FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.10.17, 15:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  FinnMesh 1.0 julkaistu
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print
Author Topic: FinnMesh 1.0 julkaistu  (Read 8456 times)
Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #40 on: 22.02.07, 20:35 »

On muuten lapissa komeaa. Käytiin testaamassa MIK:issä. Tuo todellakin pääsee oikeuksiinsa kunnon kolmen kollimaatiopeilin kanssa 135 asteen katselukulmalla..

Tulkaa testaamaan ketkä olette kulmilla, on upea lisä taas kerran simuun ja taas yksi syy olla päivittämättä FSX:ään vielä..

//T

Ville Elomaa
Offline Offline

Posts: 1863
Date Registered: 17.12.01

Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #41 on: 23.02.07, 19:43 »

Tulkaa testaamaan ketkä olette kulmilla, on upea lisä taas kerran simuun ja taas yksi syy olla päivittämättä FSX:ään vielä..

Testasin tuota FinnMeshiä FsX:ssä ja kyllä se siinäkin näyttäisi toimivan, vaikka Saana ei kovin hyvältä näytäkään.
Sekin toki vaikuttaa maisemien laatuun, että FsX:n default landclassit eivät ole turhan hyviä. Seuraavissa kuvissa on käytössä pelkkä FsX:n defu-maisema.

Itsellä kyllä on mennyt muuten niin päin, vaikken niin mitenkään suunnitellut, että en ole juuri FS9:ään koskenut sen jälkeen, kun hankin FsX:n.
Toisin sanoen Suomessa lentäminen on jäänyt aika vähiin ja lentelen enemmän muualla. Jossain vaiheessa tosin pitäisi kokeilla lisätä X:ään
muutamia sellaisia Suomiskenejä, joiden pitäisi toimia edes auttavasti.

Saana.
[ attachment removed / expired ]

Levi- ja Kätkätunturit.
[ attachment removed / expired ]

Ylläksen alue.
[ attachment removed / expired ]

Koli.
[ attachment removed / expired ]


Olen nähnyt noista paikoista luonnossa ainoastaan Kolin, joten joku muu voisi arvioida meshin laatua...  Sad


- Ville -

JTL
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #42 on: 25.02.07, 20:46 »

Onko muilla kraateria Lapualla Simpsiön maston vieressä?
Mistäköhän johtuu?     Huh
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #43 on: 25.02.07, 20:47 »

Onko muilla kraateria Lapualla Simpsiön maston vieressä?
Mistäköhän johtuu?     Huh

Koordinaatit?

'Don't panic'
JTL
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #44 on: 25.02.07, 21:30 »

Koordinaatit?
N62 57.41
E22 57.93

[ attachment removed / expired ]
akos
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #45 on: 25.02.07, 21:53 »

Onko muilla kraateria Lapualla Simpsiön maston vieressä?
Mistäköhän johtuu?     Huh
Kävin kanssa katsastamassa tuon nyppylän heti kun sain FinnMeshin asennettua, eikä moista monttua kyllä sattunut silmään.

Onko sulla TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL:ssä arvo 19?

Oskari.
« Last Edit: 25.02.07, 22:03 by Oskari Syynimaa »
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #46 on: 25.02.07, 22:03 »

Kävin kanssa katsastamassa tuon nyppylän heti kun sain FinnMeshin asenettua, eikä moista monttua kyllä sattunut silmään.

Kaikkea tekin katsastatte?  Grin Hädin tuskin mitään mäkeä edes koko paikalla.

Mutta ei minullakaan näy mitään. Ihan selvästi tuossa järvi tekee sen kuopan... koordinaatit ovat siinä järven kohdalla.

* Oletko Juha poistanut default flattenit FinnMeshin ohjeen mukaisesti?
* Oletko asentanut jotain muita mesh maisemia jotka saattava olla samalla alueella?
* Onhan FinnTerrain varmasti viimeisin versio?


'Don't panic'
akos
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #47 on: 25.02.07, 22:20 »

Kaikkea tekin katsastatte?  Grin Hädin tuskin mitään mäkeä edes koko paikalla.
On tuo nyt kuitenkin sen verran iso nyppylä, että pitihän sitä käydä vilkaisemassa. Grin

Offtopic: Mulla muuten oli joskus tuolla nuo laskettelumäetkin. Missäköhän paketissa ne tuli mukana?

Oskari.
arttula
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #48 on: 26.02.07, 09:44 »

Terve

Hieno on tuo meshi ainakin Lapissa thmbup Jostain syystä Helsinki on myös muuttunut kovin kuoppaiseksi. Onko vika Meshissä, vai omissa asetuksissani ?

