FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.17, 06:37

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  AI liikenne
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Reply Print
Author Topic: AI liikenne  (Read 48904 times)
Flightsimuilija
Former member
Re: AI liikenne
« Reply #240 on: 17.05.09, 10:46 »

Kuinkas tuolta Russian ai trafficin sivuilta oikein ladataan, kun koitan painaa download kohtaa, aukaisee vain uuden ikkunan sen sivun etusivulle, eikä mitään muuta, ja tämä aina kun tuolta yrittää ladata, vai ovatko kenties linkitetty avsimiin?
Kim Tuominen
Offline Offline

Posts: 1159
Date Registered: 10.12.08

Re: AI liikenne
« Reply #241 on: 17.05.09, 13:29 »

Kuinkas tuolta Russian ai trafficin sivuilta oikein ladataan, kun koitan painaa download kohtaa, aukaisee vain uuden ikkunan sen sivun etusivulle, eikä mitään muuta, ja tämä aina kun tuolta yrittää ladata, vai ovatko kenties linkitetty avsimiin?


Käytätkö Exploreria ja  Firefoxia? Minulla kun painoin sitä Downloadia, niin aukasi heti sen latauslinkin. Ja firefoxia käytän.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #242 on: 17.05.09, 13:55 »

Ja Russian Air Traffic Systems plaanit on parasta asentaa MRAI-asennusohjelmalla. Siinä asennetaan ensin AI-lentokoneet ja käynnistetään sen jälkeen MRAI-installeriohjelma, joka etsii sopivimmat koneet ja ehdottaa niitä asennettaviksi. Ehdotukset joko vahvistetaan tai hylätään. Hyvä puoli siinä on se, että on helppoa korvata kone toisella, jos jotain tiettyä konetta ei ole onnistunut mistään löytämään.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Flightsimuilija
Former member
Re: AI liikenne
« Reply #243 on: 17.05.09, 16:10 »

Käytätkö Exploreria ja  Firefoxia? Minulla kun painoin sitä Downloadia, niin aukasi heti sen latauslinkin. Ja firefoxia käytän.
Asennin mozillan, nyt toimii.
Jouko Manninen
Offline Offline

Posts: 736
Date Registered: 22.03.06

Re: AI liikenne
« Reply #244 on: 17.05.09, 16:21 »

Alpha India Gropuilta tullut ensimmäinen satsi kesän 2009 plaaneja ulos ja ne on saatavilla heidän kotisivuiltaan.

Muutenkin kaikki AIG:n tuotokset pitäisi olla viimeistään lähiaikoina saatavilla myös heidän omilta kotisivuiltaan nyt kun Avsim on poissa pelistä. Myös sitä on ilmeisesti suunniteltu että myös muut saisivat laittaa painttejaan AIG:n sivuilta ladattaviksi.

EFKU
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #245 on: 17.05.09, 16:54 »

Alpha India Gropuilta tullut ensimmäinen satsi kesän 2009 plaaneja ulos ja ne on saatavilla heidän kotisivuiltaan.

Muutenkin kaikki AIG:n tuotokset pitäisi olla viimeistään lähiaikoina saatavilla myös heidän omilta kotisivuiltaan nyt kun Avsim on poissa pelistä. Myös sitä on ilmeisesti suunniteltu että myös muut saisivat laittaa painttejaan AIG:n sivuilta ladattaviksi.

FlightSim.com:ista nuo kaikki löytyvät keskitetysti.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jouko Manninen
Offline Offline

Posts: 736
Date Registered: 22.03.06

Re: AI liikenne
« Reply #246 on: 18.05.09, 12:32 »

Toki toki, mutta mikäli on esimerkiksi päivittämässä jotain vanhoja AI-malleja uusiin niin ne saa mielestäni mukavemmin suoraan AIG:n sivuilta.

EFKU
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: AI liikenne
« Reply #247 on: 23.05.09, 07:47 »

Kuinka Ai-plaani rivissä määritellään se, mihin parkkiruutuun pienkone rullaa ja pysähtyy. Vai menevätkö ne aina mihin sattuu?
Haluaisin tietyt pienkoneet tiettyihin ruutuihin.
Undecided

Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: AI liikenne
« Reply #248 on: 23.05.09, 07:59 »

Voit tehdä AFCADiin omia koodeja koneille (esim. rekkarin mukaan, OHABC, OHBB, jne., en tosin tiedä onko parkkikoodin pituudelle jotain rajoitusta) omille parkkipaikoillensa/standeillensa ja sitten pistät saman koodin koneen aircraft.cfghen "atc_parking_codes="-kohtaan.
Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #249 on: 23.05.09, 08:16 »

Kuinka Ai-plaani rivissä määritellään se, mihin parkkiruutuun pienkone rullaa ja pysähtyy. Vai menevätkö ne aina mihin sattuu?
Haluaisin tietyt pienkoneet tiettyihin ruutuihin.
 Undecided
Ja  wing_spania ja ruudun mittoja muuttamalla saa jonkun tietyn konetyypin käyttämään omia paikkoja.


