FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.06.18, 04:29

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Merimiestarinoita
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Reply Print
Author Topic: Merimiestarinoita  (Read 188034 times)
arttula
Former member
Re: Merimiestarinoita
« Reply #180 on: 18.04.09, 07:23 »

Tämä appelsiinien taakka on painanut minua yli neljä vuosikymmentä. Oloni tuntuu muuttuneelta nyt, kun olen tunnustanut sen. Salem aleikum.

Niin siis, ymmärsinkö nyt oikein, että sinua on painanut se, kun heittelit heitä pehmeillä appelsiineilla, etkä kivillä ? Roll Eyes
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #181 on: 19.04.09, 04:27 »

En kuuna päivänä uskaltaisi nähdä edes unta profeetan seuraajien kivittämisestä. Esimerkiksi kirjailija Salman Rushdie joutui unen vuoksi monenlaisiin vaikeuksiin.  Roll Eyes


ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #182 on: 29.09.09, 15:42 »

Omalla vastuulla

S/S Ariana oli Port Saidissa aloittamassa matkaa Suezin kanavan läpi. Komentosillan siivellä oleen egyptiläisen luotsin ja laivaamme avustaneen hinaajan päällikön välille syntyi hirmuinen sanaharka. Meillä suomalaisilla ei ollut siiheen mitään osaa tai arpaa. Alatyyliset vieraskieliset solvaukset sinkoilivat ilmassa. Tajusin, että riitapukarit nimittelivät toistensa äitejä monenlaisiksi eläimiksi. Lopulta hinaajan vimmastunut kippari puski laivamme kylkeen ison lommon.

Titasin Arianan päällikön laatiman protestisähkeen Ismailiaradioon. Canal Authority vastasi. Jokainen purjehtii kanavassa omalla vastuullaan. 

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
tulaine
Former member
Re: Merimiestarinoita
« Reply #183 on: 30.09.09, 06:08 »

Kiitos Esa! Aamu alkoi erinomaisesti, toivottavasti jatkat tarinointia  Smiley
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #184 on: 07.11.09, 14:51 »

Koordinaatteja

Sähkötys on digitaalista viestintää, jota ihminen pystyy hoitamaan. Kansainväliset radiosähköttäjät joutuivat vastaanottamaan viiden minuutin tektsin nopeudella 120 kirjainta minuutissa. Virheitä ei sallittu. Antokokeessa pummpuavaimella hyväksyttiin neljä korjausta, mutta virhettä edeltävä sana piti antaa uudestaan. Vauhtia piti vastaavasti lisätä. Suoriuduin kokeista ja sain todistuksen.

Ensimmäinen laivani S/S Gracia oli saapumassa Sao Francisco do Suliin, Brasiliaan. Kohta joutuisin tulikokeeseen sähköttäjänä.

Santosradio/PPS lähetti luotsausohjeet radiolla. Pitkässä sähkeessä oli paljon koordinaatteja, suuntia ja etäisyyksiä. Tajusin, että laivaturvallisuus oli korvieni ja ranteeni varassa. Kämmenpohjat hikosivat. Pyysin uudestaan FIFGS. Santoksen sähköttäjä toisti numerosarjat. Kuittasin ja vein sähkeen päällikölle.

Gracia höyrysi jokisuistoon. Minulla oli perhosia vatsassa. Jos ajaisimme karille, niin minut varmaan heitettäisiin brasilialaiseen vankityrmään. Sitä ennen kippari haukkuisi minut ruotsiksi monilla viiltävillä sanoilla, joita en edes ymmärtäisi.

Helpotukseni oli suuri, kun luotsi tuli sataman suulla laivaan.

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #185 on: 01.12.10, 11:48 »

Vikkelät kädet

Bensow myi S/S Arianan Lontoossa. Ahteriin nousi Liberian lippu. Me koko miehistö lensimme Suomeen British European Airwaysin Comet 4:llä. Lentokoneesta jäi mieleeni koroke käytävällä siiven kohdalla. Siipisalko kulki siitä.

