FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.04.18, 22:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua  (Read 887 times)
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« on: 08.07.06, 08:04 »

Moi.

Sain yön tunteina com ja io kortit kasattua ja testattua, seuraavin tuloksin.

1. kytkin +5v tietokoneen powerista, punainen led syttyi-> palaa normaalisti kirkkaana.
2. com kaapeli kiinni.
3. johto pinnien 4 ja 10 väliin  -> ei tapahdu mitään.

fsadmin ohjelma päälle ja echo test ja start.
Nyt alkoi kelt ja vihr vilkkumaan nopeasti molemmat samaan aikaan, mutta eivät vilku kirkkaina (selvästi vaimeampia kuin punainen) ?? ilmeisesti data "purskeet" niiin pieniä ettei ledin kuulukaan "loistaa" ??

olenko nyt siinä vaiheessa että voin aloittaa io kortin atmel8535 ohjelmoinnin???

6 pinnisen ohjelmointi kaapelin kytkemisessä kaipailen apua mikä pinni on 1. com ja io kortilla ( onko jollain kuvia laittaa)??

Samoin kaipailen apua 10 pinnisen yhdyskaapelin liittämiseen mitkä ovat 1 pinnit ko korteille ( kuvia?)

Entä onko com kaapeli "kytketty" oikein manuaalissa?? ( en saanut kuva liitetyksi)

Jos avaan fsadminissa kohdan display niin Slideria liikuttamalla kelt ja vihr ledi vilkkuu com kortilla.

Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #1 on: 13.07.06, 19:04 »

Moi.

Uudet kortit saatu toimimaan.

Nyt vaan konfaamaan kytkimiä. Smiley
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #2 on: 14.07.06, 12:15 »

Kun homma nyt on muistissa, jaksatkos ottaa hiukan kuvia systeemistä ja kirjoittaa pienen ohjeen aiheesta, niin muutkin saavat tietoa? :-)

Mä en itse esim. tunne tuota uutta fsbussia ollenkaan, kommentteja ja kokemuksia luetaan mielellään.
//Tuomas

Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #3 on: 16.07.06, 18:13 »

Moi.

Voi kyllä laittaa tulemaan kuvia, kun vaan pähkäilen millä saan ne liitettyä tekstiin Embarrassed.
Ja samalla pienen ohjeistuksen mitä tehty ja miten.

Tuli vastaan ongelma!

Saan kyllä ohjelmoitua kytkimen fsbus routeriin, antaa siis arvon 1 tai 0 homma toimii, mutta fsuipc:hen ei välity ko käskyä
(rekisteröity versio) !!!

Yritin tuolta FSbus confaus osiosta lukea,  miten tehdään mutta ei siinä lukenut ko ongelmasta.

Onkohan joku törmännyt ko ongelmaan??

Apua kaivataan.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #4 on: 17.07.06, 06:47 »

Kuvien liittämiseen parhaiten toimii joku ulkopuolinen galleria tms joka ei sitten poistele niitä kuukauden päästä kuten tämä foorumi.

Miten yrität yhdistää kytkintä fsuipc:hen? Kerro vähän tarkemmin niin yritetään tutkia.

//Tuomas

Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #5 on: 17.07.06, 12:47 »

Moi.

Nyt sitten saatu yksi kytkin toimimaan, jopa toimii simussa, mutta sitten tulikin ongelmia.

Eli yritin tuon fsbus ja konffaus thredin mukaisesti luoda näppäinkomennot simuun ( ohjeen kirjoittanut  Joni Öfverström)

1.tein new group at top -> keyboards.
2. tein new keyboard/mouse -> Gear.
3.sitten on sequence k+g;k-g
4. edellisen alle (alihakemistoksi) new ->switch  ->vipu_gear.
    sinne up / down segmentit ja sitten auto sence  löytyi CID 2 kuten pitikin,
    ROW ID 0 ja SUB ID 0 kuten pitikin. vipua kääntäessä current value vaihtuu 1 / 0 ja "valo"             vilkahtaa.   
5. destinations FSB.keyboard.gear.
    sekä destinations FS standard Aircraft gear controll. ja toimii.

Sitten toistin saman uudelle kytkimelle,  mutta auto sence tunnistaa kytkimen cid 2 key6.
Mutta arvo ei muutu?HuhHuh mikähän mahtaa olla ongelma?? 

Ja tuota thredin ohjeella,  ei fsuipc tunnista ko kirjainta?? (thredin mukaan V kirjain)  eli omassa tapauksessani G kirjainta muöskään mikään teksti ohjelma ei anna kirjainta.


Kuvia en osannut liittää -> pitää opetella,  tai laittaa tulemaan sähköpostilla.

Kun homma toimii laitan jonkun näköisen ohjeen tulemaan ehkä jopa kuvilla.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #6 on: 17.07.06, 15:32 »

Hoksaathan varmaan että näppäinkomentoja ei kannata käyttää kuin silloin jos mikään muu ei auta - eli FSUIPC:llä voi suoraan liittää kytkimen sinne "gear" -toimintoon jolle on oma offset olemassa ja se löytyy myös fsbusin siitä listasta.

Joka tapauksessa, jos key-eventtiä tms ei tule vaikka kytkin muuttaa arvoa, katso että "up event" ja "down event" ovat päällä.

//Tuomas

Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #7 on: 17.07.06, 15:58 »

Moi.

Juu, kyllähän tuo on selvä. Mutta eipä tuo pss bussi valitettavasti tunne kuin noita näppiskomentoja.

Eli siinä syy miksi juuri niitä halutaan.

Tietenkin,  jos on mahdollista saada komennot fsuipc:lle arvoina mikä saadaan vaihdettua Fsuipc:ssä näppikseksi, niin silloin homma toimii.

Eipä tuo anna muuten tehdä edes Arvoilla noita kytkimiä kuin yhden. Huh?

Joku häiriö,  kun vaan hoksais mikä!!

Ihme vaan kun row 0 sub id 0 toimii, mut row 5,6 ja 7 ei???

Pitääkö muuten olla pinnit aina järjestyksessä käytössä Huh
Eli row 0 jälkeen row 1 jne???
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: fsbus (uusi versio) kaapelointiin ja testaukseen kaivataan apua
« Reply #8 on: 17.07.06, 16:04 »

Muuten vielä lisäys tuohon äskeiseen.

eli fsbus routerin key test tunnistaa kaikki kytkimet,  mitkä olen asentanut.

Mutta toimintoa määrittäessä tunnistaa row ja cid mutta lukuarvo ei muutu 1 / 0
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1