FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.09.17, 15:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( päivitetty 18.11.2014 )
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32 Reply Print
Author Topic: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( päivitetty 18.11.2014 )  (Read 145769 times)
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty26.7.2009 )
« Reply #240 on: 27.07.09, 07:24 »

Onhan teillä konffit (SIOC-koodi ja SIOC.INI ja realityxp:n näppäinkomentokonffit) olemassa tohon gepsiin MIK:in simusta? Meinaan se on vallan hieno peli kanssa käytössä kun toimii 100% kuten oikea Smiley
GPS toimi jo moitteettomasti 'testipenkissä'. Simuun asennuksen yhteydessä jouduimme kuitenkin irrottamaan piirilevyistä osan johdoista joten tässä lienee jokin takaisinkytkentä mennyt väärin koska
Controlador-ohjelmallakaan GPS:n napeissa ei ollut mitään henkeä. Tuo koodihan on alunperin juuri MIK-simusta ja on aikaisemmin toiminut ilman ongelmia. GPS:n kuvan kanssa ei ole ongelmia.

/OP
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #241 on: 09.08.09, 07:51 »

Onks toi monitoriteline vaihtoehtoinen visuaali jos simua vie esim johonkin tapahtumaan tms? Saako teidän kaarevaa valkokangasta jotenkin mukaan? Vaasan lentokerhon purtsikkasimussa (mikä vissiin on tulossa muuten HIAS:iin) on kaiketi semmonen paloista kasattu malli minkä saanee osiksi kuljetusta varten.

- T

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #242 on: 09.08.09, 10:58 »

Onks toi monitoriteline vaihtoehtoinen visuaali jos simua vie esim johonkin tapahtumaan tms? Saako teidän kaarevaa valkokangasta jotenkin mukaan? Vaasan lentokerhon purtsikkasimussa (mikä vissiin on tulossa muuten HIAS:iin) on kaiketi semmonen paloista kasattu malli minkä saanee osiksi kuljetusta varten.

- T

Kolmen LCD-näytön visuaali ja teline on vaihtoehtoinen järjestelmä kunnes simulaattorille on löytynyt sopiva tila isommalle visuaalille ja tykeille.
Uudet, läheltä ison kuvan heittävät tykit on jo tilattu. Suunnitelmissa on rakentaa tykeille oma visuaali minkä voi purkaa osiksi ja kasata taas kuljetuksen jälkeen nopeasti.

/OP
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty26.7.2009 )
« Reply #243 on: 09.08.09, 12:32 »

Onhan teillä konffit (SIOC-koodi ja SIOC.INI ja realityxp:n näppäinkomentokonffit) olemassa tohon gepsiin MIK:in simusta? Meinaan se on vallan hieno peli kanssa käytössä kun toimii 100% kuten oikea Smiley

Avioniikkapaneeli toimii nyt ihan hyvin, paitsi tuo gns530.  Controladorilla kaikki painikkeet toimii ok., mutta itse simussa kun vasemmanpuoleista sisimmäistä encoderia pyörittää aukeaa uusi spot-plane ikkuna, jota voi sitten ikäänkuin "zoomata" encodeia pyörittämällä, erikoista? Mikään muukaan nappi ei toimi itse gepsissä.

Pitääkö tohon reality xp:n GNS:ään tehdä myös jotain muutoksia? Joku ini tai yms tiedosto?

//Vipu
Juho Leppänen
Offline Offline

Posts: 387
Date Registered: 25.04.08

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #244 on: 09.08.09, 14:05 »

Kolmen LCD-näytön visuaali ja teline on vaihtoehtoinen järjestelmä kunnes simulaattorille on löytynyt sopiva tila isommalle visuaalille ja tykeille.
Uudet, läheltä ison kuvan heittävät tykit on jo tilattu. Suunnitelmissa on rakentaa tykeille oma visuaali minkä voi purkaa osiksi ja kasata taas kuljetuksen jälkeen nopeasti.

/OP
Loistavaa  thmbup Hetken jo pelkäsin projektin kuivuvan kasaan ton visuaalin takia kun testasitte eka kolmea tykkiä, mutta sitten testilennot tulikin jollain kuppasella 15" littunäytöllä. Mulla sit tais joku tiedote mennä ohi korvien?  Grin
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #245 on: 09.08.09, 15:38 »

Kolmen LCD-näytön visuaali ja teline on vaihtoehtoinen järjestelmä kunnes simulaattorille on löytynyt sopiva tila isommalle visuaalille ja tykeille.
Uudet, läheltä ison kuvan heittävät tykit on jo tilattu. Suunnitelmissa on rakentaa tykeille oma visuaali minkä voi purkaa osiksi ja kasata taas kuljetuksen jälkeen nopeasti.

