Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

(1/133) > >>

arttula:
Terve

En yleensä näitä äänestyksiä tänne keksi, mutta ajattelin nyt kysäistä tämän arvovaltaisen raadiin mielipidettä mahdollisen sairaanhoitajalakon alla.

Eli paljonko teidän mielestänne pitäisi sairaanhoitajan säännöllisen työajan (siis peruspalkka ilman lisiä) olla ? Mikä olisi kohtuullista työn vaativuuteen ja rasittavuuteen suhteutettuna ? Vajaa puolet sairaanhoitajista (ymmärtääkseni ) ei saa mitään lisiä, vaan tekevät säännöllista ma-pe , 7-15 työaikaa. Ne, jotka saavat lisiä, tekevät töitä iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Kokonaistyöaika kaikilla on kuitenkin luokkaa 40 tuntia viikossa.

Mukava olisi, jos myös perustelisitte hieman vastauksianne, mutta pakko ei ole...

Arttu

EDIT// Vaihtoehdot korjattu lineaarisiksi. Haarukka 2000 - 2250 puuttui. Hups...

tornadof36:
Moikka,

Laitoin omani tuohon 1750-2000 e/ kk, koska kyseessä on kuitenkin peruspalkka. Ja tunnetusti monella alalla noista lisistä tulee, jossain hommissa jopa toinen mokoma.
Homma on varmasti raskasta ja niin on moni muukin homma. Minusta alle tuon 1750e/ kk mennään jo aika alas, kun kiireen ja työn raskauden ottaa huomioon.

Mielestäni TEHY: n kannattaisi hyväksyä tuo kohtuu hyvä tarjous nyt, kun super: ikin sen hyväksyi. Ei niillä ole enää sellaista poweria tuohon hommaan. Ja kalliiksi tulee tuo lakkoilu kaikille. Saavat tehdä aika monta överituntia, että saavat lakossa menettämänsä rahat takaisin.

Siinähän noita perusteluja.

Joskus oli vertailua noista lisistä Juhannuspyhien suhteen. Sairaanhoitajat taisivat mennä jopa paperimiehistä ohitse. Ja esim. poliisit jäivät kaauas taakse.

-Jukka

EDIT: Niin mikäs se ihan alin pohjapalkka ilman lisiä nyt vanhan TES: sin mukaan oli??

arttula:
Quote


EDIT: Niin mikäs se ihan alin pohjapalkka ilman lisiä nyt vanhan TES: sin mukaan oli??


Tällä hetkellä taitaa peruspalkka mennä haarukkaan 1750 - 2000 e/kk. Joku korjatkoon, jos tietää tarkemmin.

Assiini:
1750-2000 meikäläisen mielestä. Samaan väliinputoaja-sakkiin mahtuu niin monta muutakin ammattikuntaan, että olisi ennemmin valtion tehtävä tehdä yleisiä joukko-palkannousuja. Kyllähän sairaanhoitajien ja muiden vastaavanlaisten ammattikuntien työ rankkaa on, sitä en kiellä, mutta on monta muutakin ammattikuntaa joiden työ on vielä rankempaa ja palkka huonompaa.

Ruvennut jo pikku hiljaa jurppimaan ku viimeisen vuoden ajan on puhuttu pelkästään sairaanhoitajien palkasta joka päivä mediassa. On niitä muitakin palkkakuoppia, etenkin valtionhallinnossa.

Moodi:
Sunnuntain Helsingin Sanomissa oli hyvä artikkeli liittyen sairaanhoitajan työhön tuolla Ruotsissa. Tästä jäi sellainen mielikuva, että meillä niin palkka kuin myös mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihin (minkä verran yövuoroja jne.) ovat kehnot. Lisää palkkaa ja kenties lisää puhetta/tekoja työympäristön parantamiseksi. 

Navigation

Up one level

Next page