FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.06.18, 07:25

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu
| | |-+  Tiedotteet ja kehitysideat (Moderators: Sami Puro, Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | | |-+  Roskaposti-privaattiviesti
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Roskaposti-privaattiviesti  (Read 4322 times)
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Roskaposti-privaattiviesti
« on: 26.08.06, 00:44 »

Mikäli olette saaneet sähköpostiin huomautuksen uudesta yksityisviestistä:

1) älkää avatko viestin linkkejä
2) älkää vastatko viestiin
3) asiasta ei tarvitse huomauttaa meitä, asia on tiedossa.

Ilmaista sähköpostiosoitetta käyttänyt henkilö (IP-osoite ja kaikki tapahtumat on ylläpidon tiedossa) on lähettänyt manuaalisesti joillekin käyttäjille foorumin kautta yksityisviestin, jossa on muutama linkki ja kuva, jota en liian julkisella paikalla suosittele avaamaan. Viesti on foorumin normaali sähköpostimuistutus uudesta saapuneesta yksityisviestistä, ja tämä asetus on ollut normaalisti automaattisesti päällä uusille jäsenille - eli uudesta saapuneesta yksityisviestistä on lähetetty kopio ja huomautus jäsenen sähköpostiin. Tässä tapauksessa kuitenkin viestin sisältö on ollut epäasiallinen (kyseiset viestit on jo poistettu tietokannasta, joten älä ihmettele jos olet saanut huomautuksen, mutta et löydä tätä viestiä mistäänpäin foorumia).

Tämä on ensimmäinen kerta kun tällainen tapaus on käynyt ilmi, ja ylläpito miettii nyt jatkotoimia asian tiimoilta. Luonnollisesti asiasta otetaan yhteys ko.palveluntarjoajaan, mutta ainakin Googlen perusteella sama IP-osoite on harrastanut vastaavanlaista roskapostitusta myös muualla ja muilla foorumeilla, joten tästä yhteydenotosta on tuskin apua. Käyttäjän pääsy sivuille on luonnollisesti estetty välittömästi. Jotta vastaava ei toistuisi on toistaiseksi a) kaikki yksityisviestihuomautukset poistettu (voit kytkeä takaisin päälle profiilistasi) ja b) kaikki uudet käyttäjätunnukset tulee ylläpidon hyväksyä erikseen (näin on jo aiemmin ollut tiettyjen ilmaispostiosoitteiden kanssa). Myös yksityisviestihuomautusten ulkoasua vaihdetaan, siten ettei se sisällä itse viestin sisältöä.


Pahoittelemme tapahtunutta .. Ylläpito poisti kyseiset viestit noin 10 minuutin sisällä sen havaitsemisesta, mutta valitettavasti viestin sisältö joutui privaattiviesti-huomautuksen kautta myös osan käyttäjien sähköposteihin.


Lisäisin vielä, että sähköpostiosoitetietoja, tai muuta yksityistä tietoa, ei tämä henkilö kuitenkaan ole saanut käsiinsä, koska ne on piilotettu normaaleilta käyttäjiltä kokonaan. Mahdollinen viesti sähköpostiinne on siis tullut foorumin oman huomautustoiminnon kautta joka valitettavasti on myös lähettänyt, kuten normaalia, kopion koko viestistä tässä samassa huomautusviestissä.

« Last Edit: 26.08.06, 01:22 by Sami Puro »


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Sauli Särkkä
Former member
Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #1 on: 26.08.06, 02:25 »

Asiallista ja nopeaa toimintaa ylläpidon suunnalta, kiitoksia tästä.


-Sale
Ilkka Toivanen
Offline Offline

Posts: 2635
Date Registered: 06.04.04

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #2 on: 26.08.06, 06:01 »

Vahvistaa vaan käsitystä Intter Netin parhaimman foorumin positiosta.  thmbup

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä.
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #3 on: 26.08.06, 06:14 »

PM count ei mätsää:

Ylläpito -> Huollon hallinnat -> Huolla foorumia -> Laske uudelleen kaikki totaalit ja statistiikat saattaisi toimia. Ja/tai "Etsi ja korjaa virheet".

