Kadonneet tuotteet

<< < (49/57) > >>

mikojan:
Quote

Rymd pääsi tuolloin fiiliksessä, joskaan ei maussa lähelle, mutta Wihurinkoskea ei saanut pussimuodossa Lapin-vaelluksille mukaan.    Oikeasti pussi-Rymd maistui ihan kauhealle, mutta kemikaaliefektiä lievensi ehkä hieman sen teollisuusvärjätyn mössön liuottaminen tunturipurojen veteen. Ja tänä päivänä kukaan ei varmaan pystyisi myymään kamaa, joka sisältäisi niin paljon atso- ja muita tehdasväri- ja aromiaineita kuin ko. juomajauhotiiviste.


Tuumasin pari viikkoa sitten, että taidan potea B- ja C-vitamiinien puutosta ja ostin apteekista Berocca Orange -poretabletteja. Päästyäni kotiin laskin isoon juomalasiin kraanasta kylmää vettä ja pistin Beroccan porisemaan. Tabletin liuettua kokonaisuudessaan veteen ryhdyin nauttimaan vitamiinipommiani. Ei hullumpaa, mutta aivan kuin olisin tuntenut tuon maun jossakin jo kauan sitten... ja sitten tajusin: RYMD! Tämä Berocca Orangehan maistuu aivan Rymdiltä!

Back to the seventies,

t. Mikko

Finese:
Eka viesti, tervehdys vaan kaikille!
Lueksin juuri joutessani koko ketjun.
Lapsuuden RYMD tuli heti mieleeni kun ensimmäisen kerran maistoin jotakin ns. energiajuomaa.
Lisätään listaan HOTA-pulveri ja lakupiiput. Oranssi muovilippainen HANKKIJA- lippiskin lienee kadonnut ja laajalti tunnettu tuote?

SWLABR:
Quote

En ole aikoihin nähnyt myöskään Amirossia kemikaalien hyllyillä. Se oli eka skodarimerkki jota käytin. Mainoslause:
Ketterästi n...ii Ossi, Ossilla on Amirossi.

Lisättäköön tähän kategoriaan "Venus".

vesaline:
Quote

Eka viesti, tervehdys vaan kaikille!
Lueksin juuri joutessani koko ketjun.
Lapsuuden RYMD tuli heti mieleeni kun ensimmäisen kerran maistoin jotakin ns. energiajuomaa.
Lisätään listaan HOTA-pulveri ja lakupiiput. Oranssi muovilippainen HANKKIJA- lippiskin lienee kadonnut ja laajalti tunnettu tuote?

Alkuperäiset Hankkija-lippikset ovat varmasti kiven alla mutta esim venemessuilla näin myyjän joka myi samanlaisia uustuotantolippiksiä. Kauheella 15 €uron kappalehinnalla. Itse olin nöösipoikana pakkarina Porin Hankkijalla ja joka pakettiin joka lähetettiin maakuntaan, pantiin aina mukaan kasa lippiksiä. Siis 60-luvun lopulla. Voi veljet kun olis silloin tiennyt että ne lippikset ovat joskus arvossaan. Olisi saattanut jäädä "muutama" säästöön. Silloin pantiin myös pieniä sinisiä tuhkakuppeja kauppojen paketteihin. Ne olivat Akkuteollisuuden mainoslahjoja. Design Kaj Frank, Nuutajärvi. Sellainen on nyt mullakin. Löysin kirpparilta ja ostin kovaan hintaan. Onhan noita hienoja tavaroita menneisyydessä. Mm Blaupunkt Derby aikansa hienoin matkaradio.

mikojan:
Kahlasin tämän ketjun läpi alusta saakka muistin virkistämiseksi ja käytin vähän hakuakin, mutta en löytänyt seuraavia tuotteita:

- Manu-sardiinit
- Mensan makkarat

Koska noita kalasäilykkeitä ei tule kovin usein osteskeltua, ei Manu-sardiinienkaan katoamista ole huomannut silloin, kun se tapahtui, mutta niin vain kävi, että tässä päivänä eräänä muistin tuollaisia olleen. Ei näy enää kaupoissa. Nyt on jotakin John Westejä ja semmoisia. Manu-sardiineja oli kahta lajia, oli keltamustassa rasiassa öljysardiinia ja punamustassa tomaattisardiinia.  Hyviä olivat molemmat. Hämärä muistikuva, että olisivat jossakin Pohjois-Afrikassa valmistettuja, Marokossa tai Tunisiassa.

Mensa-sana puolestaan toi minulle 70-luvun vuosina mieleen vain makkaran ja muut lihajalosteet. En ollut silloin kuullutkaan sen nimisestä älykköjen seurasta. Tässä ketjussa aikaisemmin muistetuilla Mestari Pedersenin makkaroilla ja Mensalla, siis sillä makkaratehtaalla, on yhteyttä keskenään, siitä löytyy tietoa Jalostajan ja Saarioisten sivuilta, jos ketä kiinnostaa. Sieltä löytyi sellainenkin tieto, että Mensa perustettiin 1926 Oy Sotilassäilyke Ab -nimisenä, mutta nimi vaihtui Mensaksi jo seuraavana vuonna.

t. Mikko

Navigation

Up one level

Next page

Previous page