/OP

Moi,
saako udella noista tulevista tykeistá, kun pienet tilat ja itellákin mielessá tollanen láheltá iso kuva mallinen.
Merkkiá, mallia ja hintaa?

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty26.7.2009 )
« Reply #246 on: 09.08.09, 17:58 »

Avioniikkapaneeli toimii nyt ihan hyvin, paitsi tuo gns530.  Controladorilla kaikki painikkeet toimii ok., mutta itse simussa kun vasemmanpuoleista sisimmäistä encoderia pyörittää aukeaa uusi spot-plane ikkuna, jota voi sitten ikäänkuin "zoomata" encodeia pyörittämällä, erikoista? Mikään muukaan nappi ei toimi itse gepsissä.

Pitääkö tohon reality xp:n GNS:ään tehdä myös jotain muutoksia? Joku ini tai yms tiedosto?

Laitoik sen gns530.ini:n vaimikäsenytoli paikalleen? Siinä määritellään näppäinkomennot nääs. Veikkaan että näppäinkomennot menee jossain väärin, varmaan se gepsi ei löydä määritelmiään. Kokeile laittaa se myös sun koneen panel-folderiin, joskus siellä on kopioituneena defaulttikonffi joka ajaa sit sen fs2004-folderissa olevan yli.

- T

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #247 on: 09.08.09, 18:18 »

Laitatko mulle Tuomas sen sun gns530.inin mulle sähköpostilla. Tosta se varmaankin johtuu....

vmpietila(q)gmail.com.

//Vipu
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #248 on: 09.08.09, 19:10 »

Tykin malli on nyt sitten Benq 512 ST (short Throw).  

Tässä speksejä:

http://www.projectorcentral.com/BenQ-MP512ST-projection-calculator-pro.htm

eli käytännössä 2m etäisyydeltä yli 100" kuva.

tilattu 3kpl saksasta. hinta noin 350e/kappale


//Vipu
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #249 on: 09.08.09, 19:39 »

Tykin malli on nyt sitten Benq 512 ST (short Throw).  

Tässä speksejä:

http://www.projectorcentral.com/BenQ-MP512ST-projection-calculator-pro.htm

eli käytännössä 2m etäisyydeltä yli 100" kuva.

tilattu 3kpl saksasta. hinta noin 350e/kappale




Kuulostaa hyváltá, pitáá katella jossain vaiheessa itellekkin sellainen.

Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #250 on: 10.08.09, 07:54 »

Laitatko mulle Tuomas sen sun gns530.inin mulle sähköpostilla. Tosta se varmaankin johtuu....

vmpietila(q)gmail.com.

Tässä on se oleellinen osa siitä RXPGNS530.INI:stä:
Code:
[Keyboard]
530_POW=
530_CONTRAST_INC=
530_CONTRAST_DEC=
530_CONTRAST_RESET=
530_COMFLIP=CTRL+SHIFT+c
530_NAVFLIP=CTRL+SHIFT+v
530_CDI=CTRL+SHIFT+d
530_OBS=CTRL+SHIFT+o
530_MSG=CTRL+SHIFT+m
530_FPL=CTRL+SHIFT+f
530_NAV=CTRL+SHIFT+n
530_PROC=CTRL+SHIFT+p
530_DTO=CTRL+SHIFT+i
530_MNU=CTRL+SHIFT+u
530_CLR=CTRL+SHIFT+l
530_ENT=CTRL+SHIFT+e
530_RANGE_INC=CTRL+SHIFT+1
530_RANGE_DEC=CTRL+SHIFT+2

530_LKNOBO_L=CTRL+SHIFT+q
530_LKNOBO_R=CTRL+SHIFT+w

530_LKNOBI_L=CTRL+SHIFT+R
530_LKNOBI_R=CTRL+SHIFT+T

530_LKNOBPUSH=CTRL+SHIFT+3

530_RKNOBO_L=CTRL+SHIFT+G
530_RKNOBO_R=CTRL+SHIFT+H

530_RKNOBI_L=CTRL+SHIFT+J
530_RKNOBI_R=CTRL+SHIFT+K

530_RKNOBPUSH=CTRL+SHIFT+4

530_AUTOCRS=
530_EXPORTFPL=CTRL+SHIFT+5
530_CHG_BASE=
530_SWAPRADIOS=
530_SET_AS_NAV_DEVICE=
530_POPUP_LEFT=
530_POPUP_RIGHT=

... ja sit kokeilemalla näppikseltä noita shift-control-juttuja saat testattua toimiiko ne ensin, ja jos ne pelaa eikä siltikään toimi, niin on SIOC.inissä sit ne näppäinkomennot väärin. Siellä pitäs olla tämmöstä että noi ylläolevat ulostautuu oikein:

Code:
[************** KEYBOARD EMULATOR MODULE ***************]

[ Name of window for key send ]
window = "Reality XP 530 GPS - RXP_CONFIG_TOOL - DO NOT CHANGE"