Wink
hennri
Former member
Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #4 on: 26.08.06, 07:53 »

Itsellänikin on kaksi näkymätöntä viestiä tuolla privaattiviesteissä, mutta eihän tuo nyt haittaa.

Ei voi todellakaan muuta kun kehua tämän foorumin moderaattoreita ja muita ylläpitäjiä. Hienoa toimintaa nopeassa ajassa thmbup
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #5 on: 26.08.06, 08:30 »

Hienoahan se olisi spämmereitä saada oikeuden eteen, mutta käytännössä yleensä hyvin vaikeaa. Ensinnäkin he yleensä operoivat jonkun sellaisen maan kautta, missä ei niin välitetä tuollaisista asioista, joten edes henkilöllisyyden selvittäminen ei tahdo onnistua. Ja sittenkin jos henkilöllisyys selviää, on toisen maan kansalaisten saaminen oikeuteen vaikeaa. Spämmääminen on nykyään suuren luokan ammattirikollisuutta ja monet tekijät osaavat asiansa. Tietenkin tumpelompiakin yrittäjiä on ja heitä voidaan saada kiinnikin, mutta siitä on kovasti vähän hyötyä.

Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #6 on: 26.08.06, 08:58 »

Ylläpito -> Huollon hallinnat -> Huolla foorumia -> Laske uudelleen kaikki totaalit ja statistiikat saattaisi toimia. Ja/tai "Etsi ja korjaa virheet".

Juu tuo on tiedossa ja huollot ajaa itsensä normaalisti joka yö ja ajettu manuaalisestikin juuri, mutta jostain syystä ei korjannut asiaa. Täytyy vilkaista tarkemmin tässä illalla töiden jälkeen viimeistään.


aiotteko tehdä tästä jotain juttua? eikös tollainen nilkki pitäisi saada kuriin....

Ko. palveluntarjoajaan on jo otettu yhteyttä, mutta tuskin mitään sieltä tapahtuu, koska kun ko.ip-osoitteella/nimellä/e-mail-osoitteella Googlettaa, niin samanlaista on tapahtunut aiemmin jo kuukausia sitten muillakin foorumeilla (softasta riippumatta). Tämä sijaitsee USA:ssa..


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #7 on: 26.08.06, 10:43 »

Myös tuo virheellinen ilmoitus ylälaidassa yksityisviestien määrästä on nyt (kaikilla?) kunnossa.

Tosiaan täsmennän vielä sen verran, että ko.roskapostia lähetti keskusteluun rekisteröitynyt käyttäjä normaalilla käyttäjätunnuksella. Eli itse palvelimelle ei ole hakkeroitu missään vaiheessa, tai mikään tieto ei ole "vuotanut" mitään muutakaan kautta - kyseessä on ollut keskustelualueen oman ominaisuuden väärinkäyttö, eli tuon sähköpostiin tulevan muistutuksen avulla viestin välittäminen. Missään vaiheessa siis ko.roskapostittaja ei ole päässyt käsiksi käyttäjien sähköpostiosoitteeseen, yksityisviesteihin tai muihin vastaaviin tietoihin.

Ja kuten mainittua olemme ryhtyneet (ja pääosin jo tehneet) eri toimenpiteitä, jottei sama toistuisi enää tämän ensimmäisen kerran jälkeen. Näitä ovat mm. tietystikin ko.käyttäjän poisto ja täydellinen esto päästä koko sivuille, hänen nettiyhteydentarjoajaansa on otettu yhteyttä, foorumin pikaviestijärjestelmää on muutettu siten ettei sähköpostihuomautus sisällä muuta kuin linkin foorumiin (eli itse viestin sisältö ei näy), lisäksi sähköpostihuomautus on vakioarvona pois päältä (päällekytkeminen Profiili-sivun kautta), yksi yksityisviesti voidaan lähettää vain 10 henkilölle samanaikaisesti ja lisäksi tänään lisätään myös tarkistus, joka varmistaa että jäsen voi yhden päivän aikana lähettää viestin max. 10 eri henkilölle. Myös uusien rekisteröityvien jäsenien kontrolli ennen tunnuksen hyväksymistä on korotettu.

