Tikku & Kaasu

(1/2) > >>

tepe:
Mulla alkaa olla ohjain (Saitek x45) aika huonossa hapessa ja olen pohtinut uuden ostamista. Pohdin tällä hetkellä kahden vaiheilla:

Saitek X52 ProCH Fighterstick ja CH kaasukahva
Onkos kellään kokemuksia molempien valmistajien laitteista ? Saitekkiin olen muuten tyytyväinen paitsi sen tikun keskittämiseen käytettyyn jousiratkaisuun, joka aiheuttaa kitkaa tikkua liikuttaessa ja sitä myöten epätarkkuutta liikkeisiin. Ja toinen on tietysti tuo kestävyys - nykyinen X45 kesti vähän reilut pari vuotta.

Tuossa uudessa X52 Pro mallissa on sitten käytetty enemmän metallia ja se näyttäisi tukevammalta. Toivoa sopii että se jousikonstruktio olisi myös sellainen ettei se samalla tavalla jumittaisi kuin X45:ssa.

CH tuotteista olen kuullut paljon hyvää, ehkä ainoa negatiivinen asia on hinta. Tuon Saitekin setin saa n. 100€ halvemmalla mutta jos CH kestää tuplasti pidempään ja on käytettävyydeltään yhtä hyvä kuin Saitek on se sitten oikeastaan halvempi.

Laittakaapas kokemuksia / mielipiteitä auttaaksenne minua päätöksenteossa ...

Tässä vielä linkki tuon Saitekin arvosteluun: http://www.simhq.com/_technology2/technology_104a.html

ckur:
Mulla on tuo saitekin x52 tavismalli, ei pro ja tuota ennen oli x45, joten ei ole kokemuksia CH:n tikuista. Tuossa x52:ssa on sama keskitysratkaisu kuin x45:ssa, mutta x52 on huomattavasti kevyempi vääntää. Olen silloin tällöin laitellut silikonirasvaa siihen keskitys-systeemiin jotta se ei takeltele.

Hienoa on se hattujen ja nappuloiden lukumäärä, itse olen laittanut toiminnot niin ettei pelin aikana tarvitse näppikseen koskea kuin viestejä kirjoitellessa. Eli noita on riittävästi ja sitten siinä on vielä se info nappula jota painelemalla voi tarkistaa mitä mihinkin tuli ohjelmoitua. En tiedä miten CH:n tikuissa tuo noitten kaasun ja tikun nappulat toimivat yhteen vai toimivatko?

Kaasu, tykkään tuosta saitekin tyylisestä kahvasta tai oikeastaan sen pyöreästä liikeradasta. Kokeilin joskus tuota CH:n kaasua ja se suora liike tuntui jotenkin aika "köpöltä", tosin tuosta on aikaa joten voi olla että tuota on muutettu jotenkin.

Nämä kaksi edellä mainittua seikkaa (tai se etten ottanut kunnolla selvää) ja hinta olivat se miksi hankin tuon saitekin.

Saitekki on hintaansa nähden ollut ihan kohtuullinen, tosin eka x52 meni vaihtoon kun siinä oli joku epäkeskeisyys ohjainkahvassa. Eli se ei liikkunut symmetrisesti. Ja tuo saitekin tikun muotoilu on vähän mitä on, enempi tykkäisin perinteisemmästä. Tosin tuo pro- malli näyttäisi vähän paremmalta näin nopeasti katsottuna, ainakin värien puolesta.

CH

Pihi:
Ja mulla taas on CH:n tikku pölyttymässä pöydän alla, sen verran "ranskalainen" se oli käteen Microsoftin FF2:n jälkeen, joka jatkaa edelleen aktiivipalvelusta CH:n kaasun ja polkimien kanssa... kallis hukkainvestointi, tosin toisinaan tulee lennettyä F4 Allied Forcea, jossa sitten käytän sitä....

OPe:
Vähän sama homma kuin Pihillä. X52:n kaasu + Microsoftin FF2 ilman sähköä/forcea. Tikku on siis täysin löysä, vois sanoa että viagralle ois käyttöä 
Saitekin tikku on liian jäykkä meikäläisen mieleen. Lisäksi rudderin kalibrointi pissii n. kerran kuussa, jolloin ei auta kuin avata kahva ja heittää rasvaa sekaan. Kaasukahvaa täytyy kyllä kehua hyväksi.

Rutilus:
Minulla tuo X52 on ollut kohta lienee kaksi vuotta. Tuollaisia keskitysongelmia sen jousihässäkän takia en ole huomannut. Ainoa joka pissi oli ettei kiertokahva keskittänyt rudderia. Siihen auttoi kevyt rasvaus mutta nyt kun on polkimet niin eipä ole sitäkään murhetta. Plussaahan tuossa on se että kiertokahvan saa lukittua jolloin tikku ei pyöri hyppysissä omia aikojaan.

MS:n täristävällä tätä ennen lensin ja se on hyvä tikku jos mikä. Tosin voimat päällä niin tikku ei ole kuin kuolleen lampaan reittä pyörittäisi FS:ä sillä tykkään kuitenkin enemmän lentää kuin Saitekilla.

Navigation

Up one level

Next page