FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.09.17, 05:32

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Radio laitteet
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] Reply Print
Author Topic: Radio laitteet  (Read 20544 times)
Jylhami
Former member
Re: Radio laitteet
« Reply #60 on: 27.01.06, 07:05 »

Hienosti sujuu Tuomas !

Minkäs kokoinen tuo PSOnen näyttö on, Ajattelin toteuttaa samaisen GPS:n tuolla Marshallin 5.6" LCD:llä ja mitoittaa laitteen fyysisen koon sen mukaan. Onko siinä relality XP softassa mitään skaalausmahdollisuutta sille kuvalle ?


http://www.spytown.com/marvlcd56pro.html

PS:Tars varmaan ajella katsomaan tota sun omaa projektia joku kerta...
Esko Haanpää
Offline Offline

Posts: 180
Date Registered: 19.08.04

Com&Nav piirikortti
« Reply #61 on: 27.02.06, 16:22 »

Hei Kaikki!

Täss on mun Com&Nav kortti.


[ attachment removed ]

Se on Elfan 7-segment numeroille ELS-315SURWA .
Käytän Opencockpitin display korttia kaikille taajuuksien numeroille, paitsi ykköset ja pilkku, jotka ovat kytketty masterkortin led outputs vastuksien kautta.

Esko
« Last Edit: 27.02.06, 16:49 by Esko Haanpää »
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #62 on: 27.02.06, 20:12 »

Minkäs kokoinen tuo PSOnen näyttö on, Ajattelin toteuttaa samaisen GPS:n tuolla Marshallin 5.6" LCD:llä ja mitoittaa laitteen fyysisen koon sen mukaan. Onko siinä relality XP softassa mitään skaalausmahdollisuutta sille kuvalle ?

PSOne on lähes yksi yhteen GNS530:n näytön kanssa.

RealityXP:n garmin on ihan simun gauge, joten sitä voi venyttää mielin määrin. Se sitten skaalaa itsensä miten tykkää, käytännössä toimii ihan hyvin. Toi PSOne ei tosiaan ole mikään TFT-monitori vaan tv-signaalia näyttävä ruutu, eli suttua löytyy hiukan. Mutta lopputulos on ihan toimiva.

//Tuomas

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Radio laitteet
« Reply #63 on: 21.04.13, 07:02 »

Nostan vähän tätä kun opiskelen näitä fsuip juttuja ja tuo näyttö kiinnosti kovin.
miten saa tuollaisen näytön toimimaan ?

Huuto.net:issä näkyi olevan irrallisia läppärin näyttöjä, Kännyköiden näyttöjä erittäin halvalla, Miten nuo saisi toimimaan navi yms,mittarien näyttöinä ?

onko kukaan tehnyt jo. Schemaa ja kuvia ?

Jos joskus saisi itsestään irti tehdä jokusen piirilevyn ja näytön tuohon omaan paneeliin. Olis kyllä unelma vehje.

Nyt tekeillä vasta kytkimiä ja 17"näyttöä mittareille, Seuraavaksi suunnitteilla encoderit mittareille, Sitten vasta nuo radiot.

Eli ikuisuus projekti Cheesy  Tongue

mikä freeware ohjelma olisi hyvä 2 näytön ja mittarien käyttöön ?
Nyt GA panel toimii ok mutta sammuu jonkin aikamäärän jälkeen toimimasta. (demo versio)

Miten olette saanut maiseman pää näytölle+mittarit toiselle näytölle ? Laitoin unlock ja laajennetty näkymä vedin mittarit(GA panel ikkunan) toiselle näytölle.
itsellä nyt aina tuo päänäyttö tunkee tuon mittaripaneelin myös siihen, Eli 2 mittari paneelia nyt kun kokeillut lennellä Sad kun päänäytössä maisema+mittarit ja 2 näytössä mittarit. ei hyvä.

Onnistuukohan jos asrockin emolle lykkää vielä jonkin vanhan ati rage pro pci missä comp out, s-vid out ja vga,kortin niin saisi lisää näyttöjä maisemalle ja mittareille ?
Olis tuollainen laatikossa ylimääräisenä ja toinenkin vanha ati pci mach 64 vt kortti. sekoaako pc jos noin monta näytönohjain korttia samassa koneessa :O ?

