Roskaposti-privaattiviesti

(1/3) > >>

sami:
Mikäli olette saaneet sähköpostiin huomautuksen uudesta yksityisviestistä:

1) älkää avatko viestin linkkejä
2) älkää vastatko viestiin
3) asiasta ei tarvitse huomauttaa meitä, asia on tiedossa.

Ilmaista sähköpostiosoitetta käyttänyt henkilö (IP-osoite ja kaikki tapahtumat on ylläpidon tiedossa) on lähettänyt manuaalisesti joillekin käyttäjille foorumin kautta yksityisviestin, jossa on muutama linkki ja kuva, jota en liian julkisella paikalla suosittele avaamaan. Viesti on foorumin normaali sähköpostimuistutus uudesta saapuneesta yksityisviestistä, ja tämä asetus on ollut normaalisti automaattisesti päällä uusille jäsenille - eli uudesta saapuneesta yksityisviestistä on lähetetty kopio ja huomautus jäsenen sähköpostiin. Tässä tapauksessa kuitenkin viestin sisältö on ollut epäasiallinen (kyseiset viestit on jo poistettu tietokannasta, joten älä ihmettele jos olet saanut huomautuksen, mutta et löydä tätä viestiä mistäänpäin foorumia).

Tämä on ensimmäinen kerta kun tällainen tapaus on käynyt ilmi, ja ylläpito miettii nyt jatkotoimia asian tiimoilta. Luonnollisesti asiasta otetaan yhteys ko.palveluntarjoajaan, mutta ainakin Googlen perusteella sama IP-osoite on harrastanut vastaavanlaista roskapostitusta myös muualla ja muilla foorumeilla, joten tästä yhteydenotosta on tuskin apua. Käyttäjän pääsy sivuille on luonnollisesti estetty välittömästi. Jotta vastaava ei toistuisi on toistaiseksi a) kaikki yksityisviestihuomautukset poistettu (voit kytkeä takaisin päälle profiilistasi) ja b) kaikki uudet käyttäjätunnukset tulee ylläpidon hyväksyä erikseen (näin on jo aiemmin ollut tiettyjen ilmaispostiosoitteiden kanssa). Myös yksityisviestihuomautusten ulkoasua vaihdetaan, siten ettei se sisällä itse viestin sisältöä.


Pahoittelemme tapahtunutta .. Ylläpito poisti kyseiset viestit noin 10 minuutin sisällä sen havaitsemisesta, mutta valitettavasti viestin sisältö joutui privaattiviesti-huomautuksen kautta myös osan käyttäjien sähköposteihin.


Lisäisin vielä, että sähköpostiosoitetietoja, tai muuta yksityistä tietoa, ei tämä henkilö kuitenkaan ole saanut käsiinsä, koska ne on piilotettu normaaleilta käyttäjiltä kokonaan. Mahdollinen viesti sähköpostiinne on siis tullut foorumin oman huomautustoiminnon kautta joka valitettavasti on myös lähettänyt, kuten normaalia, kopion koko viestistä tässä samassa huomautusviestissä.

Sauli Särkkä:
Asiallista ja nopeaa toimintaa ylläpidon suunnalta, kiitoksia tästä.


-Sale

pile:
Vahvistaa vaan käsitystä Intter Netin parhaimman foorumin positiosta. 

jsandhol:
PM count ei mätsää:

Ylläpito -> Huollon hallinnat -> Huolla foorumia -> Laske uudelleen kaikki totaalit ja statistiikat saattaisi toimia. Ja/tai "Etsi ja korjaa virheet".

hennri:
Itsellänikin on kaksi näkymätöntä viestiä tuolla privaattiviesteissä, mutta eihän tuo nyt haittaa.

Ei voi todellakaan muuta kun kehua tämän foorumin moderaattoreita ja muita ylläpitäjiä. Hienoa toimintaa nopeassa ajassa

Navigation

Up one level

Next page