FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.04.18, 04:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?  (Read 3434 times)
steamheads
Former member
Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« on: 14.04.06, 08:44 »

Moi.
Onko mahdollista käyttää koneessa kahta näppistä samaan aikaan? Meinaan niin kuin Usb ja sitten se tavallinen? Niin ja sama juttu toimiiko kaksi esim USB:n kautta menevää sidewinderia samaan aikaan?
Timo Lehto
Offline Offline

Posts: 465
Date Registered: 30.01.06

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #1 on: 15.04.06, 12:38 »

ainakin tikut toimii.
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #2 on: 15.04.06, 16:48 »

Ja näppikset toimii myös, kaikki mitkä koneeseen kiinni saat.
Jari Mikkilä
Säätäjä
Moderator
Offline Offline

Posts: 3169
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #3 on: 15.04.06, 17:11 »


Vanhoihin PS2 näppiksiin löytyy kytkentä, jolla saa 2 tai ehkä jopa useamman näppiksen koneeseen kiinni.

Nykyisillä USB-näppiksillä ei moisia tarvita. Sen kun survoo niitä niin monta kiinni kun rahaa löytyy.

- J



In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adams
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #4 on: 18.04.06, 16:23 »

Elikäs jatkan tähän samaan threadiin. Kun on samasta aiheesta kyse Wink

1.Siis on mahdollista laittaa tuollaisen välikappaleen kanssa kaksi normaali näppistä kiinni
   ja siihen vaikka vielä yksi USB näppis? Miten tuo sitten periaatteessa toimii?
   Joutuuko esimerkiksi muuttamaan biosista jotain?

2. Jos laittaa esimerkiksi USB väyliin kaksi sidewinderia ja yhden microsoftin rattipoljin yhdistelmän,
    niin saako ne tosiaan kalibroitua toimimaan yhtä aikaa?

3. Visuaalipuolesta? Jos koneessa on S-VHS ulostulo, niin ilmeisesti siihen saa TV:n kiinni?
    Mutta jos asentaa koneeseen vielä PCI- väyläisen näytönohjaimen missä on kaksi uloslähtöä
    (Niin kuin myös AGP väyläisessä... meniköhän oikein Roll Eyes), niin tuleeko ongelmia käyttää näitä yhtä aikaa?



Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #5 on: 18.04.06, 19:21 »

1. Toimii, eikä vaadi mitään muutoksia biosiin.

2. Toimii, kunhan pelissä on useamman ohjaimen tuki, esim. FS:ssä on.

3. TV juu, PCI-väyläinen toimii yhtäaikaa AGP-väyläisen kanssa
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #6 on: 19.04.06, 07:03 »

No kiitoksia infosta! Nythän tässä alkaa sitten suunnitelmat selvitä pikkuhiljaa! Wink
28 tuumainen visuaali, 2  21 tuumaista näyttöä mittareille ja yhteen 15 tuumaiseen
GPS ja Radio.
Yhden joystickin(USB) oon jo purkanut ja siitä aattelin tehdä kaasun.
Microsoftin rattipoljin yhdistelmästä (Myös USB: Löytyi muuten kirpparilta 12€)
aatteelin kyhäillä Yoken, tosin korkeusperäsimen liikkeen joutuu lainaamaan
puretusta sidewinderista. Kahdesta näppiksestä aattelin lähinnä jonkunnäköistä overheadia, niinkuin silleen, että tekee niille uuden kannen, eikä kaikkia näppäimiä edes tarvi näkyä.
No tälläinen on suunnitelma, kattellaan mitä siitä tulee.  Grin

Niin ja vielä olis yks sidewinder   ja kaks peliportti joykkaria, mitäköhän niille keksisi käyttöä Roll Eyes
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #7 on: 19.04.06, 07:20 »

28 tuumainen visuaali

Ilmeisesti TV...kannattaa ottaa huomioon suunnittelussa sitten resoluutio johon töllö pystyy, tavallinen kuvaputki nielee 1024*768 resoluution, mutta piirtojälki on erittäin epäselvää. Uudemmissa littutöllöissä onkin jo ilmoitettu resoluutiot, muttei nekään yleensä mihinkään hyvään pysty.
Jari Mikkilä
Säätäjä
Moderator
Offline Offline

Posts: 3169
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #8 on: 19.04.06, 07:31 »

tavallinen kuvaputki nielee 1024*768 resoluution

Mennään taas vaihteeksi tv-tekniikan puolelle. TV kun on analoginen laite, johon on ympätty epämääräistä digitaalisuutta. Eli televisiossa puhutaan juovissa. Vaakasuunnassa siis töllö on teoriassa analoginen, pistemäärä on siis rajaton. Mutta pystysuunnassa siellä onkin päällekkäin 575 juovaa, joista näytetään 525. Eli pystysuunnassa voisi sanoa resoluution olevan 525 pistettä.