[ attachment removed / expired ]
Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1662
Date Registered: 12.10.06

Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #49 on: 26.02.07, 10:00 »

Tyhmä kysymys, mutta mistä tämä :   TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL    asetus/kohta löytyikään simussa? Roll Eyes

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13575
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #50 on: 26.02.07, 10:51 »

Tyhmä kysymys, mutta mistä tämä :   TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL    asetus/kohta löytyikään simussa? Roll Eyes

FS9.cfg -tiedostosta, joka on piilotettuna application data-kansiossa. Ota resurssienhallinnassa myös piilotetut kansiot ja tiedostot näkyviin, jolloin löydät em. kansion ja tiedoston.


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #51 on: 26.02.07, 11:49 »

Terve

Hieno on tuo meshi ainakin Lapissa thmbup Jostain syystä Helsinki on myös muuttunut kovin kuoppaiseksi. Onko vika Meshissä, vai omissa asetuksissani ?

Tuollaisena data tulee NASAlta... haittaisivatko kaupungin talot jne. Helsingin korkeuksia, en osaa sanoa. Tähän eka versioon ei liiemmälti editointeja tehty koska hommaa menisi kohta taas uusiksi kun Jonathanilta tulee WGS84 korjatut palaset. Mutta hilataan sitä Helsinkiä sitten alemmas seuraavassa versiossa.

Kyllä sinulla Arttu varmaan kärsisi autogeniä lisätä jolloin pikku kuopat eivät niin pistä silmään...

Offtopic: Mulla muuten oli joskus tuolla nuo laskettelumäetkin. Missäköhän paketissa ne tuli mukana?

Tein tosiaan ison kasan laskettelurinteitä joskus, jos ei muisti heitä häränpyllyä niin ne julkaistiin jossain vanhemmassa FinnMast maisemassa. Sitten ilmestyi FS2004 ja ne eivät joko toimineet tai me muuten vain päätettiin ottaa ne pois, en nyt justiin muista.

'Don't panic'
arttula
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #52 on: 26.02.07, 12:03 »

Joo, autogeniä nyt lisätty. Katsellaan kohta tulosta. Jos tuo data on NASAlta, se varmaan perustuu tutkatietoon, jolloin Helsinki ja muut kaupungit antavat 10-30 m liian korkean datan, kun signaali heijastuu katoista.

Arttu

EDIT// No höh ! Eipä tuo autogenin lisäys muuttanut maisemaa mitenkään. Taloja on juuri sama määrä, kuin alemmillakin asetuksilla. Nyt kaikki sliiderit tapissa, ja silti metsässä lennetään...

[ attachment removed / expired ]

Kyllä sinulla Arttu varmaan kärsisi autogeniä lisätä jolloin pikku kuopat eivät niin pistä silmään...


« Last Edit: 26.02.07, 12:13 by Arttu Lahdenperä »
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #53 on: 26.02.07, 12:26 »

EDIT// No höh ! Eipä tuo autogenin lisäys muuttanut maisemaa mitenkään. Taloja on juuri sama määrä, kuin alemmillakin asetuksilla. Nyt kaikki sliiderit tapissa, ja silti metsässä lennetään...

Helsinki autogen bug is back....

Mitenköhän se nyt meni... jos aloituslento on Helsingissä niin kaikki toimii? Tai toisin päin? Tuo bugi on tosiaan kiusallinen eikä siihen ole tietääkseni mitään ratkaisua, tulee ja menee niin kuin lystää. Eikä siis ole pelkästään Helsingin ongelma, näin voi käydä missä tahansa photomaisemassa.

Jos autogen on täysillä niin siellä pitäisi näkyä satoja taloja...

'Don't panic'
arttula
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #54 on: 26.02.07, 12:30 »

Tuo oli aloituslentona, joten lienee niin päin. Smiley

Helsinki autogen bug is back....

Mitenköhän se nyt meni... jos aloituslento on Helsingissä niin kaikki toimii? Tai toisin päin? Tuo bugi on tosiaan kiusallinen eikä siihen ole tietääkseni mitään ratkaisua, tulee ja menee niin kuin lystää. Eikä siis ole pelkästään Helsingin ongelma, näin voi käydä missä tahansa photomaisemassa.

Jos autogen on täysillä niin siellä pitäisi näkyä satoja taloja...
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4064
Date Registered: 14.10.01

Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #55 on: 26.02.07, 13:50 »

Mikä ihmeen autogen- bugi?

Minulla ei ole koskaan jääneet talot piirtymättä millään photosceneryalueella. Testasin varmaan eniten kuin kukaan muu simulentäjä juuri pääkaupunkiseutua, kun olen nuo photosceneryt sinne tehnytkin.

Ainoastaan silloin jos tulen slew- toiminnolla 6000 mailia tunnissa jostain Hämeenlinnasta Helsingin päälle, voi kestää hetken ennen kuin kaikki Helsingin autogen- rakennukset piirtyvät paikalleen.

Ihan eri asia on taas se, että nuo erillismallinnokset, kuten Rautatieasema, syövät hieman autogentaloja lähiympäristöstään.

