Laivakuvausta...

<< < (325/328) > >>

nrostedt:
Eilen veneretkellä tuli bongatuksi tämä maamme uusin jäänmurtaja Polaris.Se löytyi Hietalahden Arctech-laivatelakan laiturilta, ja se on myös rakennettu siellä. Wikipedian ja T&T:n mukaan se luovutettiin tilaajalleen Liikennevirastolle vain 6 päivää sitten eli 28.9.2016. Edellinen vastaavan kokoluokan alus luovutettiin vuonna 1994.Ja tässä myös samalla reissulla kaukaa kuvattu m/s Finlandia.
valvoja:
M/S Brahe myytiin tänä kesänä elokuussa 42 vuotta Suomen lipun alla seilattua takaisin Norjaan.

Alus valmistui vuonna 1943 Yhdysvaltain laivastolle sukellusvenekorvetiksi ja sai nimen USS PCE 830. Alus luovutettiin Brittien käyttöön ja se partioi toisen maailmansodan ajan Gibraltarilla nimellä HMS Kilchrenan. Sodan jälkeen alus myytiin Norjaan jossa se muutettiin matkustaja-alukseksi ja se sai kasteessa nimen M/S Sunnhordland. Vuonojen maassa alus kulki aina vuoteen 1974 saakka jolloin se myytiin Suomeen Ristiinalaiselle  Oy Fagerlines Ab:lle joka nimesi sen M/S Kristina Braheksi. Vuonna 1984 alus myytiin Rannikkolijat OY:lle Kotkaan. Rannikkolinjoista tuli myöhemmin Kristina Cruises. Kesän lopulla 2010 Kristina Cruises möi aluksen Saimaan Matkaverkko Oy:lle ja alus nimettiin M/S Braheksi. Uudella omistajalla oli käsitykseni mukaan kuitenkin hankaluuksia operoida alukslla kannattavasti ja se taisi olla toista vuotta myynnissäkin ennen kauppojen syntymistä. Lopulta kaupat kuitenkin syntyivät norjalaisten kanssa ja aluksen lippu vaihtui Suomen lipusta Norjan lippuun Elokuussa Tallinnassa jossa se telokoitiin ennen siirtoa Norjaan. Aluksen uusi nimi on M/S Sunnhordland.

Alusta kai makuutettiin loppuaikoina enemmän kuin ajettiin, mutta muutaman reissunkin se teki vielä kuluneen kesän aikana. Kuvasin Brahen vähemmän siistin näköisenä Viipurissa Heinäkuun alussa.


Kaivetaan laivasta vielä alle pari lisäkuvaa muistojen arkistoista.

Jussarössä 2009.


Saimaan kanavalla, muistaakseni Mälkiän sululla vuonna 2010.Näin on taas päättynyt yksi pala Suomalaista merihistoriaa.

mhatakka:
Tässä kuvassa USS PCE 830 sisaralus PCE 872 alkuperäisessä asussaan ja tässä Sunnhordland kuvattuna vuonna 1965 Norjan vesillä.

airbus:
Mariellan korsteeni:BD2-hytti:
7. kerroksen pääportaikko ja hissiaula:

valvoja:
Kennolle elo-joulukuun aikana takertuneita laivoja.

MS Victoria I ja lokki Tallinnassa elokuussa.


MS Costa Luminosa myöskin Tallinnassa elokuussa.


MS Princess Anastasia Länsisatamassa syyskuussa.


M/S Star saapuu Helsinkiin syyskuussa.


ESL Shippingin (aikaisemmalta nimeltä Etelä Suomen Laiva) MS Eira lähdössä syyskuussa purettuaan hiililastin Salmisaaren voimalaitokselle Tammarsaarenrannan laiturissa.


Suomalainen jäänmurtaja Polaris yllä ja alempana venäläinen jäätä murtava huoltoalus Gennadiy Nevelskoy syyskuussa Hietalahden telakalla.


Ja vielä lopuksi "Baltian kuningatar" MS Baltic Queen manoveeraa Jätkäsaaren edustalla saapuessaan eilen 22 tunnin risteilyltä pikkujoulutunnelmissa olevien matkustajien kanssa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page