Miten on foorumilaisten kestävyyskunnon puoli?

<< < (41/44) > >>

Ronttosaurus:
^pitäis

Ainoa kerta kun olen juossut cooperia oli intissä, sillon meni 3075 m. Olin käynyt tuota ennen elämäni aikana kaksi kertaa juoksulenkillä, joten ihan ok tulos siihen nähden.

FSPilot:
Viime coopperista on aikaa yli vuosi, mutta silloin meni 3333m. (3330 merkittiin kirjoihin, mutta olen itse antanut itselleni 3 metriä lisää. Ei noita katsottu kuitenkaan kuin sadanmetrin päälle)

mskytta:
Quote

Laitetaanpa tämmönen kysely pystyyn. Elikkä paljonko on menny parhaimmillaan/viime kerralla tässä iki-ihanassa Cooperin testissä. Viime vuosina kun on puhuttanut tämä nuorison kunnon heikkeneminen..

Elikkä itellä  paras on 3250m jonka juoksin viime syksynä, mutta luulisin, että nyt menee about 3500m.  (Päälimmäinen syy tähän on se, että harrastan kestävyysjuoksua, jonka aloitin viikkoa ennen tota testiä.) kaikkeen hulluun sitä tuleekin lähdettyä Ja mulla on ikää vasta 15 


Muistin syövereistä kaivoin vanhan ketjun, kun tuli ajankohtaiseksi. Nyt menee Artulta hienosti jo yli neljä tonnia ja jaksaa vielä 6km lisää samaa vauhtia. Kymmennessä vuodessa kympillä Suomen mestaruuteen. Onnittelut Artulle!

airbus:
Viimeksi olen juossut Cooperin peruskoulussa 80-luvulla. Tulos taisi olla jotakuinkin 2000 m, ei kuitenkaan missään nimessä yli 2500 metriä. 

Pidän nykyisin kestävyyskunnosta huolta pyöräilemällä 6-8 tuntia viikossa (parhaimmillaan menee 10 tuntia/viikko, mutta siitä seuraa aina ylirasitus ja kolmen-neljän päivän lepo perään). Viime vuonna tunteja kerääntyi hieman yli 200. Aika koville otti. VO2max:ia en ole mittauttanut, mutta polkupyörän harjoitusvastuksella (Tacx Flow) kovin keskituntiteho on ollut 150 wattia. Oma arvio on, että aerobisen kynnyksen raja olisi 110-120 wattia. Painoa on 72 kg ja BMI on 22. Näillä tiedoilla olen päätellyt, että VO2max ei olisi kaksinen, arviolta 37ml/kg/min (=ikäiselleni "keskimääräinen"). Toisaalta, seuraavan linkin mukaan VO2max olisi niinkin alhainen kuin 29ml/kg/min (huono/välttävä): http://www.trainingandracingwithapowermeter.com/2010/06/how-to-estimate-vo2max-using-power.html

Voiko aerobinen kunto jäädä näillä ajomäärillä noinkin huonoksi vai onko kyse siitä, että olen liikunnallisesti ns. lahjaton?

pho201:
Pyöräily on hieno harrastus muutenkin kuin kunnon puolesta. Ajan myös kuntolenkkiä (nykyään tosin vain kesäisin - ikää on jo 68 vee eikä varaa kaatumisiin). Koko ajan aerobisella puolella josta palaudun hyvin jo seuraavaksi päiväksi. Lenkkien pituudet vaihtelevat kunnon ja sen hetkisen tuntemuksen mukaan 40-80 km kerrallaan. Tämä kesä vain on ollut täällä P-Karjalassa (ainakin Joensuun seudulla) todella kehno. Ei ainuttakaan hellepäivää ja miltei joka päivä on satanut. Sateella en aja. Se ei ole hauskaa, ja sen jälkeen olisi aina pestävä, kuivattava ja rasvattava pyörä. Vähiin on siis jäänyt tänä kesänä ja pyörälenkit ovat korvaantuneet jalan tehtävillä.

Pekka

P.S. En välitä mistään teoreettisista kunnon mittareista. Teen tätä ihan "kehotuntumalla" ja sen mukaan miten hyvältä tuntuu. Mielestäni olen ikäisekseni hyvässä kunnossa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page