FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.09.17, 05:38

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä  (Read 817 times)
croma_ies
Former member
Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« on: 14.11.05, 19:17 »

En tiedä missä vika, mutta Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä. Aikaisemmin se kyllä toimi, mutta uudelleen koko simun installoinnin jälkeen en ole saanut toimimaan.

Johtuuko siitä, että aiemmin käyttiksenä oli Win XP Home ja nyt Win 2000? Tuskinpa.

Sceneryiden järjestys tällä hetkellä:
1-30 Muut Suomi-sceneryt
31 Tampere
32 TampereL
33 FinnMast
34 FinnTerrain
35 LandClass FSMLLandClass
36 FinnClass
37 Addon Scenery
37- alkuperäiset fs:n sceneryt

Maisemat olen asentanut FlightSim Managerilla.

Minkä paketin mukana tuo 35 numerolla oleva oikein tulee? Tiettävästi en ole semmoista asentanut.
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13574
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #1 on: 14.11.05, 19:22 »

Tuota TampereL:ää ei tarvi asentaa, koska käytössäsi näkyy olevan FC.


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
croma_ies
Former member
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #2 on: 15.11.05, 18:06 »

Poistin TampereL -maiseman. Ei vaikutusta asiaan. Edelleenkin pelkkää harmaata Tampereen ympäristössä. Ainoastaan Näsinneula ja joku vesitorni näkyy. Pirkkalan kenttä kyllä toimii.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #3 on: 15.11.05, 18:12 »

Pelkkää harmaata.....

silloin on tekstuurit menneet väärään paikkaan.

Pitäisi olla näin:

Tampere
    -Scenery (Muistaakseni tässä kansiossa on vain yksi -bgl tiedosto.)
    -Texture (Iso läjä bmp tiedostoja)

Sitten lisäät simun omassa Scenery libraryssa tuon Tampereen sinne, itse Tampere kansio voi olla missä tahansa, jopa eri kovalevyllä kuin simu itse.

'Don't panic'
croma_ies
Former member
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #4 on: 15.11.05, 19:46 »

Nyt toimi.i Tuo Tampere.bgl oli lipsahtanut vahingossa maiseman juurikansioon.

Kiitos!
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #5 on: 15.11.05, 21:10 »

Kysymyksen asettelusta noin yleisesti sen verran että kannattaa selittää niin paljon kuin osaa ja samalla kuvailla ongelmaa.

Minä nimittäin sain ensin sellaisen kuvan että maisema ei näy ollenkaan = ei toimi. Tämä on yhtä kuin neulan etsimistä heinäsuovasta.

Vasta kun Olli sanoi että näkyy vain harmaata tiesin että tekstuurit ovat jossain muualla kuin pitäisi, vaikkakin kyseessä oli saman ongelman toinen puoli, eli bgl filu väärässä paikassa.

Niin että laittakaa ongelmista kuvia ja/tai kuvailkaa ne niin hyvin kuin mahdollista niin on helpompi keksiä jotain järkevää vastattavaakin. Kysyjän vastuulle jää sitten myöskin ehdotettujen ratkaisujen kokeileminen.

Ja vielä lopuksi kehottaisin nuorempaa porukkaa miettimään pari kertaa ennen kuin vastaavat näihin ongelmanratkaisu-juttuihin, mutu-tiedosta on nimittäin monesti enemmän harmia kuin hyötyä. "Jos tietää jotain niin sitä ei voi tietää paremmin, jos osaa jotain niin sen voi aina osata paremmin" sanoi psykologian proffani Hannoverissa.... jos tietää mistä puhuu ei ole mitään syytä olla hiljaa.

Korostan vielä että tämä vastaukseni ei kaikilta osin päde tähän threadiin ja Ollin kysymykseen vaan näin niin kuin yleisenä huomiona mitä olen tässä miettinyt viime aikoina näitä aiheita lukiessani.  Smiley

'Don't panic'
simpilot
Former member
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #6 on: 16.11.05, 21:58 »

Pelkkää harmaata.....

silloin on tekstuurit menneet väärään paikkaan.

Pitäisi olla näin:

Tampere
    -Scenery (Muistaakseni tässä kansiossa on vain yksi -bgl tiedosto.)
    -Texture (Iso läjä bmp tiedostoja)

Sitten lisäät simun omassa Scenery libraryssa tuon Tampereen sinne, itse Tampere kansio voi olla missä tahansa, jopa eri kovalevyllä kuin simu itse.
Hei,
Olen pannut Tampereen harmautta koneen heikohkon tehon tiliin. Toisaalta Helsinki pelaa hyvin. Ollin kuvaus Näsinneulasta ja joistakin vesitorneista tuntuu sopivan tässäkin tapauksessa.
Tällä hetkellä asetelma näyttäisi olevan kuten opastat. Kun vertasin tuota  "isoa läjää" Helsingin vastaaviin pensselinkuviin, niin ainakin se ero on nähtävissä, että Helsingin jokaisen "pensselin" alla on selvä nimi, kuten stadion, Hartval.... jne. Sen sijaan Tampereen vastaavien alla on vain "hirmuisen pitkä jono numeroita ja lopussa joku Hw tai muu parin kirjaimen yhdistelmä.
Kun lisäsin tuon Tampereen, simun omaan Scenery Lib iin. , ei texture tullut OK:lla klikattavaksi lainkaan (pitääkökään), vain scenery lopuksi.