[ Asignación de teclas ]
[ assign youe keys ]

#1=\1\3c\2\4
#2=\1\3v\2\4
#3=\1\3d\2\4
#4=\1\3o\2\4
#5=\1\3m\2\4
#6=\1\3f\2\4
#7=\1\3n\2\4
#8=\1\3p\2\4
#9=\1\3e\2\4
#10=\1\3l\2\4
#11=\1\3u\2\4
#12=\1\3i\2\4
#13=\1\31\2\4
#14=\1\32\2\4
#15=\1\3g\2\4
#16=\1\3h\2\4
#17=\1\3w\2\4
#18=\1\3q\2\4
#19=\1\3k\2\4
#20=\1\3j\2\4
#21=\1\3r\2\4
#22=\1\3t\2\4
#23=\1\33\2\4
#24=\1\34\2\4

SIOC-koodissa sit mulla on VAR 3 link KEYS, eli siihen ku tunkee arvoja ni alkaa tuon ylläolevan listan mukaan tulemaan key-eventtiä..

Koodia sit tähän tyyliin: (gepsin vasemman rotaryn uloin kehä = mulla input 110, riippuu raudan johdotuksista tietty!)
Code:
Var 121, Link IOCARD_ENCODER, Input 110, Aceleration 1, Type 2
{
IF V121 > 0 // up
{
V3 = 18
}
IF V121 < 0 // down
{
V3 = 17
}
V3 = 0
}

-Tuomas
« Last Edit: 10.08.09, 08:12 by Tuomas Kuosmanen »

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #251 on: 10.08.09, 10:44 »

Kiitos Tuomas!

Itseasiassa huomasin juuri tuon saman jutun, että näppäinkomennot puuttuivat tuolta rxpgns530.ini:stä.

Kotikoneesta löysin tuon oikean .ini tiedoston...

Nyt GPS pelitää ihan ok!  thmbup

//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 8.8.2009 )
« Reply #252 on: 10.08.09, 13:46 »

Kiitos Tuomas!

Itseasiassa huomasin juuri tuon saman jutun, että näppäinkomennot puuttuivat tuolta rxpgns530.ini:stä.

Kotikoneesta löysin tuon oikean .ini tiedoston...

Nyt GPS pelitää ihan ok!  thmbup

Sit vaan cold & dark -> takeoff -videota kehiin, missä teet plaanin gepsillä ym Smiley Vähän tähän tyyliin Wink

http://salomaa.1g.fi/mik-video/takeoff.mpg

(Tuossa ei ole vielä Garminia tehtynä muuten, vaan vanhat radiot. Erittäin hauska esimerkki myös niille jotka eivät ole verkkolentoa (IVAO/VATSIM) koskaan kokeneet... Smiley)

- T

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 14.8.2009 )
« Reply #253 on: 14.08.09, 18:58 »

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 23.8.2009 )
« Reply #254 on: 23.08.09, 09:45 »

Pari kuvaa uusien videotykkien testauksesta. Kuvissa näkyvä ristikko on SOL7 kuvanmuokkausohjelman ruudukko jolla kuva voidaan hiirellä raahaamalla sovittu ruudukon avulla visuaalin muotoihin. Saman ristikon avulla on helppo myös yhdistää tykkien rajat osumaan toisiinsa saumattomasti. SO7:ssa on myös edge blending toiminto, eli tykkien kuvat voi tarvittaessa pistää vähän päällekkäin.
Normaalistihan tässä olisi ongelmana se, että tuplakuvat ovat myös tuplakirkkaita saumakohdasta. Edge blending toiminnolla voi tarkasti rajata kyseisen alueen ja himmentää kohtaa puolella jolloin tuplakirkkaus poistuu. Uusi tykki ampuu lähietäisyydeltä reilusti yli visuaalikankaan joten nyt voidaan kuva raahata koko visuaalin kokoiseksi.

Vanhan tykin ongelma oli, että se piti viedä huoneen perälle asti riittävän ison kuvan aikaansaamiseksi ja silti kuva ei ollut riittävän suuri peittämään koko visuaalia. Testissä tutkittiin tykin kuvakokoa ja SOL7:n toimintaa. Käytössä tässä vain keskimmäinen videotykki.

Kuvassa oikealla näkyvät puukehikot mallintavat simulaattorin nokan ja katon korkeutta.