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: AI liikenne
« Reply #250 on: 23.05.09, 08:23 »

Ahaa! . . . siis noin  . . . kiitokset neuvoista, pitääpä tutkia ja testata!  Smiley

Sitten vielä toinen Ai-kysymys: Onko mahdollista saada Ai koneita ilmestymään tiettyihin ruutuihin siten, etteivät ne lähde sieltä minnekkään . . . . ne vain ovat aina siellä seisomassa "mootorivikaisina".

Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #251 on: 23.05.09, 08:34 »

Ahaa! . . . siis noin  . . . kiitokset neuvoista, pitääpä tutkia ja testata!  Smiley

Sitten vielä toinen Ai-kysymys: Onko mahdollista saada Ai koneita ilmestymään tiettyihin ruutuihin siten, etteivät ne lähde sieltä minnekkään . . . . ne vain ovat aina siellä seisomassa "mootorivikaisina".
Vähän epäilen että se pitää tehdä tekemällä lentosuunnitelma jossa kone pysyy paikallaan, ei ole minun alaa joten viisaammat korjatkoot.


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: AI liikenne
« Reply #252 on: 23.05.09, 13:41 »

Ahaa! . . . siis noin  . . . kiitokset neuvoista, pitääpä tutkia ja testata!  Smiley

Sitten vielä toinen Ai-kysymys: Onko mahdollista saada Ai koneita ilmestymään tiettyihin ruutuihin siten, etteivät ne lähde sieltä minnekkään . . . . ne vain ovat aina siellä seisomassa "mootorivikaisina".

Se meneekö jo ku AI-kone tiettyyn parkkiruutuun vai ei riippuu lähinnä kahdesta seikasta.

Ensinnäkin parkkiruutu pitää nimetä koneelle "parking code" merkinnän mukaan aircraft.cfg-tiedostossa kohdassa:

atc_parking_codes=BOE   ; BOE on vain esimerkki

Yleensä nuo menevät lentoyhtiöiden koodauksen mukaan. Esimerkiksi Finnairin koodi on FIN

Toiseksi parkkiruudun koko (ympyrän halkaisija tai säde?) pitää olla riittävän suuri. Suuremmat koneet eivät parkkeeraa liian pieniin ruutuihin, pienemmät voivat parkkeerat suurempiin.

Tekemällä oma itse keksitty atc_parking_codes= merkintä koneelle aircraft.cfg-tiedostoon ja sama asianomaisen kentän AFCADiin koneelle haluttuun ruutuun, saa koneen parkkeeraamaan juuri siihen ruutuun, johon haluaa, Jos tällaisia ruutuja on useampia, arpoo? simu (vapaan) ruudun johon parkkeerataan.

Mikäli koneen haluaa pysyvän ruudussa "koko ajan" kannattaa tehdä sille sellainen plaani, jossa se lentää esimerkiksi vain kerran viikossa lyhyen keikan (esimerkiksi keskellä yötä) ja palaa heti takaisin. Näin saa aikaan ikäänkuin staattisen koneen tietylle kentälle tiettyyn paikkaan.

Pekka

Edit: Minua risovat joissakin kenttämaisemissa olevat stattiset koneet. Usein ne on tehty varsin kehnosti eli näyttävät paljon huonommilta kuin AI-koneet. Myös niiden väritys voi olla todellisesta paljonkin poikkeva. Joissakin tapauksissa niitä on tungettu jopa AFCADissä määriteltyihin ruutuihin, jolloin niiden sisään tunkee milloin mitäkin AI-koneita, sillä ne eivät mitenkään "tiedä" ruudussa jo jököttävistä stattisista koneista, koska nuo ovat osa maisemaa (eivät siis itseasiassa koneita lainkaan). Poistankin aina staattisen liikenteen kokonaan, jos mahdollista. Valitettavasti se ei aina ole edes mahdollista, kun koneet on ympätty johonkin bgl-tiedostoon, jossa on muutakin kenttään kuuluvaa. Ärsyttävää. Fiksummat maisemien tekijät tarjoavatkin mahdollisuuden poistaa "static planes" (ovat erillisenä bgl-tiedostona) ja jopa eri AFCADin tätä vaihtoehtoa varten.

