IVAO kuvia

<< < (1485/1637) > >>

LekaP:
Itse asiassa IVAO Finlandin sivuilta löytyy hyvät fraselogiaopetukst jos vain osaa hakea. Ja uskon, että mokaileva aloittelija ei leimaudu. On itselläkin ihan mukavia virheitä tehtynä (ilman lupaa laskuun Rovaniemelle).  Päin vastoin, johtajat ovat olleet valmiita opastamaan ja ymmärtäneet virheet. Siittä iso kiitos. Voin siis yhtyä erittäin pienellä kokemuksella tuohon "maailman parhaat johtajat verkossa" toteamukseen. Iso kiitos heille. 

Mutta takaisin varsinaiseen aiheeseen...

jarkkok:
Eiliseltä LEBL-LSZH legiltä. 


flykarppa:
Quote

Jos minulta kysytään, niin tämäkin, krhm.. keskustelu, voitaisiin käydä jossakin muualla, kuin täällä "Ivao kuvia" osiossa.
Lisäksi tänne voisi joku tehdä uuden threadin "Ivao kehitysideat" jossa kuka tahansa IVAO:n käyttäjä voisi jakaa kehitysideansa. Yksi tälläinen voisi olla, että syy miksi minäkään en ole verkossa lentänyt on radio frasiologian vaikeus ja hyvien ohjeiden puuttuminen. Eli joitakin tälläisia opetustapahtumia (näitähän taitaa jo jonkin verran olla, mutta lisää ja monipuolisempia) (ymmärtääkseni fsx:n default koneilla onnistuu yhä kahden hengen lennot samassa koneessa verkossa, jolloinka opettaminen onnistuisi parhaiten?). Uskoisin tämän olevan yksi pullonkaula miksi porukka ei uskalla tulla kun pelkäävät tulevansa heti leimatuiksi kun jokin menee pieleen.

Jaahas. Fraseologian tarkoituksena lienee toisaalta puhua lyhyesti ja yhtäältä puhua oikeista asioista oikraan aikaan. Ei kannata jumittaa päätään siitä miten pitäisi artikuloida vaan mitä sanoo. Suosittelen ATC-live kuuntelua esim virtuaaliverkoissa, samalla lukien kirjallisuutta siitä mikä on tärkeää kommunikoida missäkin vaiheessa.
Äsken pidetyssä Vatsimin Santa-flaikkarissa oikein havahduin sitä tekemisen määrää mikä oli niin itsellä kuin kanssa piloteilla eli lentää jakommunikoida oikeita asioita , kuka useamman holdin kautta kuka suoraan laskuun ,kuten minulla oli kunnia tehdä. Eli noissa geimeissä toisaalta pitää jo vähän hanskata myös tuota puhumista..
Mutta että pelottaa tulla verkkoon??
Kuunteles tämä ja mieti uusiksi  http://www.youtube.com/watch?v=OmbdhJqO_lg
jari

Grimberg:
Quote

Mutta että pelottaa tulla verkkoon??
Kuunteles tämä ja mieti uusiksi  http://www.youtube.com/watch?v=OmbdhJqO_lg
jari


Hah! Kiitokset päivän,vai pitäisikö sanoa yön nauruista. Eipä siinä kai sitten kuin heti koululta päästyä ivaoon. 

Ja mitä tulee fraselogian oppimateriaalin löytämiseen, niin vastasin yv:llä jo Patrick:lle (laittaisin copy-pastella, mutta ei tallentanutkaan viestiä minkä lähetin)

Pääpointtina oli se että ensimmäisillää lennolla olisi hyvä olla joku kokeneempi kaveri matkassa joka opastaa mitä tehdä missäkin kohdassa, mitä kuitata takaisin ja mitenkä. Se olisi hyvä jos joku kertoisi kuinka toimia missäkin tilanteessa, jonka jälkeen on huomattavasti helpompi tarkistaa "mitenkäs tämä juttu nyt menikään" oppaasta, kun onjo jollakin tavalla tiedossa mitä pitää tehdä. Se että jos tukeutuu pelkästään oppaaseen ja tuon ivaon oppaan kohdalla esimerkkeihin, niin virheitä todennäköisemmin tapahtuu. Ja se jos koko ajan joutuu pyytelemään anteeksi että nyt meni pieleen, niin A) alentaa itseluottamusta B) alkaa pelkäämään leimautumista ja saattaa jättää homman sikseen. Nimimerkillä kokemusta kummastakin.

Kun tässä on käyty keskustelua ivaon tapahtumista ja aktiivisuuden vähenemisestä, niin ehdotin josko tästä tekisi tapahtuman, esim. "efhk-eftp radio fraaseologian perusteet" tms.

Esa kiittää, kumartaa ja pahoittelee kirjoitusvirheitä. Ja pyytäisi että keskustelua voitaisiin jatkaa muualla kuin "ivao kuvia" topic:ssa. 

B-7-5-7:
IVAO Finlandilla oli joskus aikanaan lentäjäkoulutus, mutta lakkasi olemasta, kun tekevä porukka loppui kesken... Nykyisin tosiaan nämä ihmiset, joilla on tuo uskomaton tietotaito, ovat siirtyneet simumaailmasta eteenpäin.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page