Miten on foorumilaisten kestävyyskunnon puoli?

<< < (25/42) > >>

mskytta:
Kyllä kuntotesti tulee valita kohteen mukaan. Cooper tuskin olisi relevantti testi Esan tapauksessa. UKK voisi antaa jo paremman kuvan.

Jos puhutaan "kestävyyskuntotestistä" eikä "lihaskuntotestistä", niin kyllä Cooper antaa ihan vertailukelpoisen tuloksen lihaskimpun ja kukkakepin välille. Jos tuon lihaskimpun aerobinen kunto on huono, niin ei hänen kuulu hyvää tulosta saadakaan. Se aerobinen puoli kun ei paljoa useimpien "lihaskimppujen" treenimenetelmillä paljoa kehity. Lihaskuntotestissä asia kääntyisi epäilemättä toisinpäin.

Hyväkuntoiselle (max VO2 > 60), juoksua tai muuta aerobisia ominaisuuksia kehittävää liikuntaa harrastavalle puolestaan UKK-testi antaa useissa tapauksissa täysin virheellisiä tuloksia. Asiantuntevien testaajien käsissä tosin tällaiset tunnistetaan jo etukäteen. Näissä tapauksissa puolestaan Cooper voisi sopia paremmin.

Hyvän arvion kestävyyskunnostaan varmasti saa tapauksesta riippumatta, jos menee esim. pyöräergometri-/juoksumattotestiin, missä mitataan maitohappokynnykset ja hengityskaasut. Tämä taas ei ole kovin monelle kovin helposti ja/tai edullisesti saatavilla.

Cooperin testin ja UKK-testin validoinneista löytyy epäilemättä kuukkelista tietoa, jos jaksaa ja kiinnostaa hakea.

fsfinland:
2700 juoksin viime kuussa  Huonosti meni koska kausi oli vasta alussa ja kuntokin surkea.. Nyt voisi mennä jopa pari metriä paremmin 

fly_boy:
Eilen meni 2950m. Harmillisesti jäi 50m tuosta maagisestaa 3000 metrin rajasta.. Keväällä sitten

Jukkis:
Outo kysymysasettelu. Yli 3000 on mennyt Cooperissa 20 vuotta sitten, painoakin tuon jälkeen on kertynyt yli 30 kiloa lisää.
Kilometrin uin edelleen alle puolen tunnin, mutta tuskinpa enää kilometriä jaksaisin yhtäsoittoa juosta, rullaluistimilla sen sijaan kyllä kulkee useampikin.

svirkkul:
Tuomioja pisti cooperissa todella kovan tuloksen 61-vuotiaaksi. 2850m 

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1483394

Navigation

Up one level

Next page

Previous page