Laivakuvausta...

<< < (297/327) > >>

Mikael:
Quote

No se selittää asioita. Muistelin käyneeni faijan kanssa kuvaamassa nimenomaan lemmenlaivaa ja sitäkin muistelin että olisivat filmanneet helsingissä. Muistini palveli näköjään oikein, mutta kun eivät olleet omalla laivallaan reissussa, niin aloin epäillä muistiani, enkä maininnut tästä mitään tuolla kuvatekstissä.

Tiedätkö muuten omistiko Princess tuohon aikaan Royal Vikingin tai toisinpäin. Vai oliko väärän firman laivan käyttämiseen syynä tv-sarjan tuotantoyhtiön metkut?


Royal Viking Line oli itsenainen yritys, joka joskus 1980-luvun lopulla paatyi toisen norjalaisen, Klosterin haltuun -- se olikin sitten lopun alkua firmalle, ja taisikin olla 1994, kun brandi ajettiin alas.

Princess Cruises oli brittilaisen P&O:n tytaryhtio. Joskus vuonna 2000 P&O eriytti risteilytoiminnan omaksi porssiyhtiokseen nimelta P&O Princess Cruises. Muutamaa vuotta myohemmin se fuusioitui Carnival Corporation kanssa ja uudesta sulautuneesta yhtiosta muodostui Carnival Corporation & PLC.

OH-LGA:
Mainittakoon vielä, että Lemmenlaiva sarjan laivoja oli kaksi samanlaista saksalaisella telakalla tehtyä: Pacific Princess ja Island Princess jos muistan nimet oikein. Näistä yleensä jos laivalla oli kuvattu otoksia, niin ne oli kuvattu Pacificilla ja satunnaisesti ilmeisesti myös Islandilla. Island Princess kävi Princess Cruisen toimesta ainakin kerran Helsingissä, mutta en muista vuotta.

Knoppina vielä, että toinen aluksista kantaa nykyään nimeä Discovery ja on pyörinyt monena kesänä Itämerellä ja käynyt mm. jopa Vaasassa. Aivan ihana laiva edelleenkin jossa sellaista klassista kauneutta muodoissa, Lähtisin siihen töihin koska vaan jo nostalgisan takia. 

Nämähän on tietysti makuasioita, mutta omasta mielestäni 70-luvun Wärtsilän tekemät Song of Norway ja vastaavat eivät päässeet mielestäni samaan kauneuteen muodoissa.

Mikael:
Laitetaanpa tahan kuvalinkki Pacfic Princessin tamanhetkisesta tilanteesta:

http://maritimematters.com/2013/08/the-love-boats-final-act-continues/

Ja sitten kuva sisaralus Discoverysta otettu Helsingissa 9.7.2013:

http://www.cruisebusiness.com/index.php/Picture/Picture-of-the-week/

jodo:
Quote

Toi Katarina näyttää lähinnä joltain rahtilaivalta.Sen ei tarvikaan näyttää hyvältä, se kun on tehty Puolassa Neuvostoliittoon kuten monelle suomalaiselle tuttu sisarensa Georg Ots.

timopartanen:
Tässä pari hyvin erilaista alusta. Etualalla todellinen kylmän sodan veteraani, eli B427 ja taustalla sitten monen mutkan kautta maailmaa kiertänyt, nyttemmin eräänlainen Hotelli Kalifornia...

Enjoy

Timo
Navigation

Up one level

Next page

Previous page