FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.10.19, 05:11

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Virtual Finnair (Moderators: Sami Puro, Mika Mononen)
| | |-+  FSX-yhteensopivaa koulutusmateriaalia
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: FSX-yhteensopivaa koulutusmateriaalia  (Read 1231 times)
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15351
Date Registered: 03.07.01

FSX-yhteensopivaa koulutusmateriaalia
« on: 20.10.06, 20:57 »

Puuhastelin iltapäivän PPL-materiaalin saattamiseksi FSX:n kanssa toimivaksi. Nyt toimii.

Mutta totesin, että FSX:n uuden mission-osion mahdollisuudet olisivat todella hienot entistä parempien harjoituslentojen luomiseen. Nimittäin sitä kautta omien tehtävien luonti täysin "custom" tyyliin on mahdollista, samalla tavalla kuin vanhat 'adventuret' - eli missioneihin voi laittaa tekstiviestit tai ääntä (opettaja), ja se voidaan myös laittaa valvomaan oppilaan lentoreittiä ja niin edelleen. Eli periaatteessa koko harjoituslento voidaan koodata tuohon tehtävään ja harjoituksen ohjeistusta ei pitäisi kirjoittaa omaan tekstiinsä enää.

...kuulostaa hienolta?  Sitä se onkin, mutta ainoa ongelma on, että käytännössä tuollaisen tekeminen on pieni mahdottomuus. Loin nyt ppl-jaksoon harjoituslentojen pohjaksi kolme tyhjää tehtävää, joilla lennot saa käyntiin ja niissä ei siis ym. kaltaista ohjeistusta ole. PPL-jaksossa eri harjoituslentoja on noin 15 kappaletta, ja niille kaikille äänien nauhoittaminen ja tehtävän koodaaminen (reitti, korkeudet, ja kaikki harjoitusmanööverit ja niiden tarkistukset) olisi kuukausien homma. Joten vaikka uusi ominaisuus onkin todella hyvä, niin käytännön syistä ikävän mahdoton toteuttaa.

PPL-jakson lentokokeen tarkistus voisi myös hoitua tuota kautta, tosin simuun ei taida olla mahdollisuutta koodata minkäänlaista "kotiinsoittotoimintoa", eli fsx:nhän pitäisi itse osata ilmoittaa vf:n serverille, että oliko lentokoe ok vai ei..


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1