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]


Liitteenä vielä yksi kuva kolmella tykillä: (kyseinen ristikko on itseasiassa tykkien oma tarkennusristikko)

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 24.08.09, 05:43 by O-P Pietila »
Jouni Laulajainen
Offline Offline

Posts: 121
Date Registered: 06.03.06

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 23.8.2009 )
« Reply #255 on: 23.08.09, 13:01 »

Morjens ,jos en aikaisemmin ole muistanut kehua hienoa työn laatua ,korjaan asian nyt.Odotan todella mielen kiinnolla tykkien kokeilua (itsellä vain yksi) //jouni. 
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 30.8.2009 )
« Reply #256 on: 30.08.09, 17:13 »

Joskus yksinkertaisetkin jutut voivat olla äärimmäisen toimivia. Triplehead-näyttöjen kanssa lentäessä on ollut ongelmana nokan asennon ja horisontin asennon katsominen. Oikeassa koneessahan pystyy hyvin vertaamaan horisontin ja moottorikuomun asentoa.

Päätin testata Tiimarista ostamaani tummanpunaista pahvisapluunaa keskimmäisessä näytössä ja yllättäen tuo toimi todella hyvin. Luo nokan jatkuvuuden tunnetta jännällä '3D' efektillä ja nyt pystyy ihan eri tavalla lentää kaartoja, laskuja yms. Toimii erityisen hyvin GA-simuissa. Pahvisapluunan tilalle on tarkoitus tehdä metallista vastaava 'sapluuna' minkä korkeutta voi säätää oikean nokan korkeuden säätämiseksi. Metallilevy maalataan sitten samalla maalilla kuin koneen oma nokka. Pari kuvaa:

[ attachment removed / expired ]

http://lentosimulaattori.1g.fi/kuvat/System+enviroment+testing/IMG_1349.JPG


Jari Pakkanen
Offline Offline

Posts: 149
Date Registered: 25.10.06

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 30.8.2009 )
« Reply #257 on: 31.08.09, 08:19 »

Terve

Ilmeisesti tarkoitus on käyttää kolmea tykkiä ja Matroxin triplhead2go adapteria ? Saako tuolla kolmella tykillä
näkymän kuinka laajaksi ? Ts, kuinka sivulle pystyy levittämään näkymän ?

Jos muistat, meillä on tuossa purtsikkasimussa kahdella tykillä näkymä ja yksi ongelma on tullut
koulutuksessa kiitoradan häviäminen myötätuulessa turhan aikaisessa vaiheessa kun
näkymä ei mene riittävän sivulle. Mielessä on ollut että saisiko kolmella tykillä riittävästi lisää. Hienointahan olisi
kun näkymä olisi 190 ast Smiley tai jos edes 180 ast.

Sitten käynyt mielessä myös puolipallo joka kuitenkin alapuolelta olisi vajaa. Säde luokkaa 2 m jolloin sen kun
vetäisi simulaattorin eteen niin saisi ylöspäinkin näkymää. Tosin en ole vielä keksinyt millä tykillä ja sydemillä
kuvan tuollaisen pallon sisäpintaan heijastaisi tai kuka olisi joskus kokeillut/testannut...

Jos tämä olisi sitten "Simo 2" versiossa Smiley

Jari
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 30.8.2009 )
« Reply #258 on: 31.08.09, 09:12 »

Kyllä. Kolme "erikoistykkiä" jotka ampuvat riittävän ison kuvan riittävän läheltä.

Lainaus Matroxilta saamastani postista:
"Did you know that TripleHead2Go digital Edition now also supports widescreen resolutions (up to 3x 1680x1050)? With widescreen your view would be much larger also to the left and right and in our opinion there wouldn`t be the need of a second box. Please see attachment FSX WinXP 5040x1050 for further information. However, this is up to you."

Leveyttä en tiedä, mutta jos olette hankkimassa niin ostakaa sitten tuo digital edition.

Pallonmuotoiseen kaareen kuvaa taivuttaessa varmasti SOL7 auttaisi:
http://immersaview.com/sol7.html

Hakusanalla "flight simulator dome" löydät paljon tuollaisia puolipallon muotoisia visuaaleja Googlesta.
« Last Edit: 31.08.09, 18:22 by O-P Pietila »
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Cessna 172 OH-CKU Simulaattori ( kuvat päivitetty 30.8.2009 )
« Reply #259 on: 31.08.09, 10:53 »

Kokeilkaa simulla tehdä leveä mutta matala ikkuna - ja zoomatkaa niin ulos kuin onnistuu. Ainakin mun mielestä saattaa tulla vastaan se, ettei simu vaan piirrä yli 180 asteen levyistä maisemaa vaikka kuinka zoomaa ulos, koska se projisoidaan simun kannalta litteälle "seinälle" (monitori) - en tiedä saako tuota jotenkin kikkailtua muuten?

Siitä simun zoomistahan se on loppujen lopuksi kiinni ja maiseman geometriasta että miten paljon ne äärimmäiset laidat sitten "venyy" perspektiivin kannalta ja toimiiko se käytännössä. Mutta kokeile ensin niin että vedä simun ikkuna matalammaksi alhaalta ja ylhäältä monitoreissa ja katso auttaako se.

- T

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1