Mikään näistä ei tietysti roskapostia täydellisesti estä, mutta sellaisen järjestelmän tekeminen olisi mahdotonta. Kuitenkin näillä asetuksillä mahdollinen viesti voidaan rajata hyvin pieneen käyttäjäryhmään ja ylläpidolla on enemmän aikaa puuttua asiaan. Foorumin yli 5-6 vuotisen historian aikana tämä on muistaakseni ainoa laajempi väärinkäyttötapaus.


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Jari Ahdenkari
Offline Offline

Posts: 397
Date Registered: 02.07.06

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #8 on: 26.08.06, 11:48 »

Tervehdys! Kiitos ylläpidolle nopeasta reagoinnista.
Syystä tai toisesta spammari onnistui laittamaan mulle 3 samaa viestiä.
Forumin laskuri aiemmin näytti että viestejä oli ollut 4, mutta vain 3 tuli mulle.

Tämä ihan vain tiedoksi, josko tästä saisi jonkun tiedonmurusen tms. systeemin paikkaukseen, josko enempiä yritetään.
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #9 on: 26.08.06, 18:15 »

PM count nyt ok. Uusiin suunniteltuihin rajoituksiin liittyen, onko SMF ollut tähän asti moditon? Nimittäin SMF -päivitysten online asennus ylläpitopuolelta yksinkertaisesti linkkiä napsauttamalla ei sitten enää (useimmiten, AFAIK) onnistu jos erilaisia modeja joudutaan asentamaan. Siihen kannattaa varautua ylläpitomielessä...

edit: on jo näemmä modattu Smiley.
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #10 on: 26.08.06, 18:41 »

PM count nyt ok. Uusiin suunniteltuihin rajoituksiin liittyen, onko SMF ollut tähän asti moditon? Nimittäin SMF -päivitysten online asennus ylläpitopuolelta yksinkertaisesti linkkiä napsauttamalla ei sitten enää (useimmiten, AFAIK) onnistu jos erilaisia modeja joudutaan asentamaan.

Juu, kyllä tätä foorumia on aika pitkään tullut ylläpidettyä, niin nuo ns. perusasiat on kyllä melko hyvin tiedossa  Wink    Modi-tiedostoja on yhteensä noin 500 kb, joten kyllähän tuolla vaihdettu paikkaa jos toistakin tätä foorumia silmälläpitäen.


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5339
Date Registered: 14.12.05

Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #11 on: 27.08.06, 06:59 »

Sain myös postiini tuon viestin. Koska en ollut lukenut tätä varoitusta, avasin viestin. En luonnollisestikaan vastaa tuon tyylisiin viesteihin ja poistin sen välittömästi.

Myöhemmin samana päivänä skannasin rutiininomaisesti haittaohjelmia ja huomasin yllätyksekseni, että niitä oli ilmestynyt useita. Yleensä automatiikka pitää paikat lähes puhtaina.

En ole varma liittyivätkö nuo uudet ilmestyneet haittaohjelmat tuon viestin avaamiseen, mutta tarkistakaa omat koneenne varmuuden vuoksi, jos olette ehtinyt viestin avata.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #12 on: 27.08.06, 09:08 »

Se itse sähköpostiviesti ei kyllä missään tapauksessa mitään haittaohjelmia ole voinut sisältää, koska se viesti on foorumin itse generoima ja se "roskaposti"-osuus siitä on vain pelkkää tekstiä...


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
ceeZ
Former member
Re: Roskaposti-privaattiviesti
« Reply #13 on: 27.08.06, 12:16 »

Mulle oli tullu 4 uutta viestiä mutta ainoastaan Samin postaama viesti näkyi! Hyvää toimintaa ylläpidolta. Toivotaan että ei tälläisä juttuja tule jatossakaan...

-Oskari-
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1