FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.09.17, 05:25

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Miten korjata "Scenery cfg file error"?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Miten korjata "Scenery cfg file error"?  (Read 974 times)
simpilot
Former member
Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« on: 09.11.05, 04:35 »

Hei,

Sitkeä herja "kuuluu" näin. "Scenery cfg file error. Invalid Remote scenery path in scenery Area.038."  Havaitsin ongelman sen jälkeen, kun olin poistanut jonkun tarpeettomaksi arvioimani scenery filen. Uudet lisäosat toimivat mielestäni hyvin, mutta em. herja esiintyy aina kun avaan simun. "Local=" -rivi tuntuisi kaipaavan sopivaa jatketta, mutta mitä siihen olisi kirjoitettava?

"[Area.038]
Title=Addon Scenery
Local=
Layer=38
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote="

Kiitokset,

t.Rauno
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #1 on: 09.11.05, 07:23 »

Eikös tuo lähde ihan sillä, että käyt poistamassa sen jo poistamasi sceneryn sieltä simu file librarysta...

Ja jatkossa on ensiarvoisen tärkeää, että poistaessasi sceneryitä poistat sen ensin scenery librarysta ja vasta sitten menet ja deletoit tiedostot...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
lento
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #2 on: 09.11.05, 10:07 »

Miten muuten kun mulla tulee kanssa noita ja noi tiedotot on oikeissa paikoissa ja niitten sisältä löytyy ne scenery/texture kansiot myös, mutta silti tulee noita virheitä?. Eli olen asentanut muutaman sceneryn no joo Grin, palataampa aiheeseen. Niin sillä asenus ohjelmalla ensin simu kansioon sen jälkeen olen kopioinut ne tiedostot sieltä sinne adnot scenery kansiion ja poistanut ne sitten seltä simu kansiosta, onko näin että tuon jälkeen ei vaan maisemat toimi vaikka onkin oikeissa paikoissa?.
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #3 on: 09.11.05, 10:32 »

Jos olet asentanut maiseman ja sen jälkeen siirtänyt sen kansion muualle, sinulle jää maisemakirjastoon virhe. Jos haluat asennetun maiseman muualle, poista se ensin kirjastosta, siirrä kansio, ja asenna sitten uudestaan kirjastoon.

lento
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #4 on: 09.11.05, 10:41 »

kiitos täytyy kokeilla tuota
simpilot
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #5 on: 09.11.05, 16:19 »

Eikös tuo lähde ihan sillä, että käyt poistamassa sen jo poistamasi sceneryn sieltä simu file librarysta...

Ja jatkossa on ensiarvoisen tärkeää, että poistaessasi sceneryitä poistat sen ensin scenery librarysta ja vasta sitten menet ja deletoit tiedostot...

Kävin kirjastossa, mutta ei siellä näkynyt yhtään ylimääräistä fileä "hyllyllä". Miten Sinä, Kristian, onnistuit "siivousoperaatiossa"?

//Rauno
simpilot
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #6 on: 14.11.05, 16:00 »

Jos olet asentanut maiseman ja sen jälkeen siirtänyt sen kansion muualle, sinulle jää maisemakirjastoon virhe. Jos haluat asennetun maiseman muualle, poista se ensin kirjastosta, siirrä kansio, ja asenna sitten uudestaan kirjastoon.

Tulikohan tästä ns. "dead end". Kun siis herja jatkuu, auttaneeko muu, kuin aloittaa kaikki alusta l. poistaa ja ladata koko simu uudelleen? Sad
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #7 on: 14.11.05, 17:33 »

Minä en nyt oikein ymmärrä tämän ongelman ydintä....

Eli otetaanpa alusta:

* Oletko poistanut kansion simusta jonka nimi on Addon Scenery?
* Oletko poistanut Addon Sceneryn simun File librarystä?
* Jos et ole poistanut niin halusitko jostain syystä poistaa nuo?

