FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.06.18, 13:24

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  FSNSquad (Moderators: Jari Varje, Harri Lonnqvist)
| | |-+  Tikku & Kaasu
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Tikku & Kaasu  (Read 4988 times)
tepe
Former member
Tikku & Kaasu
« on: 08.02.07, 12:05 »

Mulla alkaa olla ohjain (Saitek x45) aika huonossa hapessa ja olen pohtinut uuden ostamista. Pohdin tällä hetkellä kahden vaiheilla:

  • Saitek X52 Pro
  • CH Fighterstick ja CH kaasukahva

Onkos kellään kokemuksia molempien valmistajien laitteista ? Saitekkiin olen muuten tyytyväinen paitsi sen tikun keskittämiseen käytettyyn jousiratkaisuun, joka aiheuttaa kitkaa tikkua liikuttaessa ja sitä myöten epätarkkuutta liikkeisiin. Ja toinen on tietysti tuo kestävyys - nykyinen X45 kesti vähän reilut pari vuotta.

Tuossa uudessa X52 Pro mallissa on sitten käytetty enemmän metallia ja se näyttäisi tukevammalta. Toivoa sopii että se jousikonstruktio olisi myös sellainen ettei se samalla tavalla jumittaisi kuin X45:ssa.

CH tuotteista olen kuullut paljon hyvää, ehkä ainoa negatiivinen asia on hinta. Tuon Saitekin setin saa n. 100€ halvemmalla mutta jos CH kestää tuplasti pidempään ja on käytettävyydeltään yhtä hyvä kuin Saitek on se sitten oikeastaan halvempi.

Laittakaapas kokemuksia / mielipiteitä auttaaksenne minua päätöksenteossa ...

Tässä vielä linkki tuon Saitekin arvosteluun: http://www.simhq.com/_technology2/technology_104a.html
« Last Edit: 08.02.07, 12:09 by Tero Virtanen »
Christian Kurkio
Offline Offline

Posts: 682
Date Registered: 18.08.03

Re: Tikku & Kaasu
« Reply #1 on: 08.02.07, 12:52 »

Mulla on tuo saitekin x52 tavismalli, ei pro ja tuota ennen oli x45, joten ei ole kokemuksia CH:n tikuista. Tuossa x52:ssa on sama keskitysratkaisu kuin x45:ssa, mutta x52 on huomattavasti kevyempi vääntää. Olen silloin tällöin laitellut silikonirasvaa siihen keskitys-systeemiin jotta se ei takeltele.

Hienoa on se hattujen ja nappuloiden lukumäärä, itse olen laittanut toiminnot niin ettei pelin aikana tarvitse näppikseen koskea kuin viestejä kirjoitellessa. Eli noita on riittävästi ja sitten siinä on vielä se info nappula jota painelemalla voi tarkistaa mitä mihinkin tuli ohjelmoitua. En tiedä miten CH:n tikuissa tuo noitten kaasun ja tikun nappulat toimivat yhteen vai toimivatko?

Kaasu, tykkään tuosta saitekin tyylisestä kahvasta tai oikeastaan sen pyöreästä liikeradasta. Kokeilin joskus tuota CH:n kaasua ja se suora liike tuntui jotenkin aika "köpöltä", tosin tuosta on aikaa joten voi olla että tuota on muutettu jotenkin.

Nämä kaksi edellä mainittua seikkaa (tai se etten ottanut kunnolla selvää) ja hinta olivat se miksi hankin tuon saitekin.

Saitekki on hintaansa nähden ollut ihan kohtuullinen, tosin eka x52 meni vaihtoon kun siinä oli joku epäkeskeisyys ohjainkahvassa. Eli se ei liikkunut symmetrisesti. Ja tuo saitekin tikun muotoilu on vähän mitä on, enempi tykkäisin perinteisemmästä. Tosin tuo pro- malli näyttäisi vähän paremmalta näin nopeasti katsottuna, ainakin värien puolesta.

CH
FSNS_CH
Jari Välkkynen
Offline Offline

Posts: 137
Date Registered: 27.09.03

WWW
Re: Tikku & Kaasu
« Reply #2 on: 08.02.07, 14:20 »

Ja mulla taas on CH:n tikku pölyttymässä pöydän alla, sen verran "ranskalainen" se oli käteen Microsoftin FF2:n jälkeen, joka jatkaa edelleen aktiivipalvelusta CH:n kaasun ja polkimien kanssa... kallis hukkainvestointi, tosin toisinaan tulee lennettyä F4 Allied Forcea, jossa sitten käytän sitä....

