FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.19, 00:17

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  FSX SP1 julkaistu!
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 5 Reply Print
Author Topic: FSX SP1 julkaistu!  (Read 10291 times)
Welmu
Former member
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #40 on: 17.05.07, 16:04 »

Vastauksena aiemmin itse tekemääni kysymykseen, näyttää siltä, että tuo SP1 parantaa huomattavasti vanhojen FS9 kenttien
(ja ehkä muidenkin skenejen) toimintaa FsX:ssä. EFHK ei ihan toiminut suoraan vieläkään, mutta näytti jo paremmalta ja
EFMA taas toimi ihan normaalisti. Olisi syytä käydä nyt läpi kaikkien FISD:in kenttien toimivuus FsX:ssä ja päivittää tiedot.
Sitä FISD-kirjastoa (lippuja jne.) en tosin vielä kokeillut. Täytyy itsekin vielä jatkaa FS9-lisurien testailua FsX:ssä.

Huomasinpa tuon lisäksi muutakin pientä parannusta, esimerkiksi kenttien etsintä kaupungin perusteella ei aiemmin aina toiminut,
mutta nyt pystyin hakemaan suoraan New Yorkin nimellä ja toimi ihan niinkuin pitikin. Ja kyllä tämä SP myös frameihin vaikutti aika paljon.

- Ville -
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #41 on: 17.05.07, 16:45 »

Vastauksena aiemmin itse tekemääni kysymykseen, näyttää siltä, että tuo SP1 parantaa huomattavasti vanhojen FS9 kenttien
(ja ehkä muidenkin skenejen) toimintaa FsX:ssä. EFHK ei ihan toiminut suoraan vieläkään, mutta näytti jo paremmalta ja
EFMA taas toimi ihan normaalisti. Olisi syytä käydä nyt läpi kaikkien FISD:in kenttien toimivuus FsX:ssä ja päivittää tiedot.
Sitä FISD-kirjastoa (lippuja jne.) en tosin vielä kokeillut. Täytyy itsekin vielä jatkaa FS9-lisurien testailua FsX:ssä.

Siis hä, tä, mitä? Nyt meni vähän yli hilseen? Eihän Fisd:n lisäosista toimi mitkään muut FSX:ssä kuin Photosceneryt ja Finnclass? Ainakaan Tämän mukaan. Eli toimiiko nyt Fisd:n, esim EFHK SP1-päivityksen jälkeen FSX:ssä? Ei tässä pysy mukana tässä nykyajan kehityksessä.. Tatu tai joku muu asiasta tietävä voisi ottaa kantaa, tai Ville vois jatkaa testailua, Grin Korjaan sit marjat päältä...

RiPa

EDIT: Hjoo, kivrotusvihreitä korjailtu..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #42 on: 17.05.07, 17:14 »

Eli toimiiko nyt Fisd:n, esim EFHK SP1-päivityksen jälkeen FSX:ssä? Ei tässä pysy mukana tässä nykyajan kehityksessä.. Tatu tai joku muu asiasta tietävä voisi ottaa kantaa, tai Ville vois jatkaa testailua, Grin Korjaan sit marjat päältä...

No testataan kun ehditään, mutta Ville on oikeassa. Lainaus blogista jonne Tero linkitti:
Round Earth Corrections
Made significant progress to try to better map large, legacy add-on scenery to correct for the new round Earth modeling in FSX. NOTE:  There will still be some problems seen with this, but we've done our best to minimize the visual artifacts.

'Don't panic'
Welmu
Former member
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #43 on: 17.05.07, 21:22 »

Jatkoin ihan mielenkiinnosta testausta sen verran, että kokeilin Roita ja Kittilää. Kummassakin suurin ongelma näyttäisi nyt
olevan se, että excludet eivät pelitä: platta, kiitotie yms. ovat täynnä autogen-puita. Roissa on pari default-taloakin seassa.
Sellaisia tekstuuriongelmia, kuin ennen ei tuolla enää näy käytännössä ollenkaan.

- Ville -
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #44 on: 18.05.07, 05:43 »

Jatkoin ihan mielenkiinnosta testausta sen verran, että kokeilin Roita ja Kittilää. Kummassakin suurin ongelma näyttäisi nyt
olevan se, että excludet eivät pelitä: platta, kiitotie yms. ovat täynnä autogen-puita. Roissa on pari default-taloakin seassa.
Sellaisia tekstuuriongelmia, kuin ennen ei tuolla enää näy käytännössä ollenkaan.
- Ville -

Onks sulla Ville FISD-library, Finnmesh ja Finnterrain myös FSX:ssä? Eikö aiheuta simun sammumista? Rupesin tossa tosiaan miettimään, että mitä teen koko Photosceneryilä koska niiden kanssa suositellaan erittäin lämpimästi edellä mainittuja ohjelmia ja ne ei taas ilmeisesti sovi FSX:ään,  Shocked Ja taas EFHK:n kanssa ne taitavat olla välttämättömyys?