Millaiset asetukset Artulla on simussa? Ja millainen tietokonekokoonpano on? Rasittaako joku konetta kovasti, kun lennät FS:llä?

Eihän tuo voi olla mahdollista, että jollakin homma toimii ja toisilla taas ei, jos tietokone on vähintäänkin kunnollinen ja simun säädöt kunnossa.

yES Sad


i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #56 on: 26.02.07, 13:52 »

Tällä saa rumennettua monta tunturia 10 sekunnissa....

FinnSki

Siinä on ne aikaa sitten tekemäni laskettelurinteet, pakettia ei tueta millään tavalla.  Tongue Pikaisella testauksella se kyllä toimi ihan hyvin mutta saattaa myös ilmetä kaatumista jossain, no tiedättepähän sitten mistä alkaa etsimään vikaa ensimmäiseksi. Rinteitä on koko Suomen alueella. 





'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9027
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #57 on: 26.02.07, 13:56 »

Mikä ihmeen autogen- bugi?

Kuten kuvista näkyy, photomaiseman autogeniä ei piirretä, se bugittaa, ei näy. Mutta relax.... ei se ole sinun vikasi. Photomaisema ja sen autogenit ovat niin yksinkertainen maisema ettei sitä voi tehdä mitenkään väärin. Eikä sitä siis voi mitenkään sitten korjatakaan tämän ongelman selvittämiseksi, jostain muusta se johtuu.

Quote
Ihan eri asia on taas se, että nuo erillismallinnokset, kuten Rautatieasema, syövät hieman autogentaloja lähiympäristöstään.

No joo, ei ne kuitenkaan koko kaupunkia hotki suihinsa.


Quote
Eihän tuo voi olla mahdollista, että jollakin homma toimii ja toisilla taas ei, jos tietokone on vähintäänkin kunnollinen ja simun säädöt kunnossa.

Kyllä se voi olla mahdollista, näissä on aika monta eri tekijää pelissä mukana eikä kaikilla ole säädöt samalla tavalla eivätkä kaikki edes halua pitää niitä samalla tavalla.

EDIT

Helsinki City maisema tätä saattoi myös aiheuttaa.. jos Arttu jaksaa säätää niin kokeile poistaa se Helsinki kity hetkeksi ja testata. Saattaapi homma jopa toimia sitten kun aktivoit sen kaupunki maiseman uudestaan.  Smiley

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4064
Date Registered: 14.10.01

Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #58 on: 26.02.07, 14:21 »

Tällä saa rumennettua monta tunturia 10 sekunnissa....

FinnSki

Siinä on ne aikaa sitten tekemäni laskettelurinteet, pakettia ei tueta millään tavalla.  Tongue Pikaisella testauksella se kyllä toimi ihan hyvin mutta saattaa myös ilmetä kaatumista jossain, no tiedättepähän sitten mistä alkaa etsimään vikaa ensimmäiseksi. Rinteitä on koko Suomen alueella. 





Aika realistisen näköisiä nuo Tatun laskettelurinteet. Ohessa kuva Pyhältä myöhään viime syksyllä. Tässä vaiheessa on vasta tykkilumetut rinteet.
Ne on öisin jopa valaistuja! Sitä en ehtinyt kokeilla, kaatavatko simun lennettäessä.


[ attachment removed / expired ]


yES Grin


PS. Itse en laskettele ollenkaan. Hiihdän murtsikkaa, kuten viimeksi tänään Espoossa 5 km:n mitättömän lenkin.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
arttula
Former member
Re: FinnMesh 1.0 julkaistu
« Reply #59 on: 26.02.07, 15:32 »

Ei tuolla hirveästi tuntuisi olevan vaikutusta, jos ottaa Cityn pois päältä tai vaihtoehtoisesti Photoscenen pois:

City off:

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Photoscene off:

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Molemmat ovat suunnilleen samalta suunnalta. Ensimmäinen Meilahdesta, toinen Katajanokalta. Oli vaikea löytää samaan kohtaan, koska pilvet olivat kovin matalalla, ja alla nopeahko kone... Tongue Mutta tarkoitus olikin vain näyttää talojen vähyyttä.

Jännä kuoppa muuten tuolla rautatieasemalla. Painavat junat painaneet ?? Grin

Jossain muualla siis mätää, koska ei paljoa rakennuksia näy, vaikka autogensliideri on täysillä. Kaikki muutkin säädöt suunnilleen tapissa, paitsi AI-liikenne, joka nollilla.

Arttu

Helsinki City maisema tätä saattoi myös aiheuttaa.. jos Arttu jaksaa säätää niin kokeile poistaa se Helsinki kity hetkeksi ja testata. Saattaapi homma jopa toimia sitten kun aktivoit sen kaupunki maiseman uudestaan.  Smiley



Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1