Miksiköhän DVD:n resoluutio on 720x576.

Siis, jos haluaa töllölle kohtuullisen hyvän tietokoneen tuottaman kuvan, opitimiresoluutio on sama kuin juovien määrä. Ja vaakassa jotain 4:3 tai 16:9 suhteella. Suositellaan käytettäväksi tuota DVD:n 720x576 resoluutiota. Sillä saadaan aikalailla paras tulos. Joskin se häviää kunnolliselle monitorille totaalisesti.

- J



In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adams
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #9 on: 19.04.06, 13:09 »

Kyllä tämä mulle riittää tämä TV,  visuaaliksi.
Joudun vähän muutenkin tinkimään tuon kokkarin realistisuudesta,
kun joutuu yhdistämään työn ja harrastuksen samaan tilaan :-
Mutta tälläistä on nyt alullaan. Elikäs noi monitorit olis mittarikäyttöön ja niitten päälle
nyt ainakin alkuun se TV.



[ attachment removed ]
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #10 on: 24.04.06, 21:32 »

Tuota...?
Kun aattelin pidentää noita joystickin johtoja, niin minkälainen johto olisi oikeanlaista.  Roll Eyes?
Robin Karinen
Offline Offline

Posts: 1140
Date Registered: 12.03.05

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #11 on: 25.04.06, 15:46 »

Tuota...?
Kun aattelin pidentää noita joystickin johtoja, niin minkälainen johto olisi oikeanlaista.  Roll Eyes?
USB johto?

Canon, You can I can't.
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #12 on: 25.04.06, 15:56 »

USB johto?

Niin tuli esitettyä vissiin vähän huonosti. Joikkari on purettu ja tarvis saada vähän lisää pituutta johdoille.
Eli esimerkiksi sen piirilevyn ja potikoiden välille. Ei kait siihen mitä vaan "ampumalankaa" voi laittaa. Embarrassed
Ville Jalonen
Offline Offline

Posts: 3007
Date Registered: 19.09.03

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #13 on: 25.04.06, 16:35 »

Taitaa olla tuo USB-kaapeli niin monimutkainen, ettei sitä helposti jatketa kotikeinoin. Tai en ainakaan löytänyt etsimällä pelkkää kaapelia ilman liittimiä.

Pistä Googlen hakuun kuitenkin USB jatkojohto, niin ajaa saman asian. Toki tekee hieman hintaakin. Katselin että noin 1.5€-6€ pituudesta riippuen. Johto sisältää siis myös uros- ja naaras liittimet.

Bulldogista esim. http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuotehaku.pl?tuoteryhma=90 Löytyvät kohdasta USB/FireWire kaapelit.
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6025
Date Registered: 17.04.02

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #14 on: 25.04.06, 16:58 »

Niin tuli esitettyä vissiin vähän huonosti. Joikkari on purettu ja tarvis saada vähän lisää pituutta johdoille.
Eli esimerkiksi sen piirilevyn ja potikoiden välille. Ei kait siihen mitä vaan "ampumalankaa" voi laittaa. Embarrassed

Eipä tuolla johdolla ole hirveesti väliä. Kunhan siinä sähkö kulkee niin homma on bueno.

-JukSii-
Bumerangi
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #15 on: 11.05.06, 15:18 »

Onko toi kaksi monitoria esim jos laittaa näyttöön radion ja toiseen FMS ja GPS

Ehkäpä Squawkbox myös niin toimiiko ne sitten FSbusin kautta vai miten ne risteytetään?

