FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 20:35

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  AI liikenne
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 Reply Print
Author Topic: AI liikenne  (Read 49926 times)
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: AI liikenne
« Reply #200 on: 08.12.08, 17:18 »

Kun rupean kirjoittamaan Flight Plaania " Tyhjästä " siis sellaista mitä ei ole vielä olemassa, niin mistä minä saan tuon AC#:n perään tulevan koneen numeron . . . ? Saako sen itse keksiä . . . . .? Siis ei ole Aircraft txt: täkään josta sen voisi katsoa!
 Huh

Joo voi ihan itse keksiä, kuhan siihen Ai-plaanien aircraftiin (siis tiedosto) tulee sama numero.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #201 on: 08.12.08, 18:21 »

Näiden tunnetumpien WoAI:n ja PAI:n sekä MAIW:in lisäksi on myös olemassa MRAI-asennusohjelma. Itse MRAI (Most Realistic AI) taitaa olla jo edesmennyt lafka, mutta mm. RATS (Russian Air Traffic System) käyttää MRAI:n asennusohjelmaa tai paremminkin sitä voi käyttää niiden plaanien asentamiseen. Tuo MRAI-ohjelma on eräänlainen "puoliautomaatti", sillä se ei asenna koneita. Koneita ei edes tule näiden RATS:in plaanien mukana. Koneet pitää asentaa ennen aikataulujen asentamista. Asennusohjelma löytää ne sitten kyllä. Onneksi RATS:in mukana tulevat hyvät ohjeet siitä mitä koneita pitää asentaa ja osan niistä löytää suoraan RATS:in sivuilta.




"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Matias Hurtta
Offline Offline

Posts: 1133
Date Registered: 10.01.07

Re: AI liikenne
« Reply #202 on: 13.12.08, 07:53 »

Jossain täällä oli joskus muistaakseni (Grin) jotain juttua, siitä miten voi asentaa WOAIn paketit kaikki samalla kertaa. Onko se tosiaan mahdollista ja miten se tapahtuu? Aika kova homma asentaa kaikki yksitellen. Tongue
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #203 on: 13.12.08, 09:19 »

Jossain täällä oli joskus muistaakseni (Grin) jotain juttua, siitä miten voi asentaa WOAIn paketit kaikki samalla kertaa. Onko se tosiaan mahdollista ja miten se tapahtuu? Aika kova homma asentaa kaikki yksitellen. Tongue

Eikös se mene ihan sillä tavalla, että siinä zip-paketin valintavaiheessa valitset vain useamman kerralla. Tosin se muistaaksenia sentaa silti jokaisen yksitellen, koska kyselee jokaisen osalta asennetaanko ja ilmoittaa, jos lentoyhtiöstä on jo aiempi versio asennettuna. Tällä tavoin ei kuitenkaan tarvitse välillä valita uutta tiedostoa.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
gangst
Former member
Re: AI liikenne
« Reply #204 on: 13.12.08, 09:22 »

Mistäs sitten löytyy teidän mielestänne parhaat valmiit Blue1- ja Finnair-plaanit??
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13574
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: AI liikenne
« Reply #205 on: 13.12.08, 09:24 »

Mistäs sitten löytyy teidän mielestänne parhaat valmiit Blue1- ja Finnair-plaanit??

WOAI:n tekemät. Tosin WOAI:n Finnair-paketissa ei taida vielä olla päivitettynä tämän talven lentoaikatauluja, jotka Harri Heliövaara on tehny.


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #206 on: 13.12.08, 09:30 »

Mistäs sitten löytyy teidän mielestänne parhaat valmiit Blue1- ja Finnair-plaanit??

Minulla on vielä käytössä WoAI:n plaanit noille molemmille. Etenkin Finnair on jo vuodelta 2007. Harri Heliövaara on tehnyt ajankohtaiset. Ne saa täältä:

Finnair:
http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004ai&DLID=130187

Blue1:
http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004ai&DLID=130132

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Matias Hurtta
Offline Offline

Posts: 1133
Date Registered: 10.01.07

Re: AI liikenne
« Reply #207 on: 13.12.08, 10:39 »

Eikös se mene ihan sillä tavalla, että siinä zip-paketin valintavaiheessa valitset vain useamman kerralla. Tosin se muistaaksenia sentaa silti jokaisen yksitellen, koska kyselee jokaisen osalta asennetaanko ja ilmoittaa, jos lentoyhtiöstä on jo aiempi versio asennettuna. Tällä tavoin ei kuitenkaan tarvitse välillä valita uutta tiedostoa.

