FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.05.20, 06:09

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  FSNSquad (Moderator: Jari Varje)
| | |-+  Yhteistoimintaa!
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: Yhteistoimintaa!  (Read 7004 times)
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #20 on: 07.12.06, 13:52 »


Tein tehtävän nyt vielä Kurskiin niin testaillaan vielä  ??
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #21 on: 15.12.06, 09:39 »

JPV on tehnyt meille Suomenlahden kampanjan Scorched Earthin generaattorin ympärille. Myös ensimmäiset tehtävät on nyt laadittu ja ovat valmiina lennettäviksi. NL:n tehtävän laatijana toimii JPV ja Suomen Armeijan taas allekirjoittanut.

NL on kampanjassa hyökkäävä osapuoli ja sen tehtävänä on nousta maihin Suursaareen ja vallata siellä olevat kaksi taajamaa ja pitää ne hallussaan. Tätä tarkoitusta varten sille on osoitettu panssaroitu maihinnousuosasto kuljetusaluksineen sekä sitä on tukemassa myös raskaita merivoimien yksiköitä saattueineen. Lisäksi NL:n ilma-aseella on ratkaiseva osa maihinnousuosaston suojaamisessa, maihinnousun valmistelussa sekä tietysti vihollisen ilmatoiminnnan häiritsemisessä ja ilmatiedustelun suorittamisessa. NL:n ilmavoimat operoi Lavansaaren ja Seiskarin kentiltä. Meriyksiköiden sijainnista ei ole tässä vaiheessa tiedustelutietoa olemassa (muuta kuin tietysti NL:n päämajassa, josta tiedotetaan sen alaisille yksiköille erikseen)

Suomen Armeijan yksiköiden tehtävänä on estää Suursaaren valtaus. Suursaarta on linnoitettu maihinnousun estämiseksi ja siellä toimii panssari, sekä PST yksiköitä. Lisäksi mantereella on reservissä joitain yksiköitä joita voidaan tarvittaessa kuljettaa Suursaareen. Suomen merivoimilla on myös valmiudet operoida Suursaaren alueella ja käyttöön on osoitettu merivoimien raskainta kalustoa saattueineen. Ilmavoimien tehtävän on tiedustella maihinnousuosaston sijainti, häiritä/tuhota sen matkaa Suursaareen ja luonnollisesti tukea maajoukkoja maihinnousun torjunnassa. Lisäksi tehtäviin kuuluu tavanomaista partiointi ja suojaus tehtäviä.

Ehdottaisin että lentäisimme tänään ensimmäisen tehtävän joskus klo 21 tienoilla. JPV ei pääse mukaan, mutta kuten sanottu tehtävät on tehty briefauksineen - allekirjoittanut toimii hostina ja lentää LW:n puolella.

Ne joita kiinnostaa / pääsevät osallistumaan tämän illan sessioon voisivat laittaa vastausta vaikkapa tähän threadiin niin tiedän että generoinko tehtävän valmiiksi vai en. Lisäksi jokainen osallistuja joutuu tekemään illaksi päätöksen siitä kumman joukoissa  lentää - osa joutuu valitettavasti lentämään Isä Aurinkoisen puolella  Smiley (tasataan ryhmät sitten illalla - samalla puolella joutuu lentämään sitten tämän Suomenlahti kampanjan loppuun asti)

SE taustatietoa:

SE kampanjahan toimii sillä periaatteella että tehtävät laaditaan aina yhden virtuaalitunnin ajaksi. Tehtävät laaditaan selainpohjaisella editorilla jossa liikutellaan maa, meri ja ilmayksiköitä ja annetaan niille tiedustelu, partiointi, hyökkäys yms. tehtäviä. Suunnittelun jälkeen SE ohjelmasta voi generoida normaalin IL-2 Coop:n ja se lennetään tavalliseen tapaan, jonka jälkeen hostin koneen loki-tiedosto lähetetään takaisin SE palvelimelle, analysoidaan ja kartan tilanne päivitetään.  Jokaista tuntia ei tarvitse lentää itse vaan tehtävät voi tehdä ja antaa koneen pyörittää ne omin voimin.  Yhtäaikaa ei voi olla käynnissä kuin yksi tehtävä.

