Scorched Earth

(1/12) > >>

jvarje:
Muutaman viikon ajan ollaan pelattua porukalla Scorched Earth -kampanjoita, ensin Kurskissa, sitten Suomenlahdella. Suomenlahden kampanja rupeaa olemaan finaalissaan, punaiset saivat kuin saivatkin maihinnousun suoritettua, mutta kahdella vaunulla tuskin saadaan Suursaarta pidettyä. Aika ruveta suunnittelemaan seuraavaa taistelua siis.

Oton kanssa juteltiin tuosta, ja valittiin seuraavaksi kampanjaksi Normandian maihinnousu 1944. Punaisten tavoitteena on Argentan, ja sinisillä maihinnousun lyöminen ja Bayeuxin takaisinvaltaus. Alkutilanteessa hyökkäysosasto on juuri päässyt rantahietikolle, ja ensimmäisten tehtävien aikana punaiset suorittavat liitokoneilla maahanlaskuja Caenin ympäristöön, jossa sinisillä on sekalainen valikoima tykistöä ja ilmatorjuntaa. Varsinaiset siniset joukot aloittavat kartan reunoilta, ja todellinen tappelu alkaa, kun kummankin panssarijoukot kohtaavat jossain Caenin-Falaisen välimaastossa.

Kuten aikaisemminkin, vahvistuksia ei ole suunniteltu kampanjaan, vaan sota käydään niillä pelimerkeillä, mitä kartalla on alussa. Sen mukaisesti lentokalustoa on paljon, mutta sitä on käytettävä säästeliäästi, että päästään ehkä kampanja loppuun asti. Konevalikoima on tarkoituksella karsittu minimiin, kummallakin puolella on yksi hävittäjä- ja yksi jabo-konetyyppi sekä pommarit & tiedustelukoneet.

Tarkoitus olisi aloittaa tappelu joskus ensi viikon puolella. Otto johtaa taas sinisiä joukkoja, ja minä punaisia. Kommentteja ja ideoita saa postata jatkoksi.

[ attachment removed ]

Erkki:
Hyvaltä näyttää!

Mutta eikö 16 "Zippo"-Shermania ole hieman liika vähän Panzereita, Tiikereitä ja muita hirmuja vastaan? ( + tykit ja ilmavoimat )... 

Mihin Spitfiret hävisivät? Fockesta en tiedä(oliko A8), mutta sakukoneista 109G10 ja G14 tulivat vasta syyskuussa, maihinnousupäivänä lännessä oli pelkkää G6-sarjaa, G2 annettakoon armonlahjana!   

Useimmille P51 ja P47 ovat todennäköisti aivan liian hankalia koneita... Molemmat hyviä vasta korkealla, P47 vasta päälle 6000 metrissä... Ja kun sielläkin niiden ainut etu mersua vastaan on nopeus(Thunderboltilla ei matalalla oikein sitäkään, G10a ja G14:sta vastaan ), aseet pelkkiä konekivääreitä ja siivissä, ja kun P51 hajoaa todella herkästi ( junnut ja henksut kannattaa kiertää kaukaa... ), ei noilla maajoukkojen tuki tai ainakaan suojaus oikein onnistu... Ellei rannalle tule laivastoa tukemaan, ja maihin ilmatorjuntatykkimerta...

Olisi myös kiva nähdä punaisilla jonkinlainen ilmaylivoima... Tai kartan ulkopuolelta tulevia pommikonelauttoja ( vaikka kerran pari vuorokaudessa, joiden tilauksesta pitäisi aina ilmoittaa sinisille, koska näilläkin on tutkat... ).

Uudessa 4.07-versiossa korjasivat P51:n ongelman, epäloogisen energianmenetyksen, ja myös Fokken, joka kurvaa paremmin.

Pihi:
Tässä yksi vapaaehtoinen lentämään Normandiassa puolustavan joukkueen puolella!!! Mikä tahansa leija kelpaa, kunhan se on mustaristinen

jvarje:
Quote

Mutta eikö 16 "Zippo"-Shermania ole hieman liika vähän Panzereita, Tiikereitä ja muita hirmuja vastaan? ( + tykit ja ilmavoimat )... 


Tankkeja on kummallakin puolella itse asiassa 16 x 4 = 64 kappaletta. Testasin tuota, ja näköjään Pantterit ovat turhan paha pala Shermaneille. Tasaisin pari tuntuisi olevan Sherman 76-millisellä tykillä vs Panzer IVJ.

Quote

Mihin Spitfiret hävisivät? Useimmille P51 ja P47 ovat todennäköisti aivan liian hankalia koneita...

Vähän vaihtelua siihen ainaiseen Spittiin. Tässä kampanjassahan ei ole tarkoitus ruveta vääntämään dogia 1 vs 1, vaan koneita käytetään siten kuin niitä on edullista käyttää, vaikka kokonaan viholliskontaktia välttäen. Thunderboltissa on esim. kaksinkertainen pommikuorma Fockeen nähden, ja nopeusedun turvin voi koittaa päästä iskun jälkeen irti. Tietysti jos näyttää siltä että punakoneita tippuu kuin kärpäsiä, voidaan ottaa spitit mukaan, mutta koitetaan aluksi pärjätä ilman.

Quote

Olisi myös kiva nähdä punaisilla jonkinlainen ilmaylivoima... Tai kartan ulkopuolelta tulevia pommikonelauttoja ( vaikka kerran pari vuorokaudessa, joiden tilauksesta pitäisi aina ilmoittaa sinisille, koska näilläkin on tutkat... ).

Ilmaylivoimaa on vähän hankala saada toteutettua, kun AI-kuskit ovat niin aivottomia, ettei niistä ole kuin suupalaksi. Pommari-idea on kyllä hyvä, täytyypä katsoa miten nuo saisi fiksusti toteutettua.

Erkki:
Joo... Vaikeahan se on toteuttaa... Pommarilautat ja pienempi konemäärä sinisille ( jota pitäisi käyttää varovaisemmin ) varmaan auttaisivat, loisivat epätoivoisempaa tunnelmaa. 

Hävittäjäpommittajia lienee molempien puolien lähes mahdotonta torjua, mutta siis tosiaan molempia isompia pommareita on todella vaikea saada alas Mustangilla, varsinkin väisteleviä ihmisiä. A20 ja B25 taasen hajoavat Focken käsittelyssä atomeiksi, B25 on kieltämättä mersulle hankalampi mutta ei mahdoton!

Ei niitä Spittejä montaa tarttisi olla, vaikka 10-12. P51:lläkin kyllä pärjätään, mutta mokomakun on kuin (vihuun nähden ) hidas ja herkästi hajoava Focke hernepyssyillä, niin tosiaan useimmille ja varsinkin pommareita vastaan tuottaa varmasti ongelmia. 

Navigation

Up one level

Next page