Pekka


Mutta kaikki paketit pitää kuitenkin ladata erikseen vai?
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #208 on: 13.12.08, 13:23 »

Mutta kaikki paketit pitää kuitenkin ladata erikseen vai?

Niin, tuskin niitä missään on yhteen sullottuna saatavillakaan. Pitäähän PAI:nkin paketit ladata erikseen, vaikka PAIlla on oletuksena automaattinen yhteen Traffic-tiedostoon asennus (josta en muuten pidä lainkaan). Yhtiöitä on paljon helpompi päivittää/poistaa, kun jokaisesta on erillinen Traffic-tiedosto (kuten WoAI:lla). MRAI-asennusohjelma on eräänlainen käsin asentamisen ja automaagisen välimuoto. Siinä koneet pitää asentaa käsin, mutta Traffic-tiedosto tehdään ohjelmalla automaattisesti valituista koneista ja plaaneista. Siinä on sekin hyvä puoli, että jos paketissa mukana tuleva kone/paintti ei miellytä, ohjelmalla voi etsiä toisen paremman (kuten manuaalisessa asentamisessa, mutta helpommin). WoAI:n ja PAI:n asennusohjelmat asentavat vain omia koneitaan. MRAI-asennusohjelman kylkiäisenä tulee Aircraft-kansion koneiden tarkitusohjelma, joka tutkii konekansiot ja informoi kaikenlaisista virheistä (koskee myös lennettäviä koneita). Jos sen avulla ei selviä esimerkiksi mikä konetta vaivaa, kun se ei näy, niin ei sitten millään.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #209 on: 13.12.08, 13:37 »

.... MRAI-asennusohjelman kylkiäisenä tulee Aircraft-kansion koneiden tarkitusohjelma, joka tutkii konekansiot ja informoi kaikenlaisista virheistä (koskee myös lennettäviä koneita). Jos sen avulla ei selviä esimerkiksi mikä konetta vaivaa, kun se ei näy, niin ei sitten millään.

Pekka

Sellaisen ohjelman saa muuten myös ilman MRAI:n asentamista: http://aifs.pvdveen.net/download.htm ja sieltä ACA2007 Light.zip.


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Matias Hurtta
Offline Offline

Posts: 1133
Date Registered: 10.01.07

Re: AI liikenne
« Reply #210 on: 13.12.08, 13:42 »

Niin, tuskin niitä missään on yhteen sullottuna saatavillakaan. Pitäähän PAI:nkin paketit ladata erikseen, vaikka PAIlla on oletuksena automaattinen yhteen Traffic-tiedostoon asennus (josta en muuten pidä lainkaan). Yhtiöitä on paljon helpompi päivittää/poistaa, kun jokaisesta on erillinen Traffic-tiedosto (kuten WoAI:lla). MRAI-asennusohjelma on eräänlainen käsin asentamisen ja automaagisen välimuoto. Siinä koneet pitää asentaa käsin, mutta Traffic-tiedosto tehdään ohjelmalla automaattisesti valituista koneista ja plaaneista. Siinä on sekin hyvä puoli, että jos paketissa mukana tuleva kone/paintti ei miellytä, ohjelmalla voi etsiä toisen paremman (kuten manuaalisessa asentamisessa, mutta helpommin). WoAI:n ja PAI:n asennusohjelmat asentavat vain omia koneitaan. MRAI-asennusohjelman kylkiäisenä tulee Aircraft-kansion koneiden tarkitusohjelma, joka tutkii konekansiot ja informoi kaikenlaisista virheistä (koskee myös lennettäviä koneita). Jos sen avulla ei selviä esimerkiksi mikä konetta vaivaa, kun se ei näy, niin ei sitten millään.

Pekka


OK, täytyy varmaan siirtää ne zipit muistitikulla tai jollain tohon uudelle koneelle.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #211 on: 14.12.08, 07:11 »

OK, täytyy varmaan siirtää ne zipit muistitikulla tai jollain tohon uudelle koneelle.

Jos haluat pelkästään entisen liikenteen uudelle koneelle, saa sen kaikkein helpoimmin, kun kopioi aircraft-kansiosta ai-koneet ja ...scenery\world\scenery-kansiosta (tai missä ne nyt sinulla ovatkin) Traffic-alkuiset tiedostot. Ei niitä tarvitse välttämättä asennusohjelmalla asentaa. Sitä en sitten tiedä tunnistaako asennusohjelma uudessa tietokoneessa enää noin siirretyt plaanit ja ai-koneet.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #212 on: 14.12.08, 07:12 »

Sellaisen ohjelman saa muuten myös ilman MRAI:n asentamista: http://aifs.pvdveen.net/download.htm ja sieltä ACA2007 Light.zip.