Erona noihin muihin online-sotiin SE:ssa on se että se on selkeästi tarkoitettu kahden nimetyn joukon, esim. laivueen väliseksi mittelöksi. Kuka tahansa ei voi tehtäviä suunnitella, generoida ja raportoida vaan se pitää tapahtua nimettyjen henkilöiden toimesta. Lentämään voi periaatteessa halutessaan ottaa ketä tahansa. Lisäksi tehtävät suunnitellaan waypoint tasolla ja kuten jo aikaisemmin mainitsin myös meri- ja maayksiköille.

Suomenlahti kampanjan tilastot löytyvät jatkossa osoitteesta http://kapsi.fi/~opex/SE2/Statistics/MP-Statistics.php. Nythän siellä ei näy vielä kuin niitä Kurskin harjoittelu tehtäviä. SE kampanjageneraattorin kotisivut löytyvät osoitteesta http://seow.sourceforge.net/
Juha Nuutinen
Offline Offline

Posts: 899
Date Registered: 06.08.03

Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #22 on: 15.12.06, 09:53 »

Mukana ollaan. Kahdeksalta pääsen karkaamaan vapaalle joten yhdeksän jälkeen linjoilla varmaankin olen.

Toivottavasti kotimaan puolelle pääsee mutta eiköhän muutaman nallen jälkeen voisi yypereillä lentääkin Grin

ingerman
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #23 on: 15.12.06, 13:33 »

Mukana ollaan. Puol ysiltä varmaankin linjoilla...
Juuso Horppu
Offline Offline

Posts: 493
Date Registered: 06.03.04

Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #24 on: 15.12.06, 14:14 »

Mukana ollaan. Lähelle yhdeksää menee kuitenkin ennen kuin pääsen linjoille.

Toivottavasti kotimaan puolelle pääsee mutta eiköhän muutaman nallen jälkeen voisi yypereillä lentääkin Grin

Samoilla linjoilla Stoken kanssa mutta ilman nallea Wink

FSNS_Haukka
OPe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #25 on: 15.12.06, 14:41 »

Joo mukana ollaan...
woordi
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #26 on: 15.12.06, 14:52 »

Joo menee mullakin ysin paremmalle puolen, kattellaan. Niin ja sama mulle kummalla puolen, tonttiin tulee jokatapauksessa  Grin
Buumi
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #27 on: 15.12.06, 15:50 »

Ysin jälkeisellä puolella mahdollisuuksia. Mersu ois kiva, kun opetellaan sitä (jos se on mukaan laitettu, ei kai?), mutta voin lentää punikeillakin, saattepahan ainakin suomen puolella oleville helpon kohteen.   laugh
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #28 on: 15.12.06, 18:18 »


Ok aloitellaan se sessio josku ysin jälkeen kun kaikki mukaan ilmoittautuneet on ilmestyneet kanaville
SFF_Esso
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #29 on: 15.12.06, 19:11 »

Moro!

SFF:n puolesta voinen ilmoittaa että yritämme saada veikkoja mukaan lentämään. Puolella ei ole kuulemma niin väliä, joten katsotaan se kun kampanja on alussa.

Hienoa että tätäkin pelimuotoa on tarjolla ainaisten Bellum kloonien sijaan.

SFF_Esso
Erkki
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #30 on: 15.12.06, 22:30 »

Hyvin onnistui tuo ensimmäinen lento... Koneet eivät pomppineet eikä peli pätkinyt lainkaan.  thmbup

Punapuolella lentäville on oma fooruminsa (jo) tuolla: http://mbnet.fi/erkki_m/pblang/index.php Tuon SE-osion perustin jo aiemmin, mutta jäi käyttämättä kun pelit pidettiin aina niin pahaan aikaan...

Annan SE-osioon oikeuksia sitä mukaa kuin rekisteröidytte!

Tuonne voisi laittaa esim. rintamalinjan, tulevat lentosuunnitelmat ja tiedustelutulokset yms. yms.


Noista peliajoista... Itse en pääse viikolla enää yhdeksän jälkeen ( mikä esti edellisenkin kampanjan peluun )... Olisiko aikaisempi, esim. klo 8 (viikonloppuna myöhempäänkin käy)ja pari kertaa viikossa mitään? ( omasta puolesta sopisi )


