FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.10.20, 11:57

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderator: Ilkka Portti)
| | |-+  Riittääkö kone?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Riittääkö kone?  (Read 894 times)
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Riittääkö kone?
« on: 08.08.06, 05:39 »

Tere!

Ajattelin hommata FS 2004 -simulaattorin. Mitä sanotte seuraavanlaisen kokoonpanon soveltuvuudesta ohjelmalle:

Intel P4 FSB800 3.2GHz, Abit Intel 915 SATA, 2x512 Mb 400MHz DDR, Sapphire X300Se PCI-E 256 Mb, Viewsonic VA902-2 19" 14ms TFT.

Joystickina Logitech Extreme (hattunapillinen). Olisiko pedaalit hyvä olla jo alussa?

Heittäkääpä muutama vinkki ja ohje aloittelevalle simulaattoripilotille pohjalta "älä vaan tee näin tai kannattaa kokeilla tätä"... En ole hirveän innokas manuaalien selailija, kokemuksen kautta opetteleva ennemminkin. Taitaa sillä konstilla saada tuhotuksi muutaman koneen, mutta onneksi näitä riittää... Cool


"Pää pilvissä, jalat maassa."
Esa
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #1 on: 08.08.06, 06:07 »

Kone riittää hyvin. Atin grafiikkapiirejä en tunne, mutta tuo X300 taitaa olla sieltä kevyemmästä päästä? Grafiikka-asetuksia joutuu siinä tapauksessa luultavasti pitämään joiltain osin vähän pienemmällä, mutta ei se käyttöä estä.

Pedaalit ovat aivan ehdottomat jos oikein kunnolla haluaa lentäjää leikkiä, ne kun ovat lentokoneen ohjaamisessa välttämättömät. Simussa voit kyllä lentää ilmankin, siitä löytyy asetuksista Autorudder-toiminto, jolloin simu hoitaa sivuperäsimen itse. Realismi siitä tietenkin kärsii, mutta ihan hyvin voi alkuun katsoa, innostaako koko asia niin paljon, että kannattaa kalliit polkimet ostaa.

Vinkkinä se, että opettele lentämään pikkukoneilla ja vieläpä yhdellä ja samalla koneella. Jotkut haluavat lentää heti mahdollisimman isolla kalustolla, mutta sellaisella opettelu on vaikeaa, kun iso kone lentää aina kovaa vauhtia ja reagoi ohjaukseen kuin rantautunut valas. Pikkukoneella pääsee paljon paremmin jyvälle, miten lentokonetta hallitaan. Samoin monet haluavat kokeilla heti kaikkia koneita. Sopiihan sitä kokeilla, mutta valitse yksi, jolla opettelet lentämistä. Eri koneet ovat erilaisia ja oppiminen vaikeutuu jos aina on alla erilailla käyttäytyvä kone. Ja sitten, saadaksesi simuilusta kaiken irti, kannattaa opetella (ihan lukemalla) ainakin perusasiat, miten oikeasti toimitaan. FS kun ei ole arcadepeli vaan simulaattori.

Siirsin tämän simulaattorialueelle, kun pääpaino on sillä puolella.
« Last Edit: 08.08.06, 06:12 by Esa Lehtismäki »
motojuzzi
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #2 on: 08.08.06, 06:08 »

Heittäkääpä muutama vinkki ja ohje aloittelevalle simulaattoripilotille pohjalta "älä vaan tee näin tai kannattaa kokeilla tätä"... En ole hirveän innokas manuaalien selailija, kokemuksen kautta opetteleva ennemminkin. Taitaa sillä konstilla saada tuhotuksi muutaman koneen, mutta onneksi näitä riittää... Cool

Jos lontoonkieli taipuu, kannattaa kokeilla sitä simulaattorin omaa fligh schoolia, kyllä siinäkin pitää lueskella niitä teorioita, mutta teksti on ihan humoristisesti kirjoitettu ja itse lentotunneilla oppii sitten melko tehokkaasti.
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Riittääkö kone?
« Reply #3 on: 08.08.06, 08:53 »

No okei. Kone siis riittää ainakin alkuun. Hyvä.