Tiedän. Mulla on tuokin. Se on tietenkin mukavampi käyttää kuin sen MRAI-ohjelman sisälle ympätty.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kim Tuominen
Offline Offline

Posts: 1159
Date Registered: 10.12.08

Re: AI liikenne
« Reply #213 on: 23.01.09, 20:07 »

mitä tuo tarkoittaa tuo aikataulut?? kun tuosta on linkkejä joihinkin sivuille, niin mitä ne aikataulut meinaavat?
Ezku
Former member
Re: AI liikenne
« Reply #214 on: 23.01.09, 20:24 »

mitä tuo tarkoittaa tuo aikataulut?? kun tuosta on linkkejä joihinkin sivuille, niin mitä ne aikataulut meinaavat?
Ne on AI-liikenteen käyttämiä aikatauluja joiden mukaan ne lentää.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #215 on: 24.01.09, 11:22 »

mitä tuo tarkoittaa tuo aikataulut?? kun tuosta on linkkejä joihinkin sivuille, niin mitä ne aikataulut meinaavat?

Niin, oikeammin ne kai pitäisi suomentaa "lentosuunnitelmat" eli flightplans. AI-liikennehän tarvitsee kolme tiedostoa, joissa on lueteltu AI-liikenteen muodostamiseen tarvittavat asiat:

FlightPlansXXXX.txt (lentosuunntelmat tai aikataulut), AirportsXXXX.txt (niiden lentokenttien koordinaatit, jonne liikenne menee/josta se tulee) ja AircraftXXXX.txt (AI-koneet, jotka liikenteeseen osallistuvat). XXXX on vapaasti valittavissa oleva nimi liikenteelle (esimerkiksi lentoyhtiön nimi).

Noista sitten TTools.exe-ohjelma kääntää bgl-muotoisen tiedoston TrafficXXXX.bgl simun käytettäväksi. Se sijoitetaan oletuksena kansioon ...\scenery\world\scenery, mutta käsittääkseni se toimii mistä hyvänsä scenery-kansiosta. Tosin jos sen laittaa jonkin maiseman scenery-kansioon, ei liikennettä välttämättä näy muualla kuin sen maiseman läheisyydessä (sopinee paikallisliikenteelle).

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Antti Havukainen
Offline Offline

Posts: 1650
Date Registered: 04.04.04

Re: AI liikenne
« Reply #216 on: 24.01.09, 17:28 »

Kysytään nyt tässä samassa yhteydessä, että kuinkahan saisi helpoiten yleisilmailuliikennettä eri puolille maailmaa, kun FSX:n defaulttiliikenne hävisi kokonaan WOAI:n pakettien asentamisen myötä.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #217 on: 24.01.09, 18:10 »

Kysytään nyt tässä samassa yhteydessä, että kuinkahan saisi helpoiten yleisilmailuliikennettä eri puolille maailmaa, kun FSX:n defaulttiliikenne hävisi kokonaan WOAI:n pakettien asentamisen myötä.

En tiedä FSX:stä mitään, mutta ei FS2004:ssa oletusliikenne häviä minnekään muun liikenteen asennuksessa. WoAI:n sivuilla on myös yleisilmailuliikennettä. Suomeen sitä saa täältä GAFIN-paketista.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: AI liikenne
« Reply #218 on: 24.01.09, 18:17 »

Joo, woai:lta saa GA koneita, jotka lentelee ympäri muoilimaa, ja GAFIN paketti toimii myös FSX:ssä.  thmbup

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Hannu Koiste
Offline Offline

Posts: 685
Date Registered: 14.02.03

Re: AI liikenne
« Reply #219 on: 24.01.09, 19:09 »

Kysytään nyt tässä samassa yhteydessä, että kuinkahan saisi helpoiten yleisilmailuliikennettä eri puolille maailmaa, kun FSX:n defaulttiliikenne hävisi kokonaan WOAI:n pakettien asentamisen myötä.


Jotkin WOAI:n paketit aiheuttavat sen että FSX:n default liikenne katoaa sillä ne eivät ole yhteensopivia FSX:n kanssa. Siitä selviää käyttämällä ohjelmaa joka muuttaa FS9 paketit FSX versioksi.


Hannu

Vista 64bit, Abit IX38 QUAD GT, Intel E8400 3.00 GHz, Kingston 800 DDR2 8 GB, MSI(ATI) Radeon HD4850 1GB, BenQ T221W, FSX Sp2 ja FS9
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1