FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
27.07.17, 06:47

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  AI liikenne
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Reply Print
Author Topic: AI liikenne  (Read 48929 times)
Hannu Koiste
Offline Offline

Posts: 685
Date Registered: 14.02.03

Re: AI liikenne
« Reply #160 on: 27.03.08, 16:55 »

Jos sinulla on XP niin Ohjauspaneeli ja siellä Lisää poista sovellus ikkunasta näet onko sinulla asennettuna mikä/mitkä NET.frame versio/t sinulla on asennettuna.

Hannu

Vista 64bit, Abit IX38 QUAD GT, Intel E8400 3.00 GHz, Kingston 800 DDR2 8 GB, MSI(ATI) Radeon HD4850 1GB, BenQ T221W, FSX Sp2 ja FS9
Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1652
Date Registered: 12.10.06

Re: AI liikenne
« Reply #161 on: 28.03.08, 20:46 »

Tuli tuossa mieleeni että tällä foorumilla taisi joskus olla aihetta jostain ohjelmasta jolla saa tehtyä ai-plaaneja simuun ja joka ottaa aikataulutiedot muistaakseni netistä jne...
Yritin etsiä tuota juttua mutta ei osunut vielä silmään. Muistaako joku muu tuosta enemmän? Tongue

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: AI liikenne
« Reply #162 on: 29.03.08, 08:53 »

Tuli tuossa mieleeni että tällä foorumilla taisi joskus olla aihetta jostain ohjelmasta jolla saa tehtyä ai-plaaneja simuun ja joka ottaa aikataulutiedot muistaakseni netistä jne...
Yritin etsiä tuota juttua mutta ei osunut vielä silmään. Muistaako joku muu tuosta enemmän? Tongue

Tuossa: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,69968.0.html


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5225
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #163 on: 29.03.08, 08:59 »

Jos sinulla on XP niin Ohjauspaneeli ja siellä Lisää poista sovellus ikkunasta näet onko sinulla asennettuna mikä/mitkä NET.frame versio/t sinulla on asennettuna.

Hannu

Sieltä pitää etsiä kohtia:  Microsoft .NET framework x.xx...


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5225
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #164 on: 29.03.08, 09:14 »

Itse asiassa AI-liikenteen aikataulujen tekeminen ei ole edes kovin vaikeaa, kun opettelee muutamat perusasiat esimerkiksi oppaista, joista minäkin olen monta kertaa tällä areenalla maininnut. Minusta paljon turhauttavampaa ja aikaa vievämpää on etsiä kaikkia niitä koneita ympäri nettiä, joita valmiit aikataulut (tai miksei omatkin) edellyttävät. Monesti olen joutunut käyttämään jotain korviketta, joka on lähellä sitä mikä pitäisi löytää. Oikeaa kun ei millään ole mistään löytynyt. (Nykyään kyllä tarvittava kone usein löytyy omalta levyltäni, kun noita vuosien varrella sinne on kertynyt satoja ;-).

Minusta AI-liikenteen aikatauluissa saisi olla enemmänkin optioita, koska nykyisellään niillä ei voi tehdä kovin kummoisia asioita. Puhun FS2004:stä, mutta tilanne taitaa olla edelleen pitkälti sama myös FSX:n suhteen. Esimerkiksi taannoin tuli eteen ongelma, jossa piti saada liikennettä vuoriston keskellä olevalle kentälle, joka on laaksossa. Koneet lähestyivät vuorten yli ja niiden olisi muutaman sadan metrin matkalla pitänyt pudottaa korkeutta kilometrikaupalla.