Niin ja sitten itse kampanjasta... Onko tämä samalla systeemillä kuin edellinen, eli tuhotuista kohteista saa pojoja, kuolleista lentäjistä lähtee ja niillä ostetaan tavaraa? Omasta mielestäni parempi olisi systeemi, jossa molemmille puolille tulisi tasainen rahavirta, jolla sitten ostettaisiin rompetta ja pilotteja... En sitten tiedä, liekö mahdollista. Tosin pilotin kuolemasta lähtevät pisteet voi toki pitää mukana, sehän vastaisi vain sitä että edesmenneen tilalle koulutettaisiin uusi...  Smiley
« Last Edit: 15.12.06, 23:11 by Erik Mansner »
Jari Varje
Moderator
Offline Offline

Posts: 2599
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #31 on: 16.12.06, 01:13 »

Ideana olisi lentää about 1 tehtävä/päivä-tahtia, miten nyt porukkaa sattuu osumaan paikalle. Ei ole tarkoitus sen vakavammin aikataulua väsätä tms., pidetään tämä vaan ihan hauskana lentelynä ystävällisessä hengessä ilman stressiä tuloksista. Smiley

Mitään krediittisysteemiä ei ole suunniteltuna tähän kampanjaan, taistelu pelataan niillä pelimerkeillä mitä on. Punaisten voittokriteerinä on Suursaaren miehitys ja sinisillä hyökkäyksen torjuminen eli maihinnousukaluston ja maayksiköiden tuhoaminen. Hävittäjäkalusto tosin näyttäisi olevan kovilla ekan tehtävän jälkeen, voi olla että niitä täytyy lisätä puolin jos toisin, jos meno jatkuu samanlaisena.

Ekassa tehtävässä siniset saivat räväkän aloituksen. Lopussa nimittäin pari onnetonta punalaivaston lippulaivaa ajoivat yhteen ja vajosivat pohjaan, mukanaan about 20 hyökkäysvaunua. Tongue Samaten punaiset tiedustelukoneet rysähtivät heti ensimmäisellä sekunnilla, näköjään meritukikohdista ei parane lähettää kuin yksi tehtävä kerrallaan liikenteeseen. Toivottavasti paremmalla onnella huomenna, muuten voi jäädä tämä sota lyhyeen.

SFF_Esso
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #32 on: 16.12.06, 13:25 »

Moro!

Tässä vielä kartta sotatoimialueesta tehtävien suunnittelua ja tiedustelutietojen merkitsemistä varten.

http://koti.mbnet.fi/sff/SFF%20Gulf%20of%20Finland.gif

SFF_Esso
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #33 on: 17.12.06, 17:50 »


Otto vääntämässä tehtävää joskus 2030-21, eli sitten mennään taas!! Toivottavasti saadaan hyvin ryhmää mukaan.
Juha Nuutinen
Offline Offline

Posts: 899
Date Registered: 06.08.03

Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #34 on: 18.12.06, 18:42 »

Olisikos kiinnostusta yhteen SE lentoon? Varmaankin yhdeksän jälkeen sellainen vetäistään.

woordi
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #35 on: 18.12.06, 21:22 »

Mites huomenna (ti 19.12) Tossa 21 maissa?
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #36 on: 19.12.06, 08:32 »


Tämäkin ilta menee ohi meikäläiseltä, mutta huomenna ehdin mukaan joskus 20-21 välillä.

Jari Varje
Moderator
Offline Offline

Posts: 2599
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #37 on: 19.12.06, 09:43 »

Kampanja on katkolla jo seuraavassa tehtävässä, eli melkein voisi huomiseksi jättää tuon keikan, esim. klo 21. Mahdollisimman paljon osanottajia mukaan, paljon tärkeitä tehtäviä suoritettavana. Smiley

woordi
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #38 on: 19.12.06, 19:22 »

Kampanja on katkolla jo seuraavassa tehtävässä, eli melkein voisi huomiseksi jättää tuon keikan, esim. klo 21. Mahdollisimman paljon osanottajia mukaan, paljon tärkeitä tehtäviä suoritettavana. Smiley

All right eli huomenna sit  thmbup
tepe
Former member
Re: Yhteistoimintaa!
« Reply #39 on: 20.12.06, 12:57 »

Jep, eli otetaan seuraava Suomenlahti SE tehtävä tänään. Yritetään aloittaa tehtävä 2045-2100, Toivottavasti aika sopii kaikille halukkaille osallistujille. Valmistelen tehtävän AI:n osalta siihen mennessä ja sitten kun näemme kuinka monta pilottia saamme FAF väreihin teen niitä koskevat tehtävät. Vastaavasti JPV tehnee tehtävät punakoneelle ?
« Last Edit: 20.12.06, 13:06 by Tero Virtanen »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1