Minulla oli käytäväpenkki. Lentoonlähdön jälkeen hemaiseva minihameinen lentoemäntä käveli ohitseni. Puristin häntä takaapäin polvesta ja ravistin. Kysyin koska sitä brenkkua rupeaa saamaan. Emo hyppäsi ja kiljaisi. Onneksi pää ei osunut kattoon ja pikkuhousut pysyivät jalassa. Sitten hän kääntyi ja sanoi kohteliaasti: Sir, please dont do that again. Hurmaava olemukseni ja lentolippujen hirmuiset hinnat varmaan myötävaikuttivat kohteliaisuuteen. Siitä eteenpäin emo kuitenkin ohikulkiessaan vahti käsiäni eikä kääntänyt selkäänsä minulle. Palvelu oli erinomaista.

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Jari Ahdenkari
Offline Offline

Posts: 397
Date Registered: 02.07.06

Re: Merimiestarinoita
« Reply #186 on: 01.12.10, 15:29 »

Vikkelät kädet

 Siitä eteenpäin emo kuitenkin ohikulkiessaan vahti käsiäni eikä kääntänyt selkäänsä minulle. Palvelu oli erinomaista.
                 
        
 laugh
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #187 on: 17.01.11, 17:01 »

Sovittelijana

S/S Gracia oli satamassa Brasiliassa. Istuin illalla täkkikakkosen kanssa päällystömessissä. Joimme Houstonista ostamaamme Schlitziä hitaasti. Ihmettelimme sen outoa aromia. Yhtäkkiä käytävältä alkoi kuulua pahan riidan ääniä. Joku paikallinen neito kiljui kovaa ja kimakasti.

Lähdimme rauhoittamaan tilannetta. Riidan toinen osapuoli oli tulta ja tappuraa säkenöivä kuvankaunis nuori brasiliatar. Toinen oli kolmas konemestarimme, joka näytti olevan kovasti hämillään. Molemmat riitapukarit olivat hyvin vähissä vaatteissa. Vaikka portugaliankielen taitoni oli heikko, niin ryhdyin silti sovittelijaksi. Arvelin, että eripura johtui tavallisimmasta syystä, rahasta. Korvani poimivat muutamia tuttuja sanoja. Kaunotar rauhoittui vähän ja työnsi yllättäen käteeni tukun cruzeiroja. Silloin ymmärsin hänen viestinsä. Se oli yksinkertainen ja selvä: Ei sovi, ei mahdu, herra saa rahat takaisin.

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Niko Korpela
Offline Offline

Posts: 628
Date Registered: 08.01.10

WWW
Re: Merimiestarinoita
« Reply #188 on: 17.01.11, 18:56 »

Sovittelijana
Silloin ymmärsin hänen viestinsä. Se oli yksinkertainen ja selvä: Ei sovi, ei mahdu, herra saa rahat takaisin.

Eli sivistyneesti sanottuna näin...?

pas de Séoul bum-bum avec un homme, un homme trop grand pour Séoul  Grin

Vai olikos tuo Moottorimies aivan valkoinen iholtaan... Shocked

Toisaalta legendahan Jamaikalta, eräästä päällystömessistä kertoo, että tuollainen maksullinen suklaanruskea lady on syönyt jopa Suomalaista kaurapuuroakin...

Itse kun en koskaan omalla urallani ehtinyt paljonkaan " Tiskivesiä " kauemmaksi, mutta onneksi kuitenkaan niitä maileja ei kuitenkaan kasvoihin hankittu " Ratikalla " tai " Porauslautalla " vai miksi noita nykyisin sanotaankaan?

Lone Wolf, No Club...
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Merimiestarinoita
« Reply #189 on: 17.01.11, 19:46 »

Tuo tiskivesissä ajelu tai kuten sivistyneesti sanotaan pil**n nuolijoitten ajaminen ei suinkaan ole halventavaa eikä huonompaa kun atlantinylittävien viikon ryyppyputkessa ajelu.Porauslautalla oli huomattavasti tarkempaa tuo kulkeminen, kerran vuorokaudessa käytiin satamassa ja piti kaijjaan osua siististi.Moni maailmankiertäjäkin oppi tavoille kun joutui/pääsi sai tulla porauslautalle töihin.Sieltä esim. kaurapuuroon liittyvä.
Kaverini Juha, loistava perämies, löysi sievän mielenkiintoisen ladyn, vietti yön kahdestaan tämän ladyn kera ja aamulla ollessaan herrasmiehen tavoin aamiaisjonossa kyseli kohteliaasti, syökö h**ra puuroa, katselimme ihmeissämme ladyn poistuvan.Noh tämäkin varmaan huonoa makua osoittava, Juha kuitenkin herrasmies vimosen päälle.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #190 on: 18.01.11, 14:28 »