Tämä ei onnistu edes simussa, joten keneet eivät pääse laskeutumaan kentälle (ne ilmestyvät kyllä sinne yllä kuin tyhjästä, kun "varoaika" on kulunut umpeen). Oikeassa elämässä tuolle kentälle (Lukla Nepalissa) lennetään pitkin laaksoa, mutta AI:ssa ei ole keinoa saada AI-koneita tekemään sitä. Ainakaan minä en ole sellaista mistään löytänyt. Hieman kepulikonsti olisi laittaa laakson päähän "välilaskukenttä", mutta ei sekään pitkälle auttaisi, koska laaksotkin mutkittelevat. Lentokorkeuden alentaminen taas saa koneet toisinaan lentämään "vuorten läpi".

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Juhana Suhonen
Offline Offline

Posts: 428
Date Registered: 22.06.06

Re: AI liikenne
« Reply #165 on: 29.03.08, 21:20 »

Esimerkiksi taannoin tuli eteen ongelma, jossa piti saada liikennettä vuoriston keskellä olevalle kentälle, joka on laaksossa. Koneet lähestyivät vuorten yli ja niiden olisi muutaman sadan metrin matkalla pitänyt pudottaa korkeutta kilometrikaupalla.

Tuo voisi kyllä parantua jollain paremmalla ATC:llä kuin simulaattorin default.. Ainoa tälläinen jonka tiedän on Radar Contact. Kuulemma ihan hyvä. Ideahan kuitenkin on se, että AI-koneet seuraavat ATC:n ohjeita, mutta kun default ATC on mitä on, ei se osaa kunnolla ohjata koneita.
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: AI liikenne
« Reply #166 on: 30.03.08, 08:46 »

Muistaakseni, johonkin Kai Tak-maisemaan, oli mahdollistettu AIn kannalta oikeaoppinen lähestyminen, ehkä samaa voisi koettaa Luklaan?
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5225
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #167 on: 30.03.08, 11:17 »

Tuo voisi kyllä parantua jollain paremmalla ATC:llä kuin simulaattorin default.. Ainoa tälläinen jonka tiedän on Radar Contact. Kuulemma ihan hyvä. Ideahan kuitenkin on se, että AI-koneet seuraavat ATC:n ohjeita, mutta kun default ATC on mitä on, ei se osaa kunnolla ohjata koneita.

Niin, se oletus-ATC on kyllä ihan ... sieltä. Toisaalta olisi vaikka siihen AI-koodiin voinut lisätä esimerkiksi jonkinlaiset reittipisteet, jotta liikenteen saisi kulkemaan jollain tapaa haluttua kautta.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5225
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #168 on: 30.03.08, 11:18 »

Muistaakseni, johonkin Kai Tak-maisemaan, oli mahdollistettu AIn kannalta oikeaoppinen lähestyminen, ehkä samaa voisi koettaa Luklaan?

Miten?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: AI liikenne
« Reply #169 on: 30.03.08, 12:50 »

Miten?
Mistäs minä sen tiedän, en edes ladannut kyseistä maisemaa, luki vain siinä "esittelytesktissä".
Jouko Manninen
Offline Offline

Posts: 736
Date Registered: 22.03.06

Re: AI liikenne
« Reply #170 on: 30.03.08, 16:26 »

9Dragonsin Kai Takissa on ainakin tuollainen oikeanlainen lähestyminen ja sitten joissain Jim Vilen maisemissa on myös niin, että koneet lähestyvät "oikeaoppisesti". Minäkään en tosin tiedä millä tekniikalla tuo maisemaan tehdään.

EFKU
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #171 on: 01.04.08, 15:18 »

Mites on kun asennan AI-liikennettä ja siinä sanotaan: AC#1,478,"EvolveAI A320CFM First Choice Airways", haittaako jos kone minkä lataisin ei olekaan EvAI:n?
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: AI liikenne
« Reply #172 on: 01.04.08, 15:25 »

Mites on kun asennan AI-liikennettä ja siinä sanotaan: AC#1,478,"EvolveAI A320CFM First Choice Airways", haittaako jos kone minkä lataisin ei olekaan EvAI:n?
Ei haittaa, mutta koneen "nimen" täytyy olla sama kuin tuossa.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #173 on: 01.04.08, 15:31 »

Ei haittaa, mutta koneen "nimen" täytyy olla sama kuin tuossa.

