FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.17, 18:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  A320 projekti
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 4 Reply Print
Author Topic: A320 projekti  (Read 22164 times)
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #20 on: 29.06.07, 10:54 »

Tarkoitatko noilla mittareilla tuota mcdu:ta? vai Noita pieniä numeronäyttöjä?

No Mcdu on siis Vaan siirretty hiirellä vetämällä laajennetulle windowsin työpöydälle, jollaisen tuo 5" LCD toimii, ihan siis normijuttu.
Avataan siis simulaattori ja painetaan ALT ja ENTER siis siirrytään ikkunatilaan ja avataan mcdu sitten klikataan hiiren oikealla ja valitaan undock, sitten vaan vedetään haluttuun paikkaan ja taas ALT+ENTER  (PSS Airbussin kohdalla vaati myös panel.CFG tiedoston muokkaamista)

Mutta nuo pikkuiset numeronäytöt toimivat Fsbus:in Display lisäelektroniikalla.  www.fsbus.de siellä dokumenttia ko järjestelmästä ja sen rakentamisesta... (vaatii piirilevyn syövyttämistä, valottamista, kolvaamista ja AIKAA ja paljon)
Olli Talso
Offline Offline

Posts: 2051
Date Registered: 20.08.06

WWW
Re: A320 projekti
« Reply #21 on: 29.06.07, 11:13 »

Tarkoitin noita keinohorisontti jne. mittareita. Kuulostaa kyllä niin monimutkaiselta että jätän väliin. Grin
Kaverin kanssa ruvetaan tekemään Boeing 767 kotiohjaamoa, joss FMC tulee kosketusnäytölle, samoin Overhead. Toimisiko?

Henkka91
Former member
Re: A320 projekti
« Reply #22 on: 29.06.07, 14:38 »

Tarkoitin noita keinohorisontti jne. mittareita. Kuulostaa kyllä niin monimutkaiselta että jätän väliin. Grin
Kaverin kanssa ruvetaan tekemään Boeing 767 kotiohjaamoa, joss FMC tulee kosketusnäytölle, samoin Overhead. Toimisiko?

Samalla tekniikallahan nuo PFD, ND, EICAS ym. siirretään noille näytöille, niin kuin Jarkko kertoi. Kosketusnäytöt ovat vaan niin hiton kalliita ja etenkin overheadin kokoiset sellaiset!  Tongue
Juho Vastapuu
Offline Offline

Posts: 2196
Date Registered: 23.03.06

Re: A320 projekti
« Reply #23 on: 29.06.07, 15:14 »

Yksinkertainen overhead on helposti rakennettavissa esim. OpenCockpitsin USBKeys cardilla.

Kysymys: Pystyykö tolla USBKeys card/FSUIPC:lla tukemaan myös pohjaan jääviä näppäimiä, eli FSUIPC:lla määritetyn napin tapahtuma (ie. Laskeutumisvalot) on voimassa niinkauan kuin näppäin on pohjassa?
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #24 on: 29.06.07, 15:18 »

Moi,

Ennen kuin alatte mitään kosketus näyttöjä ajattelemaan tai ette halua alkaa Fsbusia opettelemaan , niin tutkikaa vaikka IOcards lisäelektroniikkaa espanjan pojilta ne kun saa valmiiksi kasattuna ja ohjelmoituna!

Eli vaan kytkette koneeseen kiinni ja tekee pienen softahomman niin sitten vaan vanerista overheadiä.... siitä se lähtee.

IOcardsista ei itsellä kokemusta mutta foorumilta löytyy vaikka mitä samoin tuolta IOcardsin kotisivuilta.  Niin siis sehän tietysti opencockpits espanjasta !!!!
Olli Talso
Offline Offline

Posts: 2051
Date Registered: 20.08.06

WWW
Re: A320 projekti
« Reply #25 on: 01.07.07, 22:07 »

Moi, mitäs tuo FSBUS maksaa? Sivuilta en löytänyt.. Tongue
Eli tommoset "pikkunäytöille"  tulevat mittarit on vaikeita tehä? Pakko toistaa, muuten ei ymmärrys riitä. Tongue

Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6017
Date Registered: 17.04.02

Re: A320 projekti
« Reply #26 on: 02.07.07, 03:50 »

Eli tommoset "pikkunäytöille"  tulevat mittarit on vaikeita tehä? Pakko toistaa, muuten ei ymmärrys riitä. Tongue

Ne vaan vedetään toiselle näytölle joka on ihan normaali PC:ssä kiinni oleva näyttö. Koteloitu vaan paremmin kotiohjaamoon sopiviin kuoriin.

