
Jos katsot encoder korttia niin kuin olen sanonut, niin esimerkiksi rotary numero neljän pinnit ovat ylhäältä alas:

+5 volt ( jos käytät optisiä rotariä)
phase B
GND
phase A

Tulikohan tästä nyt selvää.
Minulla on suuria vaikeuksia kirjoittaa äidinkieltäni......



Johan Löfgren
Offline Offline

Posts: 673
Date Registered: 11.07.03

Re: Radio laitteet
« Reply #55 on: 27.11.05, 09:36 »

Kiitokset Eskolle, jospa tuon sais kytkettyä ensi viikolla.  Grin

Johan
« Last Edit: 27.11.05, 11:25 by Johan Löfgren »

PPL (A)
Everybody has the right to be stupid, some people just abuse the privilege
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #56 on: 27.11.05, 20:03 »

Alkaa muuten näyttää aika kivalta.. Nyt vaan pitää kytkeä kaikki napit toimimaan ja keksiä tuplarotaryiden "sisänupit" tuohon vielä. Hommaa riittää :-P





//Tuomas

Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Re: Radio laitteet
« Reply #57 on: 02.12.05, 15:52 »

Junanlautoja ku hienoa jälkee!

Terveiset Esko
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #58 on: 17.01.06, 21:14 »

Realplayer-codekin omaavat voivat klikata tästä: http://tigert.1g.fi/video/gns.3gp

Kuvanlaatu on kökköä koska kyseessä on kännykkäkamera, mutta homman idea tulee selväksi.. :-)

//Tuomas

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #59 on: 27.01.06, 01:07 »

Pikkuisen pidempi pätkä.. http://tigert.1g.fi/video/gns2.mpeg

Härveli alkaa olla kunnossa.. mielenkiintoinen projekti kyllä, pitää sanoa. Fiilis on aika huima kun tuo toimii juuri kuin oikea - ihan hyvä vehje esim. CAU:n Garminin käytön harjoitteluun, tuo 530 on hyvin samanlain 430:n kanssa.



//Tuomas
« Last Edit: 27.01.06, 01:09 by Tuomas Kuosmanen »

Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1