FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.11.17, 03:44

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa  (Read 805 times)
Ville Elomaa
Offline Offline

Posts: 1863
Date Registered: 17.12.01

Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa
« on: 03.04.07, 22:44 »

Tulipa tuollainen kysymys mieleen liittyen AFCAD:ien tekemiseen, että esimerkiksi lähtöpaikkojen
tekemisessä olen huomannut sellaisen ongelman, että simun antamat koneen koordinaatit (leveys- ja pituusasteet)
eivät ole tarpeeksi tarkat lähtöpaikan saamiseksi juuri siihen, missä kone on.

Olen siis yrittänyt määrittää joitakin AFCAD:ejä tehdessä koordinaatit lähtöpaikalle (starting location)
slewaamalla koneen haluttuun kohtaan ja katsomalla koordinaatit simusta (shift+z).
Simun koordinaattien tarkkuus on kuitenkin niin huono, että käytännössä lähtöpaikan koordinaatteja
saa viilata pahimmassa tapauksessa aika pitkäänkin AFCAD:issä.

Onko mitään keinoa saada simusta näkyviin tarkemmat koordinaatit?

- Ville -

Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1747
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa
« Reply #1 on: 03.04.07, 22:55 »

Jos sinulla on molemmat ohjelmat auki yhtäaikaa, niin saat koneen paikan näkymään reaaliaikaisesti AFCAD-ohjelmassa. Ei tarvitse katsoa koordinaatteja ollenkaan, luot vain parkkipaikan koneen sijaintia merkkaavan ruksin kohdalle. Itse käytän tuossa tapauksessa simu puolella "Top down"-näkymää, jolloin orientoituminen AFCADin näkymään on helppoa. Samalla tavalla voi myös helposti etsiä oikeat paikat rullausreittien risteyksille yms.

-Esa
« Last Edit: 03.04.07, 23:03 by Esa Kaihlanen »

Joel Ypyä
Offline Offline

Posts: 566
Date Registered: 13.03.05

Re: Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa
« Reply #2 on: 05.04.07, 15:02 »

Ja vielä tarkempaa touhua varten valitse AFCAD-ohjelman View-valikosta "Lock to Flight Sim" niin ohjelma siirtää ja kääntää kuvan justiinsa koneen kohdalle. Jos siis koneen siirtää paikalle johon haluaa vaikka portin, laittaa kyseisen asetuksen päälle, siirtyy simussa kohdalle ja pistää AFCAD-ohjelmassa olevan ruksin kohdalle sen portin.

Jos väittelet idiootin kanssa, pidä huolta siitä, että hän ei tee samoin.
Ville Elomaa
Offline Offline

Posts: 1863
Date Registered: 17.12.01

Re: Ongelma AFCAD:eissa ja koordinaateissa
« Reply #3 on: 06.04.07, 17:22 »

Kiitos neuvoista, tuo AFCAD:in ja simun yhteiskäyttö tosiaan helpotti paljon.
Simuna oli FsX, mutta toimi silti mainiosti.

- Ville -

Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1