Addon Scenery tulee simun mukana, ajateltu helpottamaan lisäosien asennusta. Ehkä niin joidenkin yleisten lisäysten kanssa mutta muuten sinne ei kyllä kannata paljon asentaa mitään. Koska se on "local folder" ja sijaitsee simun omassa kansiossa Scenery.cfg kohta pitäisi olla tällainen: (minun area on hiukan eri, älä siitä välitä)

[Area.040]
Title=Addon Scenery
Local=Addon Scenery
Layer=40
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote=

'Don't panic'
simpilot
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #8 on: 15.11.05, 06:27 »

Minä en nyt oikein ymmärrä tämän ongelman ydintä....

Eli otetaanpa alusta:

* Oletko poistanut kansion simusta jonka nimi on Addon Scenery?
* Oletko poistanut Addon Sceneryn simun File librarystä?
* Jos et ole poistanut niin halusitko jostain syystä poistaa nuo?

Addon Scenery tulee simun mukana, ajateltu helpottamaan lisäosien asennusta. Ehkä niin joidenkin yleisten lisäysten kanssa mutta muuten sinne ei kyllä kannata paljon asentaa mitään. Koska se on "local folder" ja sijaitsee simun omassa kansiossa Scenery.cfg kohta pitäisi olla tällainen: (minun area on hiukan eri, älä siitä välitä)

[Area.040]
Title=Addon Scenery
Local=Addon Scenery
Layer=40
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote=

En ole poistanut enkä ole halunnutkaan poistaa. Olin ensimmäistä kertaa imuroimassa, oliko se nyt Helsinki-Malmi sceneryä. Tulkitsin ilmeisesti ohjeita väärin, ja purin sen, en muista tarkalleen minne. Sieltä kopioin raahaamalla mielestäni oikeaan kansioon,Addon Scenery, ja deletoin tarpeettoman. Menikö siinä jotain tarpeellistakin, en tiedä. Kun jotain tuntui olevan vinossa (herja) latasin uudelleen. Tälläkertaa polkuun (tässä lyhennellen) C,Prog.fi.,MS games,fs9,Adon Sc.,Malmi,scenery. Tätä samaa polkua käytin kaikkiin sittemmin imuroitujen maisemien loppusijoitukseen. Scenery Librarystä kaikki löytyy, ja jopa toimivatkin. Katsoin juuri fs9 kansion sisältöä. Siellähän ovat mm. "keltaiset" filet kuten Addon Scenery ... Texture ja Scenery. Sen lisäksi sieltä löytyy "muunvärisiä" filejä mm. New Scenery, Old Scenery, Scenery ja Scenery Status. Näissä siis esiintyy tämä scenery. Mitä tästä saat selville?  Smiley

//Rauno
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #9 on: 15.11.05, 07:34 »

On yhdentekevää, missä maisemakansiot sijaitsevat, koska maisemakirjastossa kerrotaan niiden koko polku. Tärkeää on vain, että maisemakirjastoon lisätään se pääkansio, jonka alla scenery- ja texture-kansiot sijaitsevat, eli tässä tapauksessa C,Prog.fi.,MS games,fs9,Addon Sc.,Malmi

En oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitat muiden maisemien loppusijoittamisella Malmin scenery-kansioon. Jos kyse on sinne kuuluvasta Malmin päivityksestä, niin sitten se on oikeassa paikassa.

simpilot
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #10 on: 15.11.05, 08:19 »

On yhdentekevää, missä maisemakansiot sijaitsevat, koska maisemakirjastossa kerrotaan niiden koko polku. Tärkeää on vain, että maisemakirjastoon lisätään se pääkansio, jonka alla scenery- ja texture-kansiot sijaitsevat, eli tässä tapauksessa C,Prog.fi.,MS games,fs9,Addon Sc.,Malmi

En oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitat muiden maisemien loppusijoittamisella Malmin scenery-kansioon. Jos kyse on sinne kuuluvasta Malmin päivityksestä, niin sitten se on oikeassa paikassa.

