FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.04.18, 04:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  alps rotary ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: alps rotary ongelma  (Read 1176 times)
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
alps rotary ongelma
« on: 18.06.06, 08:43 »

Missähän voisi olla vika kun rotary kytkin toimii kunnolla key testissä, mutta kun testaan sitä FS:lla niin rotary toimii ainoastaan alaspäin..?

Rotary on tyyppiä alps 35-847-45.   olen kytkenyt keskimmäisen tuolle "diodien puolelle" fsbus key kortissa ja 2 muuta johtoa toiselle puolelle 

//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #1 on: 18.06.06, 12:38 »

Katso että molemmat pinnit on yhden kahdeksan kytkimen ryhmän sisällä - kytkinryhmien yli ei voi kytkeä rotaryitä.

Mutta isompi ongelma on että tuossa on "phase shifted" -pulssi eli bittiä tulee molemmista pinneistä yhtäaikaa. Se Alpsin 35-884-64 on semmoinen mikä toimii suoraan fsbusin "alps" -moodissa.

Tuossa voit vielä kokeilla pelaako mikään niistä "alps /  knitter" jne -jutuista "tuurilla" - mulla oli joku phaseshift -rotary mikä pelasi fsbusissa kyllä just kun kokeilin kaikki vaihtoehdot.

//T
« Last Edit: 18.06.06, 12:44 by Tuomas Kuosmanen »

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #2 on: 18.06.06, 17:31 »

no sain nuo alpsit toimimaan melko hyvin. Pitää kai vaihtaa tyyppiin jonka mainitsit.. Kiitos avusta. Toimi Alps-asennossa.


Entäs sitten normaali kiertokytkin. Mitä tyyppiä niiden tulisi olla?  itsellä on nyt tyyppiä 1x12?

Tässä sama ongelma toimii vain ylöspäin. On aivan sama pyörittääkö nappia oikealle tai vasemmalle. Navat on kytketty 1-5-9 , 2-6-10, 3-7-11 ja 4 - 8 -12.

Pitäsikö olla  eri tyyppiä esim
3x4??


//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #3 on: 18.06.06, 19:23 »

Otas screenshotti fsbusin softasta silleen että se kytkin on valittuna ja sen asetukset näkyy..

//Tuomas

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #4 on: 18.06.06, 19:40 »


[ attachment removed ]

eli tossa key testissä vaihtaa vuorotellen 0110 ja 1001

Laitan Fs2004:n päälle ja koetin nav1:tä  niin vaitaa edestakaisin välillä 116.67 -116-84 -116.67 jne jne..

eli vaihtaa tilaa välillä -1 ja 1 vuorotellen kun 12 as. kytkintä kääntää vain yhteen suuntaan...
« Last Edit: 18.06.06, 20:17 by Ville Pietilä »

//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #5 on: 18.06.06, 20:19 »

Jotain siinä kytkennässä on outoa. Sen pitäisi mennä näin:

1000
0100
0010
0001
1000
0100
0010
0001
jne..

Sama toisin päin, eli se ykkönen "kulkee" pyörityksen mukana.

//Tuomas

Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #6 on: 18.06.06, 20:23 »

kiitos pitää tutkia. taidan hakea uuden kytkimen huomenna. Kytkimen pitäisi olla varmaakin tyyppiä 1x12. Tuo mikä mulla oli taisi olla 2x6.

« Last Edit: 19.06.06, 05:51 by Ville Pietilä »

//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #7 on: 19.06.06, 17:00 »

Joo, se voi olla ongelma. Paras on itse asiassa 4x3 - koska silloin siellä on 3 kontaktiliuskaa kytkimen sisällä, riittää kun vain kolvaat keskipinnit yhteen ja kytket key-korttiin pinnit 1,2,3,4.

//T

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: alps rotary ongelma
« Reply #8 on: 20.06.06, 04:58 »

Mitenkäs nämä ALPS:n rotaryt on muuten ylipäätään toiminut esim. radioiden säätiminä. Luin tuolta ulkomaiselta palstalta, että ainakin jos kiertää taajuuksia vähänkin nopeampaa niin alkaa putoamaan dataa matkasta. Oliko nyt niin, että esim. MIK:n simun transponder-potikat on näitä ALPS:eja ja sitten nuo radioiden kääntöpotikat on rakennettu perinteisistä pyöritysnupeista. Oliko tähän aikanaan mahdollisesti just joku edellä mainittu syy? Eli ts. mikä kytkintyyppi tälläisessä toimii parhaiten, knitter, alps, jne..
« Last Edit: 20.06.06, 07:30 by O-P Pietila »
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: alps rotary ongelma
« Reply #9 on: 20.06.06, 14:20 »

alpseja mulla saattaisi olla pari ylimääräistä. painonapilla. ne toimii mun mielestä fsbusissa ihan hienosti.

//tuomas

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1