Mites nuo pedalit? Minkälaisia ja hintaisia suosittelisitte ja mikä olisi hyvä paikka hankkia ne?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Bumerangi
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #4 on: 08.08.06, 09:04 »

Itse olen lentänyt n. vuoden tai pari ja en omista pedaaleja!!!

thmbdn

Tietenkin jos osaa voi tehdä omat (Halvemmat) tai käyttää pelin autorudderia kuten minä, mutta kuten MIK:in simussa polkimet olisivat tarpeen.
kenkku
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #5 on: 08.08.06, 10:04 »

Mites nuo pedalit? Minkälaisia ja hintaisia suosittelisitte ja mikä olisi hyvä paikka hankkia ne?
Pedaaleista ehkäpä suosituin on CH Pro Pedals (verkkokauppa). Itselläni on nämä ollut n. vuoden ja ihan tyytyväinen olen. Ainoa haittapuoli on ehkä hiukan muovinen/kevyt tuntuma, mutta kyllä näillä sorvaa Grin
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Riittääkö kone?
« Reply #6 on: 08.08.06, 19:13 »

Tero: mikäs tuon pedalisatsin hintaluokka on?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
kenkku
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #7 on: 08.08.06, 19:18 »

Tero: mikäs tuon pedalisatsin hintaluokka on?
Verkkokauppa.comissa (linkki) hinta on tällä hetkellä 139.90 €.
Esa
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #8 on: 08.08.06, 19:32 »

Tosin vaikutelman ei pidä antaa liikaa hämätä. CH:n pedaalit ovat kyllä tavattoman kestävät. Vaihtoehtoina löytyy vielä parempia ja paljon kalliimpia lentokonepedaaleja, tai sitten ainakin joitain autopolkimia voi välttävästi käyttää myös lentokonepolkimien halparatkaisuna. Edellytyksenä on, että polkimet saa yhdistettyä samalle akselille. Lähellekään noiden CH:n pedaalien ohjaustuntumaa sellaisilla ei kyllä pääse. Ja sitten peräsimen ohjaukseen voi käyttää myös kolmiakselisen joystickin kiertoakselia. Sekin on kehno tapa, jolla ei paljon ohjaamisesta voi puhua, koska herkkyys on vaan yksinkertaisesti aivan riittämätön.

Myös joystick saattaa ruveta tuntumaan liian pieneltä kapistukselta simulentokoneen hallintaan . Sitä on kohtuullisella menestyksellä lääkitty yoke-ohjaimella, jollainen myös löytyy CH:lta suht siedettävään hintaan, ja sitten paljon kalliimpia on myös. Mutta kokeile nyt ensin miltä tuntuu.
cancermann
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #9 on: 08.08.06, 20:30 »

Mulla on pedaleina ihan "normaalin" rattipaketin polkimet. Eli Logitech Wingman Formula Forcen polkimet USB -väylässä ja tikku halvimmasta päästä eli Logitechin Wingman Extreme digital.
Noilla mielestäni pääsee alkuun todella hyvin, mutta pitäis pian saada jostain ratti -tyyppinen ohjain...
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Riittääkö kone?
« Reply #10 on: 09.08.06, 07:43 »

Tosin vaikutelman ei pidä antaa liikaa hämätä. CH:n pedaalit ovat kyllä tavattoman kestävät. Vaihtoehtoina löytyy vielä parempia ja paljon kalliimpia lentokonepedaaleja, tai sitten ainakin joitain autopolkimia voi välttävästi käyttää myös lentokonepolkimien halparatkaisuna. Edellytyksenä on, että polkimet saa yhdistettyä samalle akselille. Lähellekään noiden CH:n pedaalien ohjaustuntumaa sellaisilla ei kyllä pääse. Ja sitten peräsimen ohjaukseen voi käyttää myös kolmiakselisen joystickin kiertoakselia. Sekin on kehno tapa, jolla ei paljon ohjaamisesta voi puhua, koska herkkyys on vaan yksinkertaisesti aivan riittämätön.