Noh, katsellaan miten kehittyy tämä "sitsuveissoni" , Grin

RiPa

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14543
Date Registered: 21.07.04

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #45 on: 18.05.07, 08:25 »

Miksei muuten niitä kevyempiä textureita ole enää jaossa tuohon? Kun silloin kun tuo tuli niin oli niitä kevyempiä puita ja pilviä ja vaikka mitä niitä kaikkia mitä pystyi ladata sieltä jostain tweakki sivuilta..  nyt on enää tuo default.xml vai mikä onkaan..  Huh
arttula
Former member
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #46 on: 18.05.07, 08:42 »

Jaaha,  Shocked Shocked Saa FSX:n kriitikot jo nyt näpilleen mukavasti ja tämä vasta ensimmäinen SP, eehhehee, Grin Eehheheehee.. Jöö, ja asiaan. Kertoisitko Arttu millasella näyttiksellä painelet menemään? Onko 8800 sarjaa?

Joo, tuossa koneessani on Intelin Core 2 Duo E6700 prossu ja nVidian 8800 GTX -näytönohjain. Ilmeisesti osa tehonlisäyksestä on todella tullut tuon Dual -tuen kautta.

Arttu
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14543
Date Registered: 21.07.04

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #47 on: 18.05.07, 09:20 »

Hmm... http://ops.precisionmanuals.com/wiki/FSX_FPS_Guide

Quote
NOTE: DO NOT USE THIS GUIDE WITH THE NEWLY RELEASED FSX SP1

Many of the tweaks are no longer relevant and may seriously degrade performance! The guide will be updated for SP1 soon.

Noita vanhoja tweakkeja ei siis kannata käyttää tuon päivityksen kanssa..(?)
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #48 on: 18.05.07, 09:40 »

Hittolainen kun joku tekisi listan tweakeista, jotka kannattaa ottaa käyttöön SP1:n kanssa.

Ja toinen hittolainen: kun sais jostain ison kasan rahaa, niin voisi ostaa vimosenpäälle masiinan. Kaikilla mahollisilla "ytimillä" ja vimpan päälle näyttiksellä ja levyjärjestelmällä... Megakoneet vaan maksaa niin törkeän paljon Sad.

Tero

PPL(A)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #49 on: 18.05.07, 10:04 »

Minusta ei ole mitään syytä kiirehtiä tuon FSX:n kanssa vieläkään. SP1 jälkeen se toimii paremmin, kyllä, mutta yleisesti ottaen minusa default maisema on aika huono.  Undecided Land class on eri tavalla vissiin kerätty koko maailmaan kuin ennen ja näyttää että melkein puolet maapallosta on aavikkoa. Se mitä haluan siis sanoa on että lisäosa-maisemat tulevat parantamaan simua, mutta niitä palikoita on toistaiseksi aika kehnosti saatavilla.

Twiikeistä lienee tämä kaikkein tärkein, mikä kannattaa lisätä varmuuden vuoksi, FSX.cfg tiedostoon siis:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=n
where
 n      num of cores scheduled
1  = 1 core           0001
3  = 2 cores         0011
7  = 3 cores         0111
15= 4 cores         1111

 

'Don't panic'
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #50 on: 18.05.07, 10:25 »

Twiikeistä lienee tämä kaikkein tärkein, mikä kannattaa lisätä varmuuden vuoksi, FSX.cfg tiedostoon siis:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=n
where
 n      num of cores scheduled
1  = 1 core           0001
3  = 2 cores         0011
7  = 3 cores         0111
15= 4 cores         1111

Mistäs toi Tatu nyt löytyikään toi FSX.CFG? XP:llä sen opin löytämään mutta nyt tämä Vista sotkee ajatuksia.. Ja mikä on "tweak" ja mitä ko. rivin lisäys hyödyttää simussa?

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #51 on: 18.05.07, 10:35 »

Mistäs toi Tatu nyt löytyikään toi FSX.CFG? XP:llä sen opin löytämään mutta nyt tämä Vista sotkee ajatuksia..

Vistasta minä en tiedä mitään. FSX.cfg löytyy WinXP:ssä C:\Documents and Settings\Tatu\Application Data\Microsoft\FSX  Tatu kohdassa teillä varmaankin lukee oma käyttäjänimenne.  Grin

Quote
Ja mikä on "tweak"
No miten tuon kääntäisi... "säätö"? Eli tehdään omia pieniä säätöjä simuun.

