VRC 1.2 släppt!

(1/2) > >>

Martin Loxbo:
VRC 1.2 har nu släppts, om det mot förmodan finns nån VATSIM-flygledare som har missat det!

Som alltid när uppdateringar till VRC släpps finns det en hel del nya funktioner. Den stora nyheten den här gången är integrerad voice ATIS. ATISen dyker upp som en egen "flygledare" i ATC-listan och piloterna behöver bara skruva in ATIS-frekvensen för att lyssna på ATIS (eller läsa den om man så vill).

Hela listan på uppdateringar: http://www.metacraft.com/VRC/docs/doc.php?page=whats_new

För den som inte har någon aning om vad jag pratar om, så är VRC ett av två ATC-program som används på VATSIM (det andra programmet heter ASRC och det finns några stycken ytterligare program under utveckling). VRC:s stora fördel är att det är väldigt flexibelt. Det går att ha flera olika fönster med olika radarbilder uppe samtidigt, på olika skärmar om man har det. Det går att koppla VRC till FS för att få "Virtual Tower View". VRC har ett inbyggt strippbord och simulerar många olika "radar modes" (ARTS, STARS och DSR som används i USA, TAAATS som används i Australien, Park Air som används i England, primärradar m.m.). Det är enkelt att anpassa programmet efter olika ATC-positioner, då alla inställningar inklusive färger kan sparas i en s.k. profil.

Nippegubbe:
Är mjukvara så smart att den uppgraderar sig själv vid uppstart eller handlar det om en helt ny installation? Sen blir jag lite nyfiken på om den där Tower wiev numera passar alla grafikkort.

Martin Loxbo:
Du laddar ner den nya versionen här: http://www.metacraft.com/VRC/download.shtml

Du behöver inte avinstallera den gamla, det är bara att starta installationsprogrammet så uppgraderas VRC.

Vad är det för problem du har haft med Tower View? Kan du köra FS2004 så bör även Tower View funka, för Tower View är ju helt enkelt VRC kopplat till FS2004 så att VRC matar FS med data om flygplanen. Det är inte 3D radar mode du tänker på?

kitte:
Thord,

du såg väl att programmet är avsett för atc på vatsim? Såvitt jag kommer ihåg så håller du till på IVAO och jag tror inte att det fungerar då. Martin, rätta mig om jag har fel!

Nippegubbe:
Jodå, jag såg att det är VATSIMs mjukvara Martin skriver om. Jag har även tittat på VATSIMs mjukvaror även om jag ännu inte blivit aktiv där.
När det gällde grafikproblemet så var det det här jag pratade om http://www.vaccsca.org/forum/index.php?showtopic=2209

Navigation

Up one level

Next page