« Last Edit: 23.05.09, 13:54 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: AI liikenne
« Reply #253 on: 23.05.09, 16:02 »

Kiitos Pekka hyvistä neuvoista . . tuossa jo kerkesinkin kokeilla tätä juttua ja huomasin, että haluamani pienkone kyllä menee siihen ruutun johon tarkoitankin, jos se vapaa . . . näyttäisi siihen änkeävän kyllä muitakin koneita.

Tuo koneiden laittaminen lentämään yöllä on hieno idea . . tuota pitää kokeilla . . . Noinhan saa aikaan komean näköisiä "staattisia koneita" eikä tarvitse käyttää niitä kirveellä veistettyjä pökkelöitä.
Hmmmm . . . Ai-busseja, paloautoja . . . ym? Jaa mutta nehän yrittäisivät lähteä lentämään öisin?

Niin ja staattisia laivoja, jotka ovatkin oikeasti hyvännäköisiä Ai-laivoja . . . tästähän tulee mielenkiintoista . . . . Smiley

Edit: tuli tuossa vielä mieleen, kun näitä pohdin, että voisikohan tuon Ai koneen "rikkoa" sieltä aircraft cfg:stä . . . .
siis siten ettei se voi lähteä lentoon . . . silloinhan siinä voisi olla plaanina lähes mikä vaan?
Siis tyylin:  "kun ei lähde, niin ei lähde" . . . " mikä tähän nyt tuli " . . . .
« Last Edit: 23.05.09, 16:37 by Jari Vanhatupa »

Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #254 on: 23.05.09, 17:59 »


Edit: tuli tuossa vielä mieleen, kun näitä pohdin, että voisikohan tuon Ai koneen "rikkoa" sieltä aircraft cfg:stä . . . .
siis siten ettei se voi lähteä lentoon . . . silloinhan siinä voisi olla plaanina lähes mikä vaan?
Siis tyylin:  "kun ei lähde, niin ei lähde" . . . " mikä tähän nyt tuli " . . . .
Silloin ne koneet vain katoaisivat kun aikataulun mukainen lähtöaika tulee ja menee.


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Flightsimuilija
Former member
Re: AI liikenne
« Reply #255 on: 26.05.09, 11:09 »

Tässä myös yksi hyvä sivu, jolta löytyy Ai plansseja: http://dusteagle.huaca.be/fs2004/index.html
Juha Kankkonen
Offline Offline

Posts: 600
Date Registered: 23.07.05

Re: AI liikenne
« Reply #256 on: 26.05.09, 11:50 »

Tässä myös yksi hyvä sivu, jolta löytyy Ai plansseja: http://dusteagle.huaca.be/fs2004/index.html

Kovin on vanhoja sellasia..  Smiley

Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1652
Date Registered: 12.10.06

Re: AI liikenne
« Reply #257 on: 26.05.09, 19:21 »

Onkohan missä saatavilla Easyjet:n uusimmat ai-plaanit  kesälle 2009 ? Ainakaan World of Ai ja vastaavat eivät vielä ole tehneet ...

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: AI liikenne
« Reply #258 on: 26.05.09, 20:14 »

Onkohan missä saatavilla Easyjet:n uusimmat ai-plaanit  kesälle 2009 ? Ainakaan World of Ai ja vastaavat eivät vielä ole tehneet ...
Eipä taida olla. Eihän pääasiallinen AI-plaanien tuottaja AIG ole kuin vasta päässyt kesäkauden alkuun.


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Toni Mäkinen
Offline Offline

Posts: 9
Date Registered: 09.04.09

WWW
Re: AI liikenne
« Reply #259 on: 14.07.09, 07:56 »

Olen aloitteleva FSX pelaaja ja asentelin eilen Finskin sekä Blue1:in sekä Ryanairin AI paketit (WOAI).

Ryanair näyttää olevan ok, Dublinin kenttä vilisee 737:ia ja EFTP:llä vierailevat näkyvät mutta Finnairin sekä Blue1:in kanssa on EFHK:lla erikoinen ongelma. Koneet eivät nimittäin näy, valot näkyvät ja laskeutuessa savut kyllä mutta itse koneet ovat näkymättömiä.

Osaisiko joku auttaa asian kanssa?
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1