Myös joystick saattaa ruveta tuntumaan liian pieneltä kapistukselta simulentokoneen hallintaan . Sitä on kohtuullisella menestyksellä lääkitty yoke-ohjaimella, jollainen myös löytyy CH:lta suht siedettävään hintaan, ja sitten paljon kalliimpia on myös. Mutta kokeile nyt ensin miltä tuntuu.

Minulle riittäisi varmaan tuollaiset CH-pedaalit, ainakin alkuun. Joykkarina minulla on Logitechin Extreme Pro 3D, jossa sivuperäsin toimii juuri tuon pystyakselin kautta, mutta tuntuma vaikuttaa kehnolaiselta - tosin minulla ei ole vertailukohtia muihin keppeihin sen paremmin kuin pedaaleihinkaan...vielä.

Minkälainen kapistus on tuo mainitsemasi yoke-ohjain? Hintoja?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Welmu
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #11 on: 09.08.06, 08:05 »

Minkälainen kapistus on tuo mainitsemasi yoke-ohjain? Hintoja?

Tuossa tietoa yokesta ja hintatasosta, esimerkkinä Verkkokauppa. Nuo yoke-ohjaimet ovat aina suhteellisen kalliita, mutta loppujen lopuksi CH:n vekotin on halvimmasta päästä ja suhteellisen laadukaskiin muovisuudesta huolimatta.

Ajattelin hommata FS 2004 -simulaattorin.

Sinuna muuten imuroisin jostain tuon pian julkaistavan Fs X:n demon ja testaisin sitä ennen kuin päättäisin kumman version hankin. Demosta saa ainakin jonkinlaisen kuvan, kuinka tuo itse kunkin koneessa pyörii.

- Ville -
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Riittääkö kone?
« Reply #12 on: 09.08.06, 08:53 »

Tuossa tietoa yokesta ja hintatasosta, esimerkkinä Verkkokauppa. Nuo yoke-ohjaimet ovat aina suhteellisen kalliita, mutta loppujen lopuksi CH:n vekotin on halvimmasta päästä ja suhteellisen laadukaskiin muovisuudesta huolimatta.

Sinuna muuten imuroisin jostain tuon pian julkaistavan Fs X:n demon ja testaisin sitä ennen kuin päättäisin kumman version hankin. Demosta saa ainakin jonkinlaisen kuvan, kuinka tuo itse kunkin koneessa pyörii.

Aha, joke on siis tuollainen ihan lentsikan ratti. Jee. Mitäs noista napeista sarvien päistä pystyy säätämään? Trimmiä?

Ehdin jo hommata FS 2004:n. Hyvin se tuntuu pelaavan, ainakin vielä ihan perusoletuksilla. Tästäkö alkaa pilotin taival...  thmbup

Onko sinulla jo etukäteistietoa tuosta uudesta FSX:stä?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
kenkku
Former member
Re: Riittääkö kone?
« Reply #13 on: 09.08.06, 09:31 »

Aha, joke on siis tuollainen ihan lentsikan ratti. Jee. Mitäs noista napeista sarvien päistä pystyy säätämään? Trimmiä?
Nappeihin voi laittaa periaatteessa minkä tahansa toiminnon mikä FS:stä löytyy, esim. juuri trimmin. Smiley

Onko sinulla jo etukäteistietoa tuosta uudesta FSX:stä?
Demo tulee saataville aamuyöstä huomenna (linkki demoon). Keskustelua FSX:stä: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,52744.0.html
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1464
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Riittääkö kone?
« Reply #14 on: 09.08.06, 09:34 »

Onko sinulla jo etukäteistietoa tuosta uudesta FSX:stä?

[Tervetuloa mukaan!] [Flight Simulator XSmiley
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1