Koska raskas kuorma vaatii...(Kuorma/Rekka-autokuvia)

<< < (261/285) > >>

Miksu:
Joonalta kyllä yleistystä. Esim esimerkkifirmassa kouluttaja (pl asiakaspalvelukursseilla, tarviiko siihen monen vuoden ajokokemusta??) on koko ikänsä linkkua pyöritellyt. Eli reippaan 30 vuoden kokemus alalta....

susiluoto:
Quote

Joonalta kyllä yleistystä. Esim esimerkkifirmassa kouluttaja (pl asiakaspalvelukursseilla, tarviiko siihen monen vuoden ajokokemusta??) on koko ikänsä linkkua pyöritellyt. Eli reippaan 30 vuoden kokemus alalta....Lueppa nyt ihan vaikka piruuttas tuon minkä edelliselle sivulle kirjoitin.

Stumppi:
Ihan mielenkiinnosta, oletko Mikko istunut itse monellakin ammattipätevyystunnilla? Voisin kyllä väittää että Joona on tarpeeksi noilla tunneilla istunut nähdäkseen, mikä on sen koulutuksen oikea taso.

kume:
Pitäisikö tässä huolestua jostakin? Tatu ymmärsi kouluttajien olevan mitä ovat... Marko toteaa etteivät uneliaan oloiset kuljettaja anna koulutustilaisuudessa fiksua kuvaa itsestään... Joonan mielestä se ei edes ole tarpeellista...Mikä tavoite näillä koulutuksilla on? Pitäisikö niistä oppia jotakin, vai ovat jo kertaalleen opitut toimintamallit ehdottomasti ainoat oikeat? Olin kerran turvallisuuskoulutuksessa jossa opin raskaasta-autoilusta pari juttua: kuorma-auton hytistä ei saa tulla ulos etuperin ja lavalta on tultava alas asti hallitusti hyppäämättä.

Joona:
Niin, mikä tavoite niillä on. Rahastus. Alkuperäinen idea ammattikuljettajien koulutuksesta on kyllä ihan hyvä. Meillä on onneksi aika paljon sivuttu omaan yritykseen liittyviä asioita yms. Tuon pakollisen ennakoivan ajon koulutuksen (1pvä teoriaa) lisäksihän loput 4pvä voivat olla mitä tahansa höpöhöpöjuttuja, jotka eivät työhön liity mitenkään. "Ammattipätevyyden" niillä kuitenkin saa.

Ensi vuodesta alkaen Suomeen(kin) iskee melkoinen kuljettajapula, kun jo nykyisistä kuljettajista isolla osalla ei ole koulutuksia käytynä ja uusia kuljettajia ei enää saada juuri mistään pv:n ja ammattikoulujen lisäksi. Tämä tulee johtamaan hintojen nousuun, kun vapaista kuljettajista alkaa kilpailu ja uskoisin, että myös palkat tulevat sen takia nousemaan ja viimeisenä tuotteiden hinnat

Navigation

Up one level

Next page

Previous page