EDIT: Miten pelistä (FS2004) saadaan siirrettyä FMS ja GPS sun muita?
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #16 on: 11.05.06, 15:30 »

Aattelin laittaa tähän samaan ketjuun, jos vaikka joku osaisi neuvoa.
Eli nyt on kaksi näytön ohjainta, joihin saan 3 näyttöä kiinni ja toimii muuten
moitteettomasti, mutta tosiaan ei pääse ikkunamodesta pois. Eli kun käynnistän lennon, on simu valmiiksi ikkunamodessa. Näytönohjaimina on ATI X300 jossa kaksi ulostuloa ja yksi vanhempi Ati mach 64 "tai jotain sinnepäin" PCI-väylässä. ATIN X300:ssa on myös S-VHS ulostulo, johon laitoin kiinni 28 tuumaisen samsungin, jossa myös S-VHS sisäänmeno. Aattelin käyttää tätä visuaalina, mutta TV sanoo vain. että No Signal Undecided  Ensin koitin Ohlssonilta ostamani S-VHS johdon kanssa, jonka jälkeen hain PC-Liikkestä johdon,jossa toinen pää S-VHS ja toinen video RCA(Komposiitti?) ja yhdistin sen TV:n video in paikkaan. NO SIGNAL. Mikähän mättää, onko joku jolla on ollut samanlaista ongelmaa. Koneesta otettiin pois TV-Antenni kortti, josta meni koneen sisällä koneen etupaneeliin S-VHS ja composite ulostuloon johdot, mutta vaikuttaako tämä koska kerran X300:ssa on S-VHS ulostulo?
Niin ja Näyttisten asetuksista ei kyllä löydy mitään TV:seen viittaavaa?
« Last Edit: 11.05.06, 15:38 by Petri Heino »
Bumerangi
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #17 on: 11.05.06, 15:44 »

Mulla on ALL-IN-WONDER ATI Radeon 9800 pro

SIinä tuli kaukosäätimet ja muut. En ole testannyt meinaan testannut vielä mutta kyllä siinä oli scart johot ja kaikki joten kai sen pitäs ainakin mulla toimia en tiedä kyllä tyota meinaan tuota no signalia vaikka ei ookkaa kotiohjaamoo  Undecided
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #18 on: 12.05.06, 02:19 »

Näytönohjaimina on ATI X300 jossa kaksi ulostuloa ja yksi vanhempi Ati mach 64 "tai jotain sinnepäin" PCI-väylässä. ATIN X300:ssa on myös S-VHS ulostulo, johon laitoin kiinni 28 tuumaisen samsungin, jossa myös S-VHS sisäänmeno. Aattelin käyttää tätä visuaalina, mutta TV sanoo vain. että No Signal Undecided  Ensin koitin Ohlssonilta ostamani S-VHS johdon kanssa, jonka jälkeen hain PC-Liikkestä johdon,jossa toinen pää S-VHS ja toinen video RCA(Komposiitti?) ja yhdistin sen TV:n video in paikkaan. NO SIGNAL. Mikähän mättää, onko joku jolla on ollut samanlaista ongelmaa. Koneesta otettiin pois TV-Antenni kortti, josta meni koneen sisällä koneen etupaneeliin S-VHS ja composite ulostuloon johdot, mutta vaikuttaako tämä koska kerran X300:ssa on S-VHS ulostulo?
Niin ja Näyttisten asetuksista ei kyllä löydy mitään TV:seen viittaavaa?


Atin S-Video ei toimi, jos on 2 näyttöä + TV käytössä, eli toinen näyttö pois, jos sellainen on kortissa kiinni.
Minun vanha töllö ei ymmärrä S-Videosta mitään, joten täällä kytkentänä on S-video -> RCA -> Scart.

Ellei näyttiksen asetuksista löydy TV-juttuja, lienee käytössä Windowsin oma ajuri? Atin Catalysteistä kyllä löytyy tarvittavat TV-jutut.

Ikkuna modesta, olethan simun asetuksissa määritellyt näyttöjen resoluutiot, kannattaa laittaa samat kuin windows käytössä.
« Last Edit: 12.05.06, 02:23 by Kari Virtanen »
steamheads
Former member
Re: Kaksi näppistä ja kaksi Joystickia?
« Reply #19 on: 13.05.06, 07:06 »

Kyllä tää on hyvä foorumi Cool
Kiitos Karille neuvoista, nyt toimii. Tosin en nyt saa kiinni TV:n lisäksi kuin kaksi monitoria, mutta ehkä sitten myöhemmin lisää ohjaimia Wink
Tälläinen on nyt tällä hetkellä
simukäytössä.

[ attachment removed ]

ja toisesta kulmasta

[ attachment removed ]

Nyt tarvitsis tehdä vielä omat paneelit ja sitten noihin monitorien eteen aattelin laittaa levyt, joihin teen "mittarireiät", aivan kuin Tuomaksella. Pedestaali ja Yokekin on jo suunniteltu ja osaksi pedestali jo työstettykkin.
Onkos se Panelstudio vaikeakin ohjelma ja saako sitä muualta kuin Visalla maksamalla verkosta?
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1