FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.06.18, 11:38

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Vielä kerran EFJOsta ja muistakin FISD-maisemien ongelmista
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Vielä kerran EFJOsta ja muistakin FISD-maisemien ongelmista  (Read 285 times)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5338
Date Registered: 14.12.05

Vielä kerran EFJOsta ja muistakin FISD-maisemien ongelmista
« on: 30.12.05, 08:49 »

Hei!

Toivottavasti FISDin porukka ei ole menettänyt hermojaan, kun jatkuvasti jankkaan tästä samasta asiasta. Kritiikki ei ole moite. Se on tarkoitettu rakentavaksi. Teette hyvää työtä. Näkökulmani on aloittelijan, joka ei vielä tarkasti tunne tämän ohjelmiston sisäistä rakennetta.

Koska en saanut EFJO-maisemassa esiintyviä "jää- ja ilman FinnIce'a tavanomaisia tsunameja" minkään ohjeen avulla pois, asensin koko simulaattorin uudelleen alusta asti. Onneksi minulla ei ollut vielä kovin paljon näitä lisäosia. Sen jälkeen tein kaiken uudelleen tarkasti uusimpien ohjeiden mukaan (siis asensin FISD-lisäosia).

Sen aikana ilmeni seuraavaa:

Vaikka uusin FISD_library olisi asennettuna ja sen ohjeiden mukaan kaikki "kielletyt tiedostot" poistettuina, asentavat jotkut näista sen jälkeen asennetuista vanhemmista FISD-paketeista näitä tiedostoja taas uudelleen. Ainakin EFJO-maisemassa nämä (kirjaston kanssa) päällekkäiset tiedostot aiheuttivat minulla (enemmän tai vähemmän) satunnaisia ohjelman kaatumisia. Kun poistin kaikki päällekkäisyydet, kaatumiset lakkasivat.

Kaino pyyntö kaikkien aloittelijoiden puolesta, jotka eivät millään voi keksiä tätä muuten kuin kantapään kautta (kuten allekirjoittanut). Voisiko joku nähdä sen vaivan, että saattaa kaikki nämä FISD-paketit tältä osin ajan tasalle ja lisää niihin selkeän maininnan, että FISD-kirjasto pitää olla asennettuna, kun maisemia käytetään (sillä ilman sitähän ne eivät käsittääkseni toimi, jos nämä tietyt tiedostot kuten esimerkiksi FISD_trees*.* on niitä poistettu)?

Missä sitten itse Jallu (tsunami  Grin) luuraa?

Otin kokeeksi EFJO_Stuff'in pois maisemista ja kas tsunamit hävisivät sen siliän tien. Tästä päättelisin, että sen aiheuttajan täytyy olla jokin/jotkin EFJO_Stuff'in bgl-tiedosto/-t. Mikä, sitä eivät tietoni tai taitoni riitä selvittämään. Näin maallikosta tuntuisi, että kyse on jostaina asiasta, jolla näitä korkeuseroja (kuten metsässä lentojentän ja järven välissä, jossa on samanlainen valli kuin järven "tsunami") saadaan aikaiseksi. Sellainen syntyy vain jostain syystä vääriin paikkoihin eli Pyhäselän ja Höytiäisen järviin sekä Pielisjoen suulle, kun EFJO_stuff on asennettuna (se uusinkin paketti).

EFJOa voi kokemukseni perusteella näköjään käyttää ihan hyvin ilman EFJO_Stuff'iakin. Siinä tosin menetetään joitain maisemallisia yksityiskohtia ja joku silta (esimerkiksi) tulee väärään kohtaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1