FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.09.18, 20:15

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  iocards aloittelijan vinkkelistä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: iocards aloittelijan vinkkelistä  (Read 1265 times)
Bumerangi
Former member
iocards aloittelijan vinkkelistä
« on: 27.06.06, 09:38 »

Splittasin omaksi ketjuksi että cessnasimun kehitystä voi seurata paremmin.. //Tuomas

Taitaa tulla kalliiksi ja nopeasti ajateltuna kiinnostaisi tehdä vaikka on piirit sun muut mutta tarkoitus oli vain vanerinen mötikkä pöydälle ja siihen kortti sisään ja siitä reiistä ulos 2 kytkintä
« Last Edit: 30.06.06, 17:50 by Tuomas Kuosmanen »
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 Simulaattori - Projekti etenee ( kuvia )
« Reply #1 on: 27.06.06, 09:48 »

Jos et tuon enempää ohjelmoitavia kytkimiä tarvi, niin nuo onnistuu ihan vaikka CH Yoke peliohjaimeen, ja samalla hintaa saat vielä kaasut ymsyms.

http://www.playerone.fi/index.cgi?page=pc_gear&num=50
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2463
Date Registered: 26.09.02

Re: Cessna 172 Simulaattori - Projekti etenee ( kuvia )
« Reply #2 on: 27.06.06, 11:14 »

nyt se silmä käteen ja esim. tuonne http://www.opencockpits.com/
 Wink
Bumerangi
Former member
Re: Cessna 172 Simulaattori - Projekti etenee ( kuvia )
« Reply #3 on: 27.06.06, 11:21 »

Ensiksi ennenkuin haaveilen vielä mitään lisää

kiinnostaisi tietää miten tämmöinen homma tehdään kun nuista sticky viesteistä ei minulle irronnut mitään.

Se ei yhdistetä ubsilla hehe vaan kiinnitetään johonkin piiriin koneen sisällä?

IOcardsilla on usb expansions eikun expansion mutta sitä ei eroteta millään tavalla tavallisesta iocardsista?
Bumerangi
Former member
Re: Cessna 172 Simulaattori - Projekti etenee ( kuvia )
« Reply #4 on: 27.06.06, 11:33 »

Tuo valmis ja testattu USB expansion kiinostaisi

mutta miten siihen saisi nuo Kytkimet tehtyä ja yhdistettyä?  Grin Huh
Johan Löfgren
Offline Offline

Posts: 673
Date Registered: 11.07.03

Re: Cessna 172 Simulaattori - Projekti etenee ( kuvia )
« Reply #5 on: 27.06.06, 13:53 »

Tuo valmis ja testattu USB expansion kiinostaisi

mutta miten siihen saisi nuo Kytkimet tehtyä ja yhdistettyä?  Grin Huh

Tuo USB expansion vaatii kaveriksi sen Master kortin. Eli USB expansion tekee vain printteri portti-> USB muunnoksen x4 + taisi siinä olla muutama analoginen sisääntulo.

J

PPL (A)
Everybody has the right to be stupid, some people just abuse the privilege
Bumerangi
Former member
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #6 on: 30.06.06, 18:16 »

Tarkoituksen on tehdä USBAxis kortista cessna 172 kytkimet.

(Valokytkimet)

Landing / Taxi / Nav / Strobe /

tarkoituksena olisi tehdä ensin kytkin ja katsoa miten monimutkaista asia on, sen jälkeen miettiä jatkaako...

...mutta tietenkään aloittelijalla tuommoisen tekemiseen voi mennä kuukausia ehkäpä mutta lainattuna monilta rakentajilta

"Jonain kauniina päivänä se on sitten valmis"

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #7 on: 01.07.06, 06:58 »

Onko kukaan muuten miettinyt tai jopa toteuttanut mitään diodisysteemiä että usbaxis:illa saisi ne kaikki 24 kytkintä käyttöön on-off-periaatteella, eli että kytkin jää päälle kun esim laskuteline on alhaalla...?

Siinähän on kolme erillistä maata ja signaalipinnit on samat 8kpl, joten suoraan niitä ei taida voida kytkeä kuin painonappeina..?

//Tuomas

Panuone
Former member
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #8 on: 04.07.06, 16:14 »

Onko kukaan muuten miettinyt tai jopa toteuttanut mitään diodisysteemiä että usbaxis:illa saisi ne kaikki 24 kytkintä käyttöön on-off-periaatteella, eli että kytkin jää päälle kun esim laskuteline on alhaalla...?

Siinähän on kolme erillistä maata ja signaalipinnit on samat 8kpl, joten suoraan niitä ei taida voida kytkeä kuin painonappeina..?

//Tuomas


En ole kokeillut, mutta eikös tuo voisi onnistua samalla tavalla, miten saadaan näppisemulaattoriin päällejäävät kytkimet... ?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #9 on: 04.07.06, 17:19 »

Joo, mahdollisesti. Mutta samalla vaivalla ja osamäärällä varmaan kannattaa hankkia sitten se master-moduuli...

//T

Panuone
Former member
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #10 on: 05.07.06, 09:10 »

Joo, mahdollisesti. Mutta samalla vaivalla ja osamäärällä varmaan kannattaa hankkia sitten se master-moduuli...

//T

Siinähän se .. Voi olla, että pätee ,myös tuon usbaxiksen kanssa...
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #11 on: 05.07.06, 11:26 »

Siinähän se .. Voi olla, että pätee ,myös tuon usbaxiksen kanssa...


Juu, se riippuu ihan mitä tekee. Toisaalta ihan painonapeilla ja fsuipc:n rekisteröidyllä versiolla saa aikaan melkoisen hyvän paneelin jolla voi simun toimintoja käyttää kytkimistä näppiksen tai hiiren sijaan. Silloin monitorissa toki on paneeli, mistä näkee kytkinten asennon, mutta niiden käyttö onnistuu kätevämmin omasta paneelistaan. Ihan toimiva ratkaisu.

Vipukytkimiä on myös takaisin palautuvia versioita, joilla saa kivemman näköisen paneelin.

//Tuomas

Bumerangi
Former member
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #12 on: 07.07.06, 22:36 »

Tuomaksella mitä nuita kuvia olen katsellut on siis Panel Studio käytössä?

Eli sä teit kehikon ja asetit paneelissa mittarit näyttöön sopivasti ja kehikon reikien kohdalle?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: iocards aloittelijan vinkkelistä
« Reply #13 on: 08.07.06, 15:40 »

Tuomaksella mitä nuita kuvia olen katsellut on siis Panel Studio käytössä?

Eli sä teit kehikon ja asetit paneelissa mittarit näyttöön sopivasti ja kehikon reikien kohdalle?

Joo siis, simun mittaristo on 17 tuumainen TFT-monitori mikä on paneelin takana. Paneelissa on mittarien reiät. FS Panel Studiolla sitten tein koko ruudun kokoisen paneelin johon laitan gaugeja.

Simu auki ikkunatilassa, pääikkuna pienenä ja mittaripaneeli koko monitorin kokoiseksi siihen toiseen näyttöön. Lennon tallennus jotta mittaripaneelin paikka säilyy muistissa. Sen jälkeen panel studiossa mittareita paikalleen, tallennus, simussa "reset flight" (jolloin simu lataa koneen uudelleen) jotta testataan osuuko mittarit kohdalleen, jos ei, säädetään hiukan, tallennus, reset flight jne.. kunnes koko paneeli on täynnä.

//Tuomas

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1