Sovittelijana

S/S Gracia oli satamassa Brasiliassa. Istuin illalla täkkikakkosen kanssa päällystömessissä. Joimme Houstonista ostamaamme Schlitziä hitaasti. Ihmettelimme sen outoa aromia.

Mutta huomaa että toisin kuin amerikkalaisoluissa yleensä, siinä on sitä aromia. Joka saattaa osin johtua siitäkin että ainakin se sinisen härjän Schlitz on 5.9% vahvuista ja sitä ei saa myydä nimikkeellä "beer" vaan ainoastaan "Malt Liquor"


Bum-bum paatteihin ja muihin porauslauttoihin en sitten otakaan enää kantaa.....  Roll Eyes

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #191 on: 19.01.11, 04:02 »

Kauhamatkalla

Merimiehen palkka riitti hyvin viinaan ja sitä oli helposti saatavilla. Jotkut alkoholisoituivat. Laivan molemmat yksinäiset, kapteeni ja sähköttäjä, olivat suurimmassa vaarassa. Joissain laivoissa he ryyppäsivät yhdessä.

Minusta ei tullut juoppoa, vaikka ystäväni kehuvat, että viina pukee minua. Meidän laivassamme kokki onnistui siinä paremmin. Hän oli monta kertaa vähällä jäädä ahteriseiluriksi, mutta aina hän jotenkin ehti mukaan viime tingassa. Muutaman kerran hänet tuotiin laivaan luotsiveneellä, koska viranomaiset maissa eivät halunneet häntä vaivoikseen. Kokin selviäminen kesti yleensä monta päivää. Hän katseli naureskellen hyttinsä valkoista seinää kuin elokuvaa. Kokkiin pumpattiin lääkkeitä ja vitamiineja kunnes hän tuli tolkkuihinsa. Sitten tapahtui ihmeellinen uudestisyntyminen. Kokki pukeutui pepitaruudullisiin housuihin ja valkoiseen takkiin. Selvin päin hän näytti aivan kokilta ja hän teki jumalaisen hyvää ruokaa. Me nautimme kauhamatkasta merellä.

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
55-HO
Former member
Re: Merimiestarinoita
« Reply #192 on: 25.01.11, 13:53 »

Ehkä kuuluisi vitsiketjuun tää, vaan saattaapa tämä olla tosikin  Huh

Ruotsalainen sotalaiva oli partioimassa, kun se näki edestäpäin valoa. Kapteeni käski ottaa radiolla yhteyttä tuohon toiseen laivaan.
- Olette kurssillamme, väistäkää!
- Ei, teidän on väistettävä, kuului vastaus.
Kapteeni hämmästyi ja suutahti. - Täällä puhuu kapteeni. Siirtykää heti kurssiltamme.
- Ja täällä puhuu matruusi. Me emme aio väistää.
Nyt kapteeni suuttui tosissaan. - Väistäkää heti! Tämä on sotalaiva!
- Väistäkää itse. Tämä on MAJAKKA !!

Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Merimiestarinoita
« Reply #193 on: 26.01.11, 09:51 »

Hyvä ja naseva versio vanhasta kunnon legendasta thmbup

http://www.snopes.com/military/lighthouse.asp
Cathy Tiainen
Offline Offline

Posts: 1546
Date Registered: 01.02.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #194 on: 28.01.11, 17:03 »


Noraneko
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #195 on: 10.02.11, 11:12 »