Ajatuksena että JOS noita pieniä näyttöjä huuto.netistä ja liittäisi noihin comp ja s-vid outteihin mittareille/naviin,(miten)  ja vga:n outit pienille normi näytöille 7-15" maisemille tai eri mittareille.

sorry kauheesti kysymyksiä mut uutena harrastajana niitä tuppaaa olemaan kun ei ole näillä ikinä "leikkinyt" ennen. Smiley
Juuri vasta hoksasin että pitää olla windows modessa että löytyi fsuipin valikko Smiley aikaisemmin en löytänyt sitä mistään vaikka päiväkausia etsin Smiley

Kaipa tässä kokeile,yritys,erehdys periaatteella saan fsuipinkin vielä konffattua kaikille joystick,kaasut,napit,encoderit,yms täällähän lueskelen päivittäin ohjeita,jotkut yli hilseen mutta kai sitä jotain välillä oppiikin toivottavasti Smiley

Nuo näyttöjen lisääminen ja encoderit nyt seuraavaksi kun saisi asenneltua toimimaan,2 näyttö toimii jo sentään (ihme näillä aateekoo taidoilla) Smiley
Elfan SRBM1L 35-884-64 encoder käsittääkseni paras tuohon mittarien säätöön ja myös radiolle yms. Josko joskus saisi tilailtua noita elfalta.lisää kytkimiä ja nuo ainakin nyt aluksi.Mut ekana pitäis hell-bkk lippu hommata TAAS prioriteetissä nyt 1:senä ensin Smiley Sit kun joutuu takas tuleen ni voi alkaa tätä ikuisuus rojektia jatkamaan.

Jatkoja teille ja hyviä kokkari rojekteja. Sori et tungin teidän keskusteluiren sekaan. (Pitäähän sitä kysyä kun niin askarruttaa nämä tässä lueskellessa)




Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #64 on: 22.04.13, 17:25 »

Joo, no kysyä pitää että voi uutta oppia Smiley nollasta tässä kaikki aloittaa..

Aja simua ikkunatilassa, ja tosiaan undock window ja siirrät sen paneelin toiselle näytölle. 2d-ohjaamossa, ei toimi virtuaaliohjaamossa mikä on 3d. Koita vaikka siirrellä radiot omalle ruudulleen ja ne cessnat missä fs2004:ssä ainakin oli se "ifr panel" sopi hyvin kun se paneeli oli about koko ruudun kokoinen. Semmoisesta jostain aloitat muokkaamaan.

Nykyään saa kanssa usb-liitäntäisiä pikkunäyttöjä, paljon on tapahtunut tuon twinin jälkeen. Tämä ketjussa esillä ollut Beechcraft Baron 58 -simulaattori on muuten Malmin Ilmailukerhossa käytössä mm. mittarilentoharjoituksissa ennen tarkastuslentoja kun jengi kertaa menetelmiä.. Kannattaa ihmetellä paikan päällä niin saa konkreettista ideaa.. tule lauantaina kotiohjaamopäivään.

Paneeleita voi tehdä fs panel studio-softalla tai sit ihan notepadilla, ne on tekstitiedostoja missä on mittarin nimi ja koko+koordinaatit paneeli-ikkunan sisällä. Koordinaatisto taisi olla 0-1024 välillä paneelin varsinaisesta koosta riippumatta. Mutta ota aircraft-kansiosta varmuuskopio ja ala kokeilemaan. Kun siirrät paneelin oikeaan paikkaan, tallenna lento (save flight) ja voit paneelin muokkauksen jälkeen ottaa "reset flight" ja fs lataa paneelin uudelleen, nopeuttaa testausta kun yrittää hioa mittareita kohdalleen.. Gaugeja eli mittareita löytyy simusta paljon ja freewarena saa hyviä lisää avsimista..

Pari näyttöä vaan kehiin ja kokeilemaan, ei siinä sen ihmeempää. Sopii hyvin sille joka tykkää värkätä, mutta kannattaa aina muistaa simulla lentääkin välillä.. Helposti rakentelu vie kaiken ajan ja asiasta jonka piti parantaa simulentämistä tuleekin pahimman luokan virtuaalinen ilmajarru Wink Toki se rakentelu on oma harrastuksensa sinänsä ja hauskaa ihan itsessään.

//Tuomas
« Last Edit: 22.04.13, 17:30 by Tuomas Kuosmanen »

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Radio laitteet
« Reply #65 on: 23.04.13, 07:17 »

Onko ohjelmaa jolla saisi nuo mittarien coordinaatit jotenkin näkyviin,muistiin jos siirrän GA panelissa esim jonkin mittarin johonkin määrättyyn paikkaan ?
Toisaalta tuo rakentelu on todella kivaa mutta nuo ohjelmat ja jotkut ohjelman pätkän kirjoittelut on tylsää.
tykkään tehdä,joskus jopa enemmän kuin lentää,Mutta ei oikein ole verstasta missä tekis,Suunnitelmia on vaikka mitä mutta ne ohjelmat tökkii kun ei osaa.

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Radio laitteet
« Reply #66 on: 23.04.13, 20:38 »

Tuo mainitsemani FS Panel Studio on hyvä. Hintansa väärti jos näitä tekee enemmän.

//T

Pages: 1 2 3 [4] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1