Miten suunnata Default-katseen suunta ja zoom?

(1/1)

härpätin:
Moi!

Mulla on kaksi 21" näyttöä rinnakkain, joita ohjaa yksi näytönohjain 2560x960-tilassa. Tämä on muuten hyvä mutta kuvan- ja katseen keskisuunta on näyttöjen keskisaumassa. Virtual cockpitissä katsetta voi siirtää manuaalisesti oikealle, jolloin asia korjaantuu mutta 2-D -kuvassa mennään aina kylkimyyryä.

Onko olemassa tapaa, jolla (varsinkin ulko-)näkymän keskisuunta käännetään oikealle muutamia asteita sekä 2-D, että 3-D tiloissa niin, että se viewpoint resetin jälkeen katseen suunta palautuu uuteen asetettuun suuntaan esim. 10 astetta oikealle?

Timppa[b][/b]

PekkaK:
En ole varma toimiiko tämä useamman näytön hässäkässä, mutta lentokoneen panel.cfg -tiedostossa on tällainen kohta (tai jos ei ole, sen voi lisätä sinne):

[VIEWS]
VIEW_FORWARD_DIR=2.000, 0.000, X.000

missä X on kulma asteissa etusuunnasta myötäpäivään. 90 olisi suoraan oikealle. Ensimmäinen arvo (tässä 2.0) on kulma vaakatasosta alaspäin.

Ulkonäkymiin tämä ei sitten auta.

mmniemi:
Jokaiselle paneelinäkymälle on mahdollista määrittää sekä katselusuunta/-kulma sekä viewpointin paikka panel.cfg:n [views] osiossa seuraavilla riveillä:

VIEW_FORWARD_RIGHT_EYE=0.000, 0.000, 4.000
VIEW_FORWARD_RIGHT_DIR=0.000, 0.000, 45.000

Nuo siis etuoikealle osoittavaan ikkunaan. Muiden ikkunoiden rivit löytyy esim. panel SDK:sta tai jostain valmiista panel.cfg:stä. _EYE määrittää katselupisteen sijainnin ja _DIR kulman.

härpätin:
Moi!

Kiitos vinkeistä!

Sain asian kuntoon vinkkienne avulla. Nyt on kiva lennellä VC:llä.

Timppa

härpätin:
Moi!

Nyt olisi tarvetta muuttaa default zoomia. Löysin näppäinmäärityksistä Set zoom 1x tai jotain sinnepäin mutta nyt tuo arvo pitäisi saada 55%. Tämä siksi, että käytän välillä Free Trackiä,

http://www.free-track.net/english/

Se muuttaa zoomia pään liikeiden mukaan mm. rullauksessa mutta välillä taas tarvitaan "pysäytettyä" virtual cockpitin kuvaa 55% zoomilla koska vc:ssä on ohjelmoituna muutama napinpainallus FSBUS Mouse eventillä. Tällöinhän kuvan pitää olla just oikeassa kohdassa ja vakio zoomilla.

Onko ideoita?

Timppa

Navigation

Up one level