-JukSii-
Jari Mikkilä
Säätäjä
Moderator
Offline Offline

Posts: 3169
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: A320 projekti
« Reply #27 on: 02.07.07, 04:35 »

Moi, mitäs tuo FSBUS maksaa? Sivuilta en löytänyt.. Tongue
Eli tommoset "pikkunäytöille"  tulevat mittarit on vaikeita tehä? Pakko toistaa, muuten ei ymmärrys riitä. Tongue

FSBus on ilmainen, mutta sitä et sitten saakkaan mistään valmiina. Tee kaikki itse, myös piirilevyt + kasaus.

Opencockpits on sitten vaihtoehto, jos piirilevyjen teko hirvittää. Sieltä saa tilattua eri modulit jopa valmiiksi kasattuina ja ihan inhimmilliseen hintaan.

Ja nämä kaksi tuotettahan eivät tuo niitä normimittareita eri paikkaan, vaan kuten Jukka sanoi, se on tavallinen näyttö, joka on vain koteloitu eritavoin. FSBus ja Opencockpits tarjoavat sitten erilaisen liitynnän simulaattoriin, eli voi tehdä autenttisemmat napit radioille, autopilotille, ja muille koneen hallintalaitteille, samoin kuin voi tehdä realistisemmat radiot jne.

- J



In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adams
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #28 on: 02.07.07, 04:43 »

Fsbus maksaa.....

Eli koostuu Com kortista joka toimii vaan "reitittimenä" .  osien hinta noin 30,-
Sitten tarvitaan IO kortti  osien hinta noin 60,-

Näillä saa jo 64 toimivaa kytkintä/vipua tai 16 rotaryä, ja 16 Lediä ja 8 potikkaa.

Osia saa elektroniikka kaupoista ja piirivevyt pitää tehdä itse!

elektroniikan tuntemusta itselläni ei juuri ollut aiemmin, muutta iän tuomalla ajattelutaidolla  pärjäsi hyvin. 

Ja sitten vaan MR Google kovaan käyttöön.
Jari Mikkilä
Säätäjä
Moderator
Offline Offline

Posts: 3169
Date Registered: 04.07.01

WWW
Re: A320 projekti
« Reply #29 on: 03.07.07, 18:18 »

Fsbus maksaa.....

Noh, noh...    Toki komponentit ja muut maksaa, mutat siis softa ja piirilevytkuvat on "hae pois ja tee" menetelmällä.

Samahan koskee IOCardsia, mutta sen saakin sitten myös valmiiksi tehtynä pakettina.

- J

ps. Ja miten nyt Key-kortille saat tollasen hinnan. Puolet liikaa.



In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
- Douglas Adams
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #30 on: 03.07.07, 20:49 »

Moi,

Kyllähän tuohon IO korttiin nyt meni tuon verran, kun laskee lattakaapelia, liittimet edelliselle, komponentit Vaasalais firmalta, ja johan tuo atmega ottaa n8,- piirilevy valmiiksi lakattu n.5,- + sitä sun tätä niin aletaankin jo olemaan tuolla 50-60,- hinnassa.

Peruskomponentit olivat varmaan n 30,-

2  IO korttia tehneenä (kolmas tulossa) tämmöisillä kuluilla ne valmistui. 

Mutta harrastuksista tietysti pitää jotain maksaa, ja ei tämä todellakaan kallista ole toisen harrastukseen (laitesukeltaminen) verrattuna Wink

Laskin tuossa tarkalleen Eli  FSBUS IO kortin komponentit 44,60 + nauhakaapeli 16pin n 1.20/m meni noin 6m
« Last Edit: 03.07.07, 21:45 by Jarkko Nieminen »
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #31 on: 02.11.07, 19:40 »

Jaahas,

Onkin hetki vierähtänyt ettei ole tullut kirjoiteltua mitään tänne.

Homma taas etenee. Muutama viikko meni rakennellessa tietokoneen ohjaamaa CNC jyrsintä.... Nyt se on valmis.

Eli tälläisen härvelin avustamana jatkan simurakentamista.



Ja sitten muutama konee tuotos.






Ja kokonaisuus.





Tarkkuutta koneella on tuollaiset 0.3mm eli riittää kotitarpeeseen thmbup

Alkuviikosta sitten pystyykin jo jyrsimään muutakin kuin MDF levyä, eli silloin saan jäähdytysveden juoksemaan.