Lätökohtana kansiot -luettelossa on Tampere 10 [1]. Sen alla scenery, jonka alta löytyy Tampere ja TampereL. Tampereen kansiossa on Tampere, jonka alla on scenery (jossa mainittu 1 bgl) ja texture jossa runsaasti "pensseleitä". Miten soveltuisi tässä tapauksessa se, että textuurit ovat väärässä paikassa? Miten saataisiin homma pelaamaan?

//Rauno
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #7 on: 16.11.05, 22:32 »

Tällä hetkellä asetelma näyttäisi olevan kuten opastat. Kun vertasin tuota  "isoa läjää" Helsingin vastaaviin pensselinkuviin, niin ainakin se ero on nähtävissä, että Helsingin jokaisen "pensselin" alla on selvä nimi, kuten stadion, Hartval.... jne. Sen sijaan Tampereen vastaavien alla on vain "hirmuisen pitkä jono numeroita ja lopussa joku Hw tai muu parin kirjaimen yhdistelmä.

Photoreal maisemien tekstuurit ovat noita hirmuisia numerojonoja, niin niiden täytyykin olla. Helsinkiä ei voi verrata tähän koska se ei ole photoreal maisema. Toisaalta on ihan yks lysti minkä nimisiä nuo fileet ovat... pääasia että toimivat ja se on maisemantekijän hommia huolehtia siitä. Smiley


Quote
Lätökohtana kansiot -luettelossa on Tampere 10 [1]. Sen alla scenery, jonka alta löytyy Tampere ja TampereL. Tampereen kansiossa on Tampere, jonka alla on scenery (jossa mainittu 1 bgl) ja texture jossa runsaasti "pensseleitä". Miten soveltuisi tässä tapauksessa se, että textuurit ovat väärässä paikassa? Miten saataisiin homma pelaamaan?

Tuota noin.... TampereL ensinnäkin huitsin nevadaan, sitä ei tarvita.

Ja tee siitä kansion rakenteesta vaikka tällainen:

[ attachment removed ]


Kuten huomaat niin minun Tampere on asennettu tällaiseen polkuun:
E:FS backupFSScenerytTampere

Ja Tampere kansiosta löytyy Scenery ja Texture kansiot.

Quote
Kun lisäsin tuon Tampereen, simun omaan Scenery Lib iin. , ei texture tullut OK:lla klikattavaksi lainkaan (pitääkökään), vain scenery lopuksi.

Siis kun sinne lisätään maisemia niin etsit vain sen maiseman polun, eli tässä minun esimerkissä etsit sen Tampere kansion (E:FS backupFSScenerytTampere) ja klikkaat Add tai mikä se nappula olikaan nimeltään ja homma on selvä.
« Last Edit: 16.11.05, 22:34 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
simpilot
Former member
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #8 on: 17.11.05, 08:45 »

.

Siis kun sinne lisätään maisemia niin etsit vain sen maiseman polun, eli tässä minun esimerkissä etsit sen Tampere kansion (E:\FS backup\FS\Sceneryt\Tampere) ja klikkaat Add tai mikä se nappula olikaan nimeltään ja homma on selvä.

Virhe Scenery Lib iin asennuksessa taisi tulla siinä, että vielä Tampere -kansio jälkeenkin klikkailin, kun se siis olisi pitänyt asentaa pakettina. Näin ollen texturet tosiaan jäivät pois, ja vain se yksi bgl  tuli lisätyksi. Tuli "asutusta"melkoisesti lisää kaupunkiin. Se syö ilmeisesti  tehoja, koska nyt heikkotehoinen kone ei näytä teitä ei rauta- eikä muitakaan niinkään hyvin, kuin simun omassa maisemassa.

Sinulla, Tatu, on erinomainen ote neuvonnassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vähättelisin toisia. Kiitokset! Smiley

//Rauno
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Tampere-scenery ei ota toimiakseen fs 2004:ssä
« Reply #9 on: 17.11.05, 10:57 »

Se syö ilmeisesti  tehoja, koska nyt heikkotehoinen kone ei näytä teitä ei rauta- eikä muitakaan niinkään hyvin, kuin simun omassa maisemassa.

Hieno homma että toimii ja että ohjeista on hyötyä. Tampere on hieno maisema.  Smiley

Mitä tulee teihin ja rautateihin niin ne ovat nyt Tampereella sellaiset kuin ilmakuvassa, eli periaatteessa ovat realistisemmat kuin ne FinnTerrainin tai simun mukana tulevat. Hiukan erilaiset siis ja eivät ehkä erotu yhtä selvästi niin kuin ei varmaan oikeastikaan kun Suomi tuppaa olemaan aika metsäinen paikka.

'Don't panic'
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1