Joo. Entäs sellainen, pitäisikö AI-koneen aircraft.cfg:n sim-kohdassa lukea jotain? Meinaan vaan kun asensin Sini-ykkösen liikennettä niin ei vaan ollut HK:lla, eikä kyllä sen ympäristössäkään sen pahemmin, ollut ainuttakaan Blue1:sen konetta. Ajattelin vaan että tietenkin jäänyt kiinni yhdestä aircraft.cfg:n kohdasta.
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: AI liikenne
« Reply #174 on: 01.04.08, 15:40 »

Joo. Entäs sellainen, pitäisikö AI-koneen aircraft.cfg:n sim-kohdassa lukea jotain? Meinaan vaan kun asensin Sini-ykkösen liikennettä niin ei vaan ollut HK:lla, eikä kyllä sen ympäristössäkään sen pahemmin, ollut ainuttakaan Blue1:sen konetta. Ajattelin vaan että tietenkin jäänyt kiinni yhdestä aircraft.cfg:n kohdasta.
Aircraft.cfg:ssä täytyy sen "sim="-kohdan täsmätä tuota "nimeä".
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #175 on: 01.04.08, 15:49 »

Tiedättekö, löytäisinkö jostain joko fsp:n A320 koneen First Choice Airways:n textureille, tai vaihtoehtoisesti, jokin muu AI-A320 ja First Choice Airways:n texturet?
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: AI liikenne
« Reply #176 on: 01.04.08, 15:55 »

Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #177 on: 01.04.08, 16:02 »


Paintin sain ladattua mutta mihin oli hävinnyt se koko kone? (Mikä baseback onkaan?) Ja  aia:n sivuilta ei löytynyt 752:sen sitä base backia enkä sitä etsimällä avsimista löytänyt, onko joku saanut sellaisen jostakin?
Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #178 on: 01.04.08, 16:08 »


Ja siihen Craig Ritchien malli. http://library.avsim.net/search.php?SearchTerm=djc_a320.zip&CatID=root&Go=Search First Choisen tekstuurien nimet pitää muuttaa tuolle mallille sopivaksi:

Quote
EVOLVEAI_A320_CFM_T.bmp    ---->     DJC_A320_CFM_T.bmp
EVOLVEAI_A320_CFM_L.bmp    ---->     DJC_A320_CFM_L.bmp

Ja tulevaisuutta varten sivu josta voit Elias luntata mitkä koneet ovat kuuminta hottia AI-koneiden saralla: http://www.fsonline.dk/da/index.php?title=AI_modeller. Tosin EvolveAI:n latauslinkit eivät enää toimi.


Ja  aia:n sivuilta ei löytynyt 752:sen sitä base backia enkä sitä etsimällä avsimista löytänyt, onko joku saanut sellaisen jostakin?
Unohda AIA:n 757. Se oli hieno, mutta nykyään se on auttamatta pois muodista. Käy sen sijaan lataamassa AIG:n 757. http://www.alpha-india.net/content/view/169/56/

« Last Edit: 01.04.08, 16:12 by Mikko J Köykkä »


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #179 on: 01.04.08, 16:25 »

Unohda AIA:n 757. Se oli hieno, mutta nykyään se on auttamatta pois muodista. Käy sen sijaan lataamassa AIG:n 757. http://www.alpha-india.net/content/view/169/56/

Paitsi olen jo monta monta painttia asentanut WoAI:n pakettien mukana tulleeseen aia:n 752:seen. thmbdn Ja enää yksi asentamatta. Angry En kyllä ala enää vaihtamaan. Ja sitä paitsi noiden aia:n ja aig:n välillä ei ole paljon muuta eroa kuin ohjaamon ikkunoiden väri Undecided
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1