Haka på Cross the pond the 29:nde?

(1/2) > >>

kitte:
Passa på och boka in en flight på Cross the pond som äger rum söndagen den 29:nde juli. Upplägget är att man flyger från KPHL, KLGA eller KEWR till EGLL och har full atc hela vägen. Jag flög det förra gången (EGLL - KBOS) och det var coolt som tusan. Boka slotten här: http://www.vatusa.org/ctp/index.php

Casimir:
Bokat US Airways KEWR-EGLL, ska bli riktigt grymt detta.

Martin Loxbo:
Som alla förhoppningvis vet är procedurerna över Atlanten lite annorlunda mot vanlig ATC, framförallt för att där saknas radartäckning, men även för att trafiken över Atlanten är så pass intensiv. Så det gäller att läsa på!

På www.nat-pco.org finns allt man kan tänkas behöva veta om det nordatlantiska luftrummet. Framförallt är MNPSA Operations Manual intressant. Där står bland annat hur man planerar en rutt över Atlanten, hur man får klarering, hur man gör positionsrapporter, hur man ska bete sig om man får t.ex. motorbortfall eller måste utföra nödplané osv.

kitte:
Själv följer jag slaviskt detta: http://www.vatsim-uk.org/oceanic/index.php?page=pilot

Vad det verkar så finns det risk för lite begränsad ATC, dvs det framgick någonstans  att Boston står för ATC fram till Gander medan ju kanadickerna borde dyka upp däremellan också med ett par stationer. Nåväl, de kanske ändå poppar upp. Det intressanta blir ju när alla börjar anlända till EGLL... Var är Hold-knappen?!

Edit: Martin, tack för länken - den skall studeras!

Casimir:
Snart så börjas det
Några fler härifrån som ska flyga?

Navigation

Up one level

Next page