Kolvausta merellä

S/S Arianan päälähetin syttyi Välimerellä tuleen. Vanhanaikaisen ison lähettimen avaaminen ruuvimeisselillä kesti kauan. Tulipalo sammui käsisammuttimella helposti, mutta lähettimen sisäkalut tuhoutuivat. Välimerellä rannat ovat niin lähellä, että pienitehoisella varalähettimellä pärjäsi hyvin. Italiassa saksalainen Hagenuk asensi vuorokaudessa laivaamme kokonaan uuden radioaseman. Lyhytaaltolähettimen kiteet vain puuttuivat. Onneksi olin ottanut talteen palaneen lähettimen kiteet. Merellä irroitin taajuusvalitsijan pyörivän rummun. Kippari kävi välillä katsomassa ja kysymässä tiedänkö varmasti mitä teen. Kolvasin adapterin, jolla sain sovitettua kaksi vanhaa kidettä uuteen lähettimeen. Kaksi riitti, koska muut taajuudet olivat kerranaisia.

Seilasimme Intian valtamerellä kohti Bhavnagaria, jonka Alang teki myöhemmin tunnetuksi. Uudet radiot toimivat hienosti. Päivystin kutsu- ja hätätaajuutta 500kHz (600 metriä) ja kuuntelin tietysti rannikkoradioasemien työskentelytaajuuksia. Titasin niille liikenneilmoituksia. Helsinkiradio kuului lyhytaalloilla hyvin. Tarkistin säännöllisesti sen liikenneluettelon. Mehän olimme kaukaisilla vesillä seilaava tramppi. Yhtäkkiä huomasin, että Helsingillä oli varustamosähke meille. Saimme siinä uuden määräsataman. Se oli Veraval.

Olin hoitamassa satamamuodollisuuksia laivamme salongissa päällikön apuna. Intialainen meklari keikutti päätään ja kertoi vuolassanaisesti hassulla nopealla englannilla, että meitä oli yritetty tavoittaa sataman vaihdon vuoksi rannikkoradioiden kautta. Kippari ilmoitti viileästi, että hän sai viestin suoraan varustamolta Helsingistä. Tuntui hyvältä olla radisti, joka osasi hommansa.

 

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Esa Karanko
Offline Offline

Posts: 1043
Date Registered: 31.12.05

Re: Merimiestarinoita
« Reply #196 on: 17.06.11, 15:04 »

Merimies rakastaa merta

Merimiehelle tärkeintä eksoottisissa satamissa on ettei joudu murhatuksi tai muuten tapetuksi. Erään hedelmällisen suhteen jälkeen kuvankauniin brasilialaisneidon kuumaveriset sukulaiset etsivät minua. Vaihtoehtoina oli avioliitto tai kuolema. Ei merimies sellaiseen voi suostua. Merimies rakastaa merta. Otin ulosmaksun vuosikausia kotinani olleesta S/S Graciasta ja pakenin S/S Arianalla henkeni edestä monen mutkan kautta maapallon toiselle puolelle Tyynelle valtamerelle. Siellä jouduin ojasta allikkoon minut pauloihinsa saaneen filippiiniläiskaunottaren kanssa. Hulluinta oli, että en minä itse siitä seksistä niin paljoa välitä, mutta munat tykkää.

ATCO: obbi omdb omsj omrk efhk efka efta eflp efkk efva efhf efnu
Topi Falkenberg
Offline Offline

Posts: 2668
Date Registered: 12.12.08

Re: Merimiestarinoita
« Reply #197 on: 17.06.11, 16:27 »

Merimies rakastaa merta

Hulluinta oli, että en minä itse siitä seksistä niin paljoa välitä, mutta munat tykkää.

Höh, seksissähän Esa tärkeintä on että molemmat nauttivat: sekä mies että muna.
Maiskuli
Former member
Re: Merimiestarinoita
« Reply #198 on: 23.06.11, 15:55 »

Merimies rakastaa merta
Sinulle sitten on sattunut ja tapahtunut! Mahtavia juttuja edelleen.  Smiley
Jukka Juutilainen
Offline Offline

Posts: 1574
Date Registered: 03.11.07

Re: Merimiestarinoita
« Reply #199 on: 23.06.11, 19:00 »

Merimies on Erimies.  Wink

http://www.youtube.com/watch?v=APlSL_XRhd4&feature=email

(Adult version)

Weeeellll...

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1