Quote
ja mitä ko. rivin lisäys hyödyttää simussa?

Tämä rivi asettaa/pakottaa simun käyttämään noita prosessorin ytimiä. Eli jos sinulla on Dual core niin oikea rivi on:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=3

Minulla on hyperthreading päällä, mutta se ei ole sama kuin dual core joten minun rivini on siis:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=1
« Last Edit: 18.05.07, 10:57 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1477
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #52 on: 18.05.07, 10:44 »

Vistasta minä en tiedä mitään. FSX.cfg löytyy WinXP:ssä C:\Documents and Settings\Tatu\Application Data\Microsoft\FSX

Vistassa on joo vähän erilailla. Wink

C:\Users\Kalle\AppData\Roaming\Microsoft\FSX

Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #53 on: 18.05.07, 10:47 »

Vistassa on joo vähän erilailla. Wink

C:\Users\Kalle\AppData\Roaming\Microsoft\FSX

Joo löyty.. Tää osaa hakea onneks piilotetut tiedostot sun muut pimeydessä olevat,  Cool

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #54 on: 18.05.07, 11:19 »

Twiikeistä lienee tämä kaikkein tärkein, mikä kannattaa lisätä varmuuden vuoksi, FSX.cfg tiedostoon siis:
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=n
where
 n      num of cores scheduled
1  = 1 core           0001
3  = 2 cores         0011
7  = 3 cores         0111
15= 4 cores         1111

Jees.. Eli kuka osaa kertoa, miten kyseinen tweakkaus taipuu mun prosessorille, joka on AMD ATHLON 64 X2 4200+. Ja mieluiten sellainen "leikkaa-liitä" tyylinen vastaus kiitos, Grin Allekirjoittaneen omat tweakkaustaidot on kovin rajalliset...

Ja tuleeko kellään mitään muuta hyödyllistä lisättävää FSX:n muutoksiksi. Default.XML on allekirjoittaneelta poistettu. Jo "tweak"-juttuja tms??

Tweakata, tweakkaus, tweakkaaja.. hassu sana, Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #55 on: 18.05.07, 13:29 »

AMD ATHLON 64 X2 4200+. Ja mieluiten sellainen "leikkaa-liitä" tyylinen vastaus kiitos, Grin Allekirjoittaneen omat tweakkaustaidot on kovin rajalliset...

Kokeilemalla asiat selviää.

Omassa myllyssä on sama CPU ja niinpä kylmästi vain kokeilin laittaa seuraavat rivit:

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=3

ja vaikutus oli kyllä huomattava.

ps2. 64X2 on dual core.
Petteri Pirinen
Offline Offline

Posts: 534
Date Registered: 30.04.07

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #56 on: 18.05.07, 13:33 »

Onnistuihan minullakin viimein se Service Packin asennus, ja kyllä on upeaa jälkeä. thmbup

nikorasa
Former member
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #57 on: 18.05.07, 15:36 »

Minullapa ei onnistunut asennut ollenkaan... Heti pakettia avatessa tulee varoitus että pitäisi olla 1500 megatavua vapaata tilaa levyllä ennen asennusta. Ilmeisesti E-aseman >50Gt tai C-aseman ~10 Gt ei sitä ole. Aika kumma juttu mutta ihan kivahan se olisi asennella kun näitä kehuja on lueskellut.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #58 on: 18.05.07, 15:43 »

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=3

ja vaikutus oli kyllä huomattava.

Ahdoin tollaisen rivin nyt cfg:n loppuun.. En tiedä mitä olis pitänyt tapahtua mutta en huomannut ainakaan grafiikassa enkä nopeudessa mitään. Eihän tällainen perus tallaaja voi tajuta yhtään mitään cfg:n sisällöstä ja kokemus on opettanut, että jos ei tiedä mitä tapahtuu niin parempi ettei työnnä sormeaan väärään paikkaan.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FSX SP1 julkaistu!
« Reply #59 on: 18.05.07, 17:36 »

En tiedä mitä olis pitänyt tapahtua mutta en huomannut ainakaan grafiikassa enkä nopeudessa mitään.

Tämä rivi on vain siltä varalta että simu ei osaa itse automaagisesti haistella prossua. Joillakin kokoonpanoilla se ei toimi automaattisesti joten rivin lisääminen auttaa asiaan. Sinulla on sitten todennäköisesti kaikki ollut jo hyvin ennen tätä riviäkin...  thmbup Ei siis syytä huoleen.


'Don't panic'
Pages: 1 2 [3] 4 5 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1