Ajattelin jos tuolla pystyisi muoveja, puuta, MDF levyä ja sitten jos puhti riittään niin alumiinia.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: A320 projekti
« Reply #32 on: 02.11.07, 20:31 »

Huh, taas nostettiin osaamisen tasoa tällä foorumilla. Näille varmaan riittää jatkossa kysyjiä jettiprojekteihin.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: A320 projekti
« Reply #33 on: 03.11.07, 07:41 »

No samperi sentään.  Tollahan voi tehdä hyvät pleksi paneelit.  0.3 riittää myös teksteihin.
Jos voin jotenkin olla avuksi, niin ilmoittele.  Itse asiassa, jos voisit jyrsiä valmiiksi maalatut
pleksinauhat thrust leveriin...  voisin harkita tämän moduulin tekemistä itse.  Voidaan tehdä
vaikka kimpassa tollaiset. 
Tässä kuva mitä tarkoitan


Juha Klemettinen
Offline Offline

Posts: 5426
Date Registered: 14.04.04

WWW
Re: A320 projekti
« Reply #34 on: 03.11.07, 07:53 »

Homma taas etenee. Muutama viikko meni rakennellessa tietokoneen ohjaamaa CNC jyrsintä.... Nyt se on valmis.

Tarkkuutta koneella on tuollaiset 0.3mm eli riittää kotitarpeeseen thmbup

Alkuviikosta sitten pystyykin jo jyrsimään muutakin kuin MDF levyä, eli silloin saan jäähdytysveden juoksemaan.

Ajattelin jos tuolla pystyisi muoveja, puuta, MDF levyä ja sitten jos puhti riittään niin alumiinia.

Oho  Shocked!
Näyttää hienolta! Tällaisen kotijyrsimen rakentaminen on ollut mielessä joskus, saako olla utelias miten olet tuon toteuttanut? Löytyykö jostain jotain valmista infoa?
Juha.


**Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää**
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #35 on: 03.11.07, 08:16 »

Markus,  multahan puuttuu kanssa nuo pleksinauhat throttlesta... kunhan saan tuon Claren johonkin malliin niin sitten käyn todella tuon pedestaalin kimppuun.

onko noi nauhat sun vai kuva jonka olet netistä poiminut?

Voisin yrittää tehä itelle ensin noin trottlen nauhat, siinä suurin ongelma on noiden tekstien ja viivojen koodaaminen ja skaalaaminen cnc laitteen ymmärtämäksi G-koodiksi.

Juha, Katsoppa cnczone.com sillä sitä tietoa on vaikka kuinka ja paljon. Tälläisessä koneessa käytetään askelmoottoreita joita ohjaamaan tarvitaan elektroniikkaa, sen löydät pminmo.com  tässä linkki http://pminmo.com/3axis/3axis.htm. siellä on kyllä muitakin ohjaimia vaikka kuinka paljon. tämä oli kuitenkin järkihintainen siis osat tähän.
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #36 on: 03.11.07, 13:08 »

Tulikin ajettua pieni testiajo cnc koneella.

Lyhyt tekstipätkä tekstin upotus syvyys ylemmässä 0.100mm ja alemmassa 0.300mm tehty 1.2mm kaivertimella.... puuttuu vaan hienompi terä.....

Maanantaina kaauppaan ja ostamaan nippu teriä, niitä pienimpiä.



Eiköhän tuolla Markus jotain saada aikaiseksi Wink
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: A320 projekti
« Reply #37 on: 03.11.07, 14:29 »

Nuo nauhakuvat on netistä ja taitaa olla noita FDS:n nova paneelien nauhoja.
Mä voin tehdä Freehandillä tekstuurit noihin nauhoihin yms.  Katsellaan. 
Aika näppärä vehje sulla. Kantsii tehdä kimpassa nuo throttle gatet.
Tarviitko joikkariisi tuon alustan, josta olen ilmoitellut, voin laittaa tulemaan.  Varmaan  jyrsit
mulle joskus jotain  Wink
Jarkko Nieminen
Offline Offline

Posts: 322
Date Registered: 09.02.06

Re: A320 projekti
« Reply #38 on: 03.11.07, 14:58 »

Meinaatkos jonkinlaista vaihtokauppaa tuosta joikkarin kumista?

Piirräpäs jollain millä saan avattua sen,  jotta saan siitä tehtyä kone kielisen tiedoston. Eli vaatimus että jokaisella viivalla ja kirjaimella on koordinaatti. Ja muokataan sitten kun tiedät gate paikat.  laita vaikka YV:llä

härpätin
Former member
Re: A320 projekti
« Reply #39 on: 03.11.07, 16:37 »

Moi!

Quote
Maanantaina kaauppaan ja ostamaan nippu teriä, niitä pienimpiä.

Nyt kun kerta asut Suomen Piilaaksossa niin sieltähän löytyy piirilevytehtaita. Joskus tuollaisessa töissä ollessani huomasin, että sieltä poistetaan paljon piirilevyjen porauksessa käytettäviä teriä n. 0,3-2 mm. Aikanaan ne tylsyvät niin, etteivät toimi kunnolla lasikuidussa mutta työstää varmaankin MDF:ää helposti. Kannattaisi käydä kysymässä olisiko jostakin saatavilla. Uskoisin viikossa parissa kertyvän niitä "hatullisen".

Timppa
Pages: 1 [2] 3 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1