-LLv26_Pihi
Olli Peranto
Offline Offline

Posts: 1807
Date Registered: 01.08.02

Re: Tikku & Kaasu
« Reply #3 on: 08.02.07, 15:06 »

Vähän sama homma kuin Pihillä. X52:n kaasu + Microsoftin FF2 ilman sähköä/forcea. Tikku on siis täysin löysä, vois sanoa että viagralle ois käyttöä  Cheesy
Saitekin tikku on liian jäykkä meikäläisen mieleen. Lisäksi rudderin kalibrointi pissii n. kerran kuussa, jolloin ei auta kuin avata kahva ja heittää rasvaa sekaan. Kaasukahvaa täytyy kyllä kehua hyväksi.


It is important to understand that the sign of the early Finnish Air Force has nothing to do with the Nazi Germany.The blue swastika was the symbol of good fortune used by the Swedish Count Eric von Rosen!"
Juha Nuutinen
Offline Offline

Posts: 899
Date Registered: 06.08.03

Re: Tikku & Kaasu
« Reply #4 on: 08.02.07, 15:37 »

Minulla tuo X52 on ollut kohta lienee kaksi vuotta. Tuollaisia keskitysongelmia sen jousihässäkän takia en ole huomannut. Ainoa joka pissi oli ettei kiertokahva keskittänyt rudderia. Siihen auttoi kevyt rasvaus mutta nyt kun on polkimet niin eipä ole sitäkään murhetta. Plussaahan tuossa on se että kiertokahvan saa lukittua jolloin tikku ei pyöri hyppysissä omia aikojaan.

MS:n täristävällä tätä ennen lensin ja se on hyvä tikku jos mikä. Tosin voimat päällä niin tikku ei ole kuin kuolleen lampaan reittä pyörittäisi Tongue FS:ä sillä tykkään kuitenkin enemmän lentää kuin Saitekilla.

Jaakko Pekkanen
Offline Offline

Posts: 422
Date Registered: 12.04.04

Re: Tikku & Kaasu
« Reply #5 on: 08.02.07, 18:12 »

Itselläni on/oli X-45, se ei jostain syystä pelitä mun koneessa, vaikka kaverin koneessa toimii moitteetta. Tilasin USBAxis piirikortin, jonka pohjalta alan rakentamaan viritelmää, jossa on kaasu- , seos-, ja lapakulmavipu. Piirustukset on valmiina, ei puutu muutakuin raudan vääntö oikeaan muotoon. Tikkuna on nykyään Logitech extreme 3d pro, joka on mielestäni kelpo tikku, nappeja saisi tosin olla muutama tusina lisää.

Loki
tepe
Former member
Re: Tikku & Kaasu
« Reply #6 on: 08.02.07, 19:25 »

Kiitoksia kommenteista - ne vain vahvistavat netistä luettuja arvosteluja tikkujen ominaisuuksista. Lomailen nyt viikon ja päätän sitten minkä tikun hankin. Jos joku löytää jotain mullistavaa faktaa tähän asiaan niin laitappa se tänne.
TheDownloader
Former member
Re: Tikku & Kaasu
« Reply #7 on: 08.03.07, 16:32 »

Onnen pekat mulla on pölyttymässä Logitechin Extreme 3d pro joka maksoi  35e.

Eli uudelle voisi olla käyttöä.
tepe
Former member
Re: Tikku & Kaasu
« Reply #8 on: 09.03.07, 01:34 »

Hankin muuten sen CH Fighterstickin ja tuntuma & tarkkuus on paljon parempi kun X45:ssa. Kaasuna edelleen X45:n kaasu.
Harri Lonnqvist
Moderator
Offline Offline

Posts: 7387
Date Registered: 15.11.01

Re: Tikku & Kaasu
« Reply #9 on: 09.03.07, 05:09 »

Hankin muuten sen CH Fighterstickin ja tuntuma & tarkkuus on paljon parempi kun X45:ssa. Kaasuna edelleen X45:n kaasu.

Moi!

Se on kyllä tosiasia että CH(ei siis meidän CH Tongue)hakkaa mennentullen Saitekin,no onhan se tietysti kalliimpikin.Löysempihän
Fighter/Combatstick on mutta sekin on makuasia.

Tai voipi olla että tämä on vain minun näkökulma.

MT[center]"It is important to understand that the sign of the early Finnish Air Force has nothing to do with the Nazi Germany.The blue swastika was the symbol of good fortune used by the Swedish Count Eric von Rosen!"[/cente
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1