Koska raskas kuorma vaatii...(Kuorma/Rekka-autokuvia)

<< < (113/285) > >>

TarppiVertainen:
Quote

Tuo tietokoneohjelmointi on kyllä hieno keksintö. Firman 460heppaseen TGA:han saatiin ruuvattua lisää tehoa 70 heppaa, vääntöäkin mukavasti ja kulutuskin saatiin pienemmäksi.

On se vaan joo.
Mutta saas nähdä, saadaanko mersuun tietokoneen avulla ruuvattua sen sata lisää
Ei nimittäin noilla nykyisillä tehoilla täällä Keski-Suomen mäkisillä teillä pärjää...

kille:
Quote

Miksei sitten alunperin hommattu sellasella moottorilla jolla pärjää? Tuskin kuitenkaan siitä kyse etteikö mersulta tehokkaampaa konetta löydy..?


Pienempitehoinen auto hankitaan yleensä pienempien polttoainekustannusten toivossa. Ehkä on haluttu kokeilla josko vähemmälläkin pärjäisi.

Pärjääminen tässä tapauksessa ei muuten tarkoita sitä ettei vauhti saa hiljentyä ylämäissä..

hynkel:
Quote

Pienempitehoinen auto hankitaan yleensä pienempien polttoainekustannusten toivossa. Ehkä on haluttu kokeilla josko vähemmälläkin pärjäisi.... ja sitten joudutaan huudattamaan sitä moottoria epätaloudellisesti, että päästäis ees ne mäet ylös...

juksii:
Quote

Pienempitehoinen auto hankitaan yleensä pienempien polttoainekustannusten toivossa. Ehkä on haluttu kokeilla josko vähemmälläkin pärjäisi.


Vaikka yleensä isompitehoisella polttoaineenkulutus onkin pienempi.

kille:
Quote


... ja sitten joudutaan huudattamaan sitä moottoria epätaloudellisesti, että päästäis ees ne mäet ylös...


Arvasin. Tarkennetaan vähän.

Jos autolla ajetaan sellaisissa olosuhteissa että niitä mäkiä ei todella pääse ylös ollenkaan, tai tai reittiin nähden jatkuvasti aivan kohtuuttomalla hidastamisella, on moottori liian pieni. Sellainen tilanne voi tulla vastaan esim. metsä- tai maansiirtohommissa.

Sen sijaan jos ylämäessä pientäkin hidastumista kohdatessa tuntee tarvetta "huudattaa sitä moottoria epätaloudellisesti", ei osaa ajaa.

Auto reitin ja ajatellun ajotehtävän mukaan. Edelleen, jos arvioidaan että mahdollinen keskinopeuden putoaminen reitillä on niin suuri että suurempi polttoainelasku voidaan perustella, kannattaa toki hommata se suurempitehoinen auto.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page