VATSIM/IVAO-huumoria

<< < (53/82) > >>

pikkupilotti:
Quote

Ja jatkoksi kotimaista:

[ Attachment not found - or removed ]

Hei me lennetään 10 solmun myötätuulessa lentoonlähdöt. Hups, unohtui katsoa metari! 
(tuuli 220/10 ja lähtö 04R)


Onko sillä nyt niin väliä että mistä tuulee lentoonlähdössä ? Kuhan kone nousee ilmaan  mutta laskussa se on eri asia jos on sivutuulta  Tämä on mielipiteeni asiasta.

airliner pilot:
No kyllä tullella on paljonkin vaikutusta lentoonlähdössä..

Pade:
Quote

Sivutuulta saa olla aika paljonkin (n. 30kts komponentti) että se on "vaarallista", konetyypistä hiukan toki riippuen. Myötätuuli on sen sijaan vaarallista jo paljon pienemmissä nopeuksissa, mistä tiedät että kone nousee myötätuulessa ilmaan, laskitko?


Todennäköisesti ei.

Samppu:
Quote

Onko sillä nyt niin väliä että mistä tuulee lentoonlähdössä ? Kuhan kone nousee ilmaan  mutta laskussa se on eri asia jos on sivutuulta  Tämä on mielipiteeni asiasta.


Vaikka kyse onkin vain simuilusta, tulee silti noudattaa ns. hyvää ilmailutapaa ja suorittaa sekä lentoonlähdöt että laskut vastatuuleen. Muutenkin suurimmalla osalla keskiluokan matkustajalentokoneista on maksimi sallittu myötätuulikomponentti t/o&ldg 10-15kt, joten aika rajoilla mennään.

Ja kyllä sillä tosiaan on väliä mistä tuulee lentoonlähdössä. Suuntaa-antavasti myötätuulikomponentin, joka on 10% ilma-aluksen irrotusnopeudesta, voidaan ajatella pidentävän lentoonlähtömatkaa n. 20%. Samalla tavalla laskumatka pitenee huomattavasti myötätuulilaskuissa. Lisäksi suunnitteluvaiheessa vallitsevasta myötätuulikomponentista ei tulisi ottaa huomioon vähempää kuin 150% (tai vastatuulesta enempää kuin 50%).

Pe7e:
Quote

Ja jatkoksi kotimaista:

Quote

Vaikka kyse onkin vain simuilusta, tulee silti noudattaa ns. hyvää ilmailutapaa...

Noita peeloja siellä kyllä riittää(ihan kotimaisiakin), jotka eivät välitä muista hevonheinää, vaan rullailevat toisten päälle/läpi, laskeutuvat/nousevat miten ja mistä sattuu jne... ja sitten ne perseilyt/evoilut selitellään tollasilla "sori nyt ku en sitäjatätä...!!" Tollaset pitäs laittaa jäähylle kyllä samantien sieltä verkosta ja niin pitkäksi aikaa kunnes se lentäminen oikeasti sujuu...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page