En tarkoittanut, että kaikki muutkin sceneryt sijoitin Malmin scenery -kansioon. Tarkoitin, että polku on muuten sama, mutta Malmin paikalle kirjoitin aina uuden imuroidun sceneryn nimen esim. Helsinki, finnterain....jne. Luettelo Scenery Libraryssa on lisäysten osalta näin. Helsinki, efjm, EFHK,EFTP2004,TampereL, Tampere, Finnmast4.2, Finn Terrain,Finn Class,FISD-Library, (ja sitten ne simun omat) Addon Scenery, Propell.....Mihin väliin, ja millä nimellä, tuo mainitsemasi lisättävä pääkansio sijoitetaan? Ei sentään koko "rimpsua präntätä sinne". (Tässä tulee ilmi tämän kirjoittajan tietämättömyyden taso.) Smiley Niin, se herja ...

//Rauno
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #11 on: 15.11.05, 08:31 »

Niin, se herja ...

Laitoitko tuon Tatun mainitseman "Local=Addon Scenery"?
Löytyykö "Addon Scenery" hakemistosta Scenery- ja Texture-hakemistot? Ellei löydy niin tee ne.
Tuhoa kaikki scenery.dat-tiedostot, simu luo uudet käynnistyksessä.
simpilot
Former member
Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #12 on: 15.11.05, 10:19 »

Laitoitko tuon Tatun mainitseman "Local=Addon Scenery"?
Löytyykö "Addon Scenery" hakemistosta Scenery- ja Texture-hakemistot? Ellei löydy niin tee ne.
Tuhoa kaikki scenery.dat-tiedostot, simu luo uudet käynnistyksessä.

Nyt se näyttää tältä. Lisäsin tuon Addon Sceneryn myös riville "Local=".

[Area.038]
Title=Addon Scenery
Local=Addon Scenery
Layer=38
Active=TRUE
Required=FALSE
Remote=

En löytänyt yhtään "scinery.dat" -loppuista tiedostoa. Mutta ei liioin löytynyt Scinery fileä Addon hakemistosta. Vain Texture. Loin edellisen kaveriksi Scenery -filen. Lisäksi huomasin, että tuo addon .. lisäys puuttui toisestakin scenery -filestä, kun sitä Note Pssä tarkastelin. Ja arvatkaas mitä? Herja otti ja häipyi!! Smiley Smiley  Huh! Alkoi jo ottaa miehestä mittaa. Tallaista se on, kun opettelee uimaan sukeltamalla heti syvään veteen. No, pelastajia oli paikalla. Katselijoitakin satamäärin. Smiley

Kiitokset!
//Rauno

 
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #13 on: 15.11.05, 10:51 »

Addon scenery -kansion alta puuttui Scenery-kansio? No se oli se virhe sitten. Addon scenery on yksi maisemakansio siinä missä vaikkapa tuo Malmikin, ja sen alla on siksi oltava Scenery-kansio, vaikka tyhjäkin. Muita maisemakansioita voidaan sijoittaa Addon scenery -kansion alle, mutta ne eivät liity Addon sceneryyn vaan voisivat aivan yhtä hyvin sijaita missä tahansa muualla. Vain Addon scenery\Scenery ja Addon scenery\Texture ovat Addon sceneryyn liittyviä alikansioita. Addon Sceneryn idea on, että voit jonkun pikkukorjauksen ottaa käyttöön laittamalla sen bgl-tiedoston Addon scenery\scenery-kansioon, jolloin sitä ei tarvitse asentaa maisemakirjastoon, koska se on jo asennettu, kaikkien vakiomaisemien yläpuolelle.

Scenery.cfg:ssä vain tuo yksi kohta käsittelee Addon scenery -kansiota. Ei sitä "addon":ia pidä muualle mennä läiskimään. Kyseinen maisema lakkaa silloin toimimasta.

Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Miten korjata "Scenery cfg file error"?
« Reply #14 on: 15.11.05, 12:12 »

En löytänyt yhtään "scinery.dat" -loppuista tiedostoa.

Juu, en yhtään epäile Wink Mutta "scenery.dat" -nimisiä tiedostoja kyllä löytyy, ja usein niiden poistaminen auttaa monenlaisiin ongelmiin.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1