Valjakkala karkasi jälleen "vankilasta"

<< < (5/22) > >>

kpoykko:
Ymmärrys loppuu...

Jos on tappanut kolme ihmistä yhden polkupyörän takia, niin....

Ovi lukkoon ja avain hukkaan.

AY5:
Edelleen ihmettelen miten Valjakkala oli päästetty sinne "vankilaan". Murhamiesten pitäisi istua betonin ja kaltereiden sisällä. Mielestäni Suomessa on myös aivan liian pehmeät tuomiot. Vaikka tappaa toisen (/toisia) istuu kiven sisässä vain alle 20 vuotta. Jenkeissä tulisi ties kuinka monta vuotta, tai sitten kuolemantuomio. Puhumattakaan mm. Kiinasta, Venäjästä, Turkista yms. yms. Ei Suomessa nyt kuolemantuomioita tulisi antaa kenellekään, mutta tuomioita pitäisi mielestäni koventaa mm. henki-, väkivalta- ja huumausainerikoksissa.

Asikainen:
Quote

Mielestäni Suomessa on myös aivan liian pehmeät tuomiot.

Itseasiassa Suomessa on moniiin länsimaihin verrattuna kovat tuomiot.

"Suomessa pitkät vankeusrangaistukset
Julkaistu 12.11.2005, klo 06.00 (päivitetty 12.11.2005, klo 10.19)

Suomessa vanki istuu kaksi kertaa pidempään kuin mm. Norjassa, kertoo Rikosseuraamusviraston yhdeksän maan vankeinhoitoa kartoittanut tutkimus.

Tuomiot ovat pidentyneet Suomessa viime vuosina. Suomessa on myös reilusti pidemmät tutkintavankeusajat kuin muissa maissa.

Vertailumaista vain Kanadassa vangit istuvat suomalaisia vankeja pidempään. Kanadassa ei vankilaan oteta alle kahden vuoden tuomion saaneita.

Tutkimuksen mukaan Suomessa ei kohdella vankeja lempeästi. Myös vankila-aika on tutkimuksen mukaan Suomessa ankeampaa kuin esimerkiksi muissa Pohjoismaissa. Suomen vankilat ovay ahtaita, henkilökuntaa on vähän ja sellien seitsemän neliön minimikoko pienempi kuin muaalla-

Vankilahenkilökuntaa on 78 sataa vankia kohden. Erikoissuunnittelija Kimmo Hypen pitää Suomen tilannetta jo turvallisuusriskinä.

Vangin elättäminen Suomessa maksaa puolet siitä mitä esimerkiksi Norjassa."

-YLE-

Asikainen:
Quote

Lässynlässynlää.

No, lässynlää sitten. Kaikki ongelmat ja ratkaisut ovat yksinkertaisia niin kauan kunnes ne koskettavat omaa elämää.

mmniemi:
Varmaan nuo pitkät rangaistukset ovat ihan riittävän pitkiä nykyiselläänkin. Tai no, rikoksenuusimistapauksissa tuomiot voisi olla paljonkin nykyistä kovemmat. Sen sijaan vikaakin löytyy jostakin, kun on nähty näitä raiskaajien jne. tuomioita ja jopa tuomitsematta jättämisiä. Mikäs se yksikin tapaus oli,  missä sen jonkun äijän ehdoton tuomio raiskauksesta muutettiin ehdolliseksi, "koska miehellä oli töitä" 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page