Kuvakyssäreistä

(1/1)

pile:
Morjens

kun Ilmailuvalokuvat-alueella lähetellään kuvakyssäreitä melko usein ja asiasta oli jo jokin aika sitten kritiikkiäkin kovasti palstoilla, niin ehdotan että Ilmailuvalokuvien ohjeistusta hieman siltä osin päivitettäisiin. Olisi hyvä, jos siellä mainittaisiin kuvakyssärit omana ryhmänään ja vähintään suosituksena, että kyssärin tekijä olisi velvollinen kertomaan käytetyt kuvalähteet ja tarkempaa historiaa, taustaa, teknistä dataa jne kysymyksen kohteena olevasta vekottimesta.

Meinaan itse olen jäänyt näihin koukkuun ja itsekin syyllistynyt kyssäreiden tekemiseen, mutta mikä palkitsee, on uuden oppiminen. Monesti on jäänyt tyhjä olo, kun kyssärin kuvat on prujattu jostakin nettisivuilta ilman oikeuksia ja oikeiden merkkien löytämisen jälkeen asia jää siihen edes ilman mainintaa käytetyistä lähdewebbisivuista tai muista lähteistä. Siitähän seuraa pelkästään harmaita hiuksia, kun yrittää googlata konetyypeistä dataa maailman loppuun asti vaikka lähteet olisivatkin kirjoissa... 

sami:
Juu, hyvä idea.  (on mennyt jo minulta yli hilseen nuo kyssärit jo piiitkän aikaa.. joku lentokone niissä yleensä on, ei